Osieroceni - dyskusja o Krasnoludach Chaosu

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Re: Osieroceni - dyskusja o Krasnoludach Chaosu

Post autor: gerald_tarrant »

Mac pisze:Krasnoludy chaosu po prostu nie istnieją... tyle... <temat tabu>
Nijlor pisze:http://www.chaos-dwarfs.com/wiki/index.php/Main_Page Tutaj pełno informacji :)
jak widać jednak istnieją 8)

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Nijlor pisze:Hehe dwarfy PIS-em, CHD - PO Warhammera :P
Panowie, troche wiecej kultury i wzajemnego szacunku! [-X :D

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Post autor: Barth »

Army book do Orków i goblinów.

(...)The origins of Black Orcs are shrouded in mystery, but some maintain they they were created by the Chaos Dwarfs of the Dark Lands (...)
Black Orcs, strona 20 podręcznika do O&g

A bizarre mechanical contraption created by Chaos Dwarfs engineers, this boar weighs even more than its living cousins and is just as evil-tempered.
Ironback boar, strona 44 podręcznika do O&g

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Mam parę zastrzeżeń:

1. Wszystkie te informacje są wzięte z AB orków, skavenów, ogrów, warriors of chaos itd. Może podacie mi jakiś AKTUALNY cytacik z własnego, bo na razie to tylko świadczy o gorszej jakości waszych argumentów ;p I nie, autorski Indy nie jest tu widziany jako odpowiedni dowód, gdyż nie jest dziełem stworzycieli świata Warhammera.

2. To wszystko to propaganda ras nam, krasnoludom, wrogich.

3. Nie wiem co chcecie osiągnąć tym, że podacie parę cytatów, pozachwycacie się własnymi osiągami... Dla mnie i tak
N I E
I S T N I E J E C I E
a, tym samym cokolwiek powiecie nic dla mnie nie znaczy.
A jeśli znajdzie się "żywy" dowód na fałszywość powyższego, postaram się by natychmiast miał zniknąć.
Jeśli chodzi o zirytowanie paru krasnoludów... Brawo! patrzcie jak Grazbird się ze złości czerwieni. Stronice jego księgi uraz zapisane jeno są krzywdami, których źródła to wasze bluźnierstwa.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

podałbym cytat z kodeksu CHD z 5ed tam jest odnośnie black orków ale jestem w pracy akurat.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

Mac pisze:N I E
I S T N I E J E C I E
Mac pisze: patrzcie jak Grazbird się ze złości czerwieni. Stronice jego księgi uraz zapisane jeno są krzywdami, których źródła to wasze bluźnierstwa.
To jak nie istniejemy, to co on ma w końcu w tej książce? 8)

Miała być wymiana merytorycznych argumentów, a póki co z waszej strony tylko mamrotanie w kółko, że nie istniejemy.
Wszystkie te informacje są wzięte z AB orków, skavenów, ogrów, warriors of chaos itd. Może podacie mi jakiś AKTUALNY cytacik z własnego
Ale co Ci mam wypisać z 5ed booka konkretnie? Bo całości tu nie wkleje.
Był book w właśnie owej edycji, ostatnie wydanie ze strony GW. Cytaty z aktualnych booków innych raz miały potwierdzić, że GW pomimo nie zaktualizowania podręcznika krasnali chaosu nie zapomniał o nas i nie wywalił z świata młotka i jego flufffu.

Jeśli tak ma wyglądać "dyskusja" z waszej strony- zaklinanie rzeczywistości pod tytułem: nie istniejecie, to dla nie eot.
Wracam chłostać waszych braci "czerwieniących się ze złośći", że muszą zasuwać w mojej kopalni :mrgreen:
btw faktycznie jesteście dużo lepszymi górnikami od orków czy szczurków :wink: , ale w hutach to już zupełnie inna sprawa... 8)

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

1. budujecie piramidy. prawdziwy krasnolud mieszka pod ziemią.
2. sprzedaliście dusze tajemniczemu przybyszowi ( Hashutowi) zamiast walczyć do końca- jesteście tchórzami
3. kolossus nie jest maszyną- to kupa metalu napędzana demoniczną energią- a to oznacza, że nie posiadacie technologii umożliwiającej budowę skomplikowanych maszyn.
4. wasza cudowna rakieta którą chcieliście dolecieć na morrslieba ekspolodowała ( chociaż to moze źle, szkoda że się do niej nie władowaliście wszyscy. )
5. my mamy łodzie podwodne i pancerniki- a u Was tylko równina, upchnięta w kąciku pomiędzy ziemiami orków, goblinów, ogrów i krasnoludów.
6.to my skonstruowaliśmy jeżdzącą na gąsienicach fortecę która przebyła całą drogę z Kraka-Drak do Karak-Kadrin
7. nie potraficie uwarzyć piwa bo uwarzenie piwa jest dalece bardziej skomplikowane jak zrobienie spirytu ze zgniłych buraków.
8. Wasz czołowy Runesmith, Grugni Ironheart potrafił sklecić tylko runiczny topór dający +1A, +1S +1WS

Awatar użytkownika
Barth
Falubaz

ad.1.) a kto powiedział, ze chcemy być "prawdziwymi" krasnoludami ? :wink:
z piramidy jest ładny widok na okolice 8)
ad.2.) oj od razu sprzedali, powiedzmy że był to wymuszony chwilą sojusz :mrgreen:
ad.3.)oczywiście, ze jest maszyną. Nie ma własnej świadomości. To tylko kwestia... echem... powiedzmy, zasilania.
ad.4.)to była dopiero wersja próbna, pracujemy nad drugą, 3maj kciuki :mrgreen:
ad.5.)też mamy flotę, deathrollery, battle barge i inne. Dostęp do morza z naszej równiny mamy dzięki river ruin, nawet nasza najbardziej wsunięta na północ forteca Uzkulak, łączy sie z rzeką dzięki tunelowi ciągnącemu się od falls of doom. Mamy dostęp do morza dzięki temu zarówno do południa jak i północy :mrgreen:
ad.6.) niby tak, ale porównaj to z punktem 4 :wink:
ad.7.)ciągle nad tym pracujemy (eksperymenty nad destylacją goblinów zostały jednak zarzucone :roll: )
ad.8.)mamy też inne fajniejsze zabawki (nawet nie licząc tych z indy booka), np black hammer of hashut 8)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

Dobra, teksty w stylu "Nie istniejecie" powtarzana z uporem maniaka też nie wnoszą nic do dyskusji. Ale w sumie powtarza je jedna osoba tylko więc spokojnie można je ignorować ;)

Co do czarnych orków to wiadomo. Powstali u was, i to wy nie potrafiliście nad nimi w pełni zapanować (i nie piszcie mi, że to był celowy zabieg, opieram się na tym co jest podane w źródłach). No i w sumie fakt, że większość waszych machin działa jedynie dzięki czarnej magii i zaklętym w nich demonom więc inżynieryjnie to wyżyn nie sięgacie skoro potrzebujecie takiego wsparcia.
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Rakso_The_Slayer pisze:No i w sumie fakt, że większość waszych machin działa jedynie dzięki czarnej magii i zaklętym w nich demonom więc inżynieryjnie to wyżyn nie sięgacie skoro potrzebujecie takiego wsparcia.
to w sumie tylko kwestia "paliwa", czy jak to nazwac :P a wlasciwie zastosowania rozwiazania, wykluczajacego potrzebe uzywania takowego :P

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

8. Wasz czołowy Runesmith, Grugni Ironheart potrafił sklecić tylko runiczny topór dający +1A, +1S +1WS
Fail. Grungni nie był Krasnoludem Chaosu, tylko wyznawcą Chaosu :wink:

motrax
Pseudoklimaciarz

Post autor: motrax »

a raczej spaczonego przez chaos. Zdaża się nawet wśród najczystszych ras.
Knight is sworn to valour
his heart knows only virtue
his blade defend the helpless
his might uphold the weak

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

"Fail. Grungni nie był Krasnoludem Chaosu, tylko wyznawcą Chaosu "

dla mnie to to samo.

tylko na widok 3 armii na przeciwko mnie wpadam w złość:

1. zielone ścierwo
2. zarobaczone szczury
3. nędzne pokraki nazywające siebie krasnoludami chaosu.

z radością ścieram się z wami na polu bitwy. zabicie każdego krasnoluda chaosu sprawia mi przyjemość.

i proszę, nie porównujcie deathrollera do łodzi podwodnej czy też zyrka.
a przymierze z Hashutem oznacza największą hańbę dla krasnoluda- tchórzostwo na polu bitwy. walczy się do końca a nie szuka łatwych wyjść.
to nawet nie była ucieczka, to było porzucenie i zdrada ideałów.
hańba, mówię Wam !

Awatar użytkownika
papa-smerf
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: papa-smerf »

cholera chciał bym zobaczyć figsy ChD made by GW juz sama obsługa hellki wygląda dobrze a taki regimencik elitarnej gwardi ChD w płytach i z toporzyskami ahhhh ... weźcie tam porwijcie szychę z gw i zamiast okupu zażądajcie wyjścia ChD powiedzcie że tydzień od momentu porwania będziecie mu odcinać palec aż do wyjścia booka ;D

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

DawiZharr pisze:
Rakso_The_Slayer pisze:No i w sumie fakt, że większość waszych machin działa jedynie dzięki czarnej magii i zaklętym w nich demonom więc inżynieryjnie to wyżyn nie sięgacie skoro potrzebujecie takiego wsparcia.
to w sumie tylko kwestia "paliwa", czy jak to nazwac :P a wlasciwie zastosowania rozwiazania, wykluczajacego potrzebe uzywania takowego :P
Bio-demono-inżynieryjne eksperymenty Demonsmithów są dużo ciekawsze i groźniejsze od zwykłych kup śrób i przekładni, które zwykłym dwarfom po prostu się psują.
Nasze maszyny się NIE PSUJĄ. po prostu czasami demony się wściekają i coś rozwalają. Ale taka to już ich natura.
Grazbird pisze: a przymierze z Hashutem oznacza największą hańbę dla krasnoluda- tchórzostwo na polu bitwy. walczy się do końca a nie szuka łatwych wyjść.
to nawet nie była ucieczka, to było porzucenie i zdrada ideałów.
hańba, mówię Wam !
Porzucenie i dzradę ideałów popełniliście wy, kiedy nie odpowiedzieliście na wezwania o pomoc przeciwko walce ramię w ramię przeciw demonom.
Dlatego nikt nie wspomina o Krasnoludach Chaosu.
Ich istnienie przypomina wam o własnej, niezmywalnej HAŃBIE.
I o tym, że macie tak samo złe ciągoty jak my, tylko dużo mniejsze umiejętności.

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

gerald_tarrant pisze: Bio-demono-inżynieryjne eksperymenty Demonsmithów są dużo ciekawsze i groźniejsze od zwykłych kup śrób i przekładni, które zwykłym dwarfom po prostu się psują.
Nasze maszyny się NIE PSUJĄ. po prostu czasami demony się wściekają i coś rozwalają. Ale taka to już ich natura.
Po pierwsze - nam maszyny się nie psują. Mamy najbardziej niezawodną i długowieczną technologię na tym świecie.
Po drugie - wpadnięcie demona w szał, ciągły przymus kontroli jego żądzy mordu, zjadanie obsługi - to może i nie jest w dosłownym sensie psucie się, ale jest gorsze od zwykłego rdzewienia.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Mac pisze:
gerald_tarrant pisze: Bio-demono-inżynieryjne eksperymenty Demonsmithów są dużo ciekawsze i groźniejsze od zwykłych kup śrób i przekładni, które zwykłym dwarfom po prostu się psują.
Po pierwsze - nam maszyny się nie psują. Mamy najbardziej niezawodną i długowieczną technologię na tym świecie.
Po drugie - wpadnięcie demona w szał, ciągły przymus kontroli jego żądzy mordu, zjadanie obsługi - to może i nie jest w dosłownym sensie psucie się, ale jest gorsze od zwykłego rdzewienia.

skoro się nie psują, to co znaczy wyrzucenie misfire i jedynki? :roll:

Varinastari
Masakrator

Nie słuchaj ten krasnoludzkiej propagandy gerald. Ich działa wybuchają równie nieźle jak skaveńskie czy ludzkie.

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Varinastari pisze:Nie słuchaj ten krasnoludzkiej propagandy gerald. Ich działa wybuchają równie nieźle jak skaveńskie czy ludzkie.
znam to z bitew w końcu, ale chcę obalić hipokryzję :mrgreen:

Varinastari
Masakrator

Ja również. Lecz nie wytłumaczysz im tego. Zaraz zaczną wyskakiwać z tekstami typu "wrogi sabotaż, lipne materiały sprowadzone od człeczyn etc". Jeno stonki ziemniaczanej zrzucanej z samolotów brakuje.

ODPOWIEDZ