DoW w 8 edycji

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Re: DoW w 8 edycji

Post autor: Crane »

Biorąc pod uwage zplewienie skirmischu, fastów, No i zajebistego bosta klocków taniej piechoty. to tak. Mało. Co z tego ze mam 30 strzałów wiecej na ture? moje łuki na dalekim to sobie mogą, strzelac po 40 osobowym klocku szczurów za psie pkt. Przepraszam ale tak. w takiej sytuacji to mało
No sorry ale teraz mozesz sobie nimi dziala zdjemowac, taki grad strzal bedzie bardzo silny.

Niby jak splewiono fasty? Dajac im dodatkowy ruch przed bitwa?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Nie dając in ruch przed bitwa. Tylko to że są mięciutcy i w erze kiedy wszyscy oddają po prostu płyną ja woda :P
Nie tylko WE maja skirmish. Ale tylko WE ( no i chyba bestie ale głowy nie dam) opierało na nim sporą wiekszosc swojej armii :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Dokładnie :lol2: Jak praktycznie zbanowali całkowicie DoW to WE i WoCH zawarły sojusz z płaczu na forum BP :lol2: :lol2:
Działka Dow to se możecie w te drewniane tyłki wsadzić. WoCh w nowej edycji ma się dobrze.
Przykro mi, ale ani nie mam armatek ani za nimi nie płaczę... więc pudło :wink: Ale pamiętam dobrze, że jak były dyskusje o ograniczeniu DoW w BP to WoCh płakał i to bardzo, że nie ma co w rarach wystawiac, więc nie zgrywajcie teraz takich twardzieli :wink:
Wtedy była inna edycja.

Ludzie, dajcie spokój z tymi archaicznymi DoW. Nie ma takiej armii w RB-Takowa nie istnieje. Koniec dyskusji.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Jasiuuu pisze: 1) przekoksiony lore
2) polepszenie fastów ( wildzi mają duuuużego boosta)
3) polepszenie łuków
4) scrimish nie tylko WE ma nowe zasady...
5) nowe zajebiste przedmioty magiczne
Z Twoim IQ widzę też problemy...

ad1 Co w nim przekoksionego? Fire, heven, metal te lory są sporo lepsze, ale zobaczymy... No chyba że mówisz o Loren? :lol2:
ad2 No i co z tego jak w lesie się nie schowa od ostrzału a klocka to już w ogóle nie pomarzę nawet żeby przepchnąć, raz że zawsze ktoś odda w tego zajebistego fasta to nawet za bok nie będę miał ani ranków nie obetnę... =D>
ad3 Dodali im dalszy zasięg czy siłę 4 na całym? Bo strzelanie z 2 szeregów boosta nie daje normalnym kompozycjom [ chyba że chorym pomysłom kalesonera, ale za to dziękuję jeśli tak mają WE skończyć... ]
ad4 Racja ale WE bazują na skirmishu i alternatyw jest nieporównywalnie mniej w odniesieniu do innych armi i normalnych unitów w samym kodexie to ze świecą szukać [ grywalnych, gdyż treekiny nadal ssą bo ognista magia je po prostu anihiluje a combaty po prostu staticiem przegrają tak jak poprzednio... ]
ad5 Naprawde? Tyle, że nie tylko dla WE one są a nie znalazłem tam nic vs LT. W sprawie mięciutkich bohaterów to już się nawet nie wypowiem... Jedyny grywalny alter już grywalny nie jest...
Jasiuuu pisze:to już generał dupa jeśli po tym strzela
=D>
Czasem nie ma wyjścia ale dobry generał by to wiedział :mrgreen: szczególnie w tej edycji będzie się strzelało po klockach tego rozmiaru...
Postaraj się jeszcze.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:Ludzie, dajcie spokój z tymi archaicznymi DoW. Nie ma takiej armii w RB-Takowa nie istnieje. Koniec dyskusji.
To pokaż mi w Rb do 7ed zapis o DoW?
BEZ errat i faq-ów proszę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...

Abandoned

Varinastari
Masakrator

Co to ma do rzeczy?

DoW w siódmej edycji żyli dzięki łasce BP i organizatorów turniejów. Wraz z biegiem lat armia drastycznie się dezaktualizuje. Dlatego zapewne skończy się na oddzielnym AL. Czemu? Dlatego, iż mamy dwie opcje:
-Dow dla wszystkich
-Dow dla nikogo(oddzielny AL)
A teraz powiedz mi, gdzie jest więcej przegięć.

PS. Po cholerę piszesz dwa posty pod rząd? :wink:

Awatar użytkownika
Mac
Kretozord

Post autor: Mac »

Może, gdyby w FAQ driady straciły skirmish byłoby to jakimś wyrównaniem braku rankowej piechoty WE... ale to tylko takie luźne dywagacje.
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

DoW dla tych którzy mają je wpisane w AB + oddzielny AL
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Varinastari
Masakrator

Nie przejdzie. Oj, nie przejdzie. Właśnie dlatego, że nie ma takiej armii i trza jej zrobić oddzielny AL.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

A nie wystarczy errata do obecnego? Po co od razu nowy :P ?

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:PS. Po cholerę piszesz dwa posty pod rząd? :wink:
Zapomniało mi się...

W 7 żyło na łasce AL by GW.
I mimo iż nie jest wspomniane obecnie tak jak i w poprzednim RB to nadal są oficjalne zasady.

Jak już pisałem, poczekamy do errat i pierwszych faq-ów, może to coś zmieni.

Widzę że kontra na smoki które teraz jeszcze bardziej zajebiste się zrobiły kogoś mocno boli...
Działo było mocną równoważnią dla wszelakich LT dla armii które sobie z nimi nie radziły i nie widzę podstaw żeby się ich pozbywać.
Czy armie które je brały aż tak się polepszyły?
Co za problem zrobić takie ograniczenia jak teraz?
Np max 1 działo w armii jak obawiacie się zalewu cannonów?
Varinastari pisze:Nie przejdzie. Oj, nie przejdzie. Właśnie dlatego, że nie ma takiej armii i trza jej zrobić oddzielny AL.
A co obecnemu AL brakuje?
czemu nie opierać się na nim?
Źródło to samo, jednostki te same.
bigpasiak pisze:
Varinastari pisze:Ludzie, dajcie spokój z tymi archaicznymi DoW. Nie ma takiej armii w RB-Takowa nie istnieje. Koniec dyskusji.
To pokaż mi w Rb do 7ed zapis o DoW?
BEZ errat i faq-ów proszę.
Tak sobie przypomniałem...
Ciekawe jest to iż w 7 edycji DoW żyło tylko dzięki BP znaczy to iż mamy taki zajebisty potencjał i moc, że cały świat nas słucha bo jakoś oni też grają na dogsach...
Ciekawe :-k

Abandoned

Awatar użytkownika
Fisch
<><

Post autor: Fisch »

Rozmowa trochę się stacza ale pozwolę sobie wtrącić trzy gorsze.

DoW i RoR były dostępne w 7 edycji dzięki specjalnej erracie GW (taka miła tabelka). M.in. na jej podstawie ludzie wystawiali w VC czy DoCh jednostki DoW/RoR. Z cała pewnością było w niej zaznaczone, iż dotyczy to 7 edycji!
i póki nie wydadzą nam takiej tabelki na 8 edycję (a na bank nie wydadzą bo modle DoW zniknęły ze strony GW jak również sama tabelka) to nie ma żadnej podstawy, żeby takie jednostki wystawiać. Zapiski na starych AB są dla mnie nieaktualne. Podobnie jak np. tabelka common itemów ze strony 62 Pasiaka AB do WE;]
Zresztą wierzę że Errata do WE przekona Cię już ostatecznie.
Sam jestem smutny, bo mimo, iż zainwestowałem sporo kasy w DoW, GW totalnie mnie olało. I jestem zdany tylko na LL i kolegów z klubu, że mi coś pożycza;]

Tu były te tabelki. Niestety już są niedostępne, ale może ktoś ma taka na dysku...
http://us.games-workshop.com/games/warh ... renown.pdf
http://us.games-workshop.com/games/warh ... efault.htm
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Powtarzam. Jest reset, nowa edycja. Stare nakładki na edycję przestają obowiązywać.
Źródłem wiedzy i zasad jest RB.
W RB jest lista armii.
Widzisz tam DoW?

Awatar użytkownika
Fisch
<><

@ Varinastari
Jesteś trollem. Siedź cicho.

@ Pasiak

Wraz z usunięciem armii DoW ze strony GW, uwazam, iż AL jest nieaktualny. Po prostu.

Przecież nie wydadzą oficjalnego komunikatu, że zrobili w czekoladowe oko swoich klientów.

W 7 edycji armia była jakoś jeszcze suportowana. Dostała Faqa, w chronicle 2003 był AL, na stronie GW można było kupić wszystkie figsy i itp.

Teraz nie ma nic;] DoW zostało sklasyfikowane jako "figurki kolekcjonerskie". Jak znaczki.
Ostatnio zmieniony 5 lip 2010, o 17:30 przez Fisch, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Varinastari
Masakrator

@ Varinastari
Jesteś trollem. Siedź cicho.
Mocą autorytetu mnie nie uciszysz, fisher. Poza tym, nie jestem trollem. Ja tylko prowadzę dyskusję.
@ Pasiak

Wraz z usunięciem armii DoW ze strony GW, uwazam, iż AL jest nieaktualny. Po prostu.

Przecież nie wydadzą inicjalnego komunikatu, że zrobili w czekoladowe oko swoich klientów.

W 7 edycji armia była jakoś jeszcze suportowana. Dostała Faqa, w chronicle 2003 był AL, na stronie GW można było kupić wszystkie figsy i itp.

Teraz nie ma nic;] DoW zostało sklasyfikowane jako "figurki kolekcjonerskie". Jak znaczki.
Skoro potwierdzasz to, co piszę, wynika z tego, iż:
-Albo obaj jesteśmy trollami
-Albo żaden z nas trollem nie jest.
EoT ode mnie.
:wink:

PS. Widziałem dzisiaj w sklepie Pasiak :)
Ostatnio zmieniony 3 lip 2010, o 23:24 przez Varinastari, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Bo nikt nie kupował DoW-owych figsów tylko robili sobie swoje :P a jak nikt nie kupuje to GW nie suppotuje :mrgreen:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Varinastari pisze:Widzisz tam DoW?
A widzisz nowego booka bo oficjalnie to go nie ma jeszcze więc wiesz :mrgreen:
Poczekamy zobaczymy.
Fisch pisze:...
Jeśli by tak miało być to GW zrobiło by naprawdę spore świństwo wszystkim posiadaczom armii DoW.
Szkoda by było i liczę że chociaż u nas byś jakoś pograł na jakimś autorskim AL...

Abandoned

Awatar użytkownika
Fisch
<><

http://www.games-workshop.com/gws/catal ... GameStyle=

umieścili DoW razem z figurkami Elementali i smoczkami dzidziusiami.

Jeszcze dwa miechy temu była tam zakładka armii DoW. Podobnie zresztą stało się na portalu allegro.pl (choć akurat nie wiem skąd Ci drudzy mogli mieć taki cynk;])

Dla mnie jest to klarowne. GW olało totalnie DoW. Podobnie jak CHD. Świństwo jak świństwo. Taki rynek.
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

:-k
Ale w sumie przecież jeśli i tak nie produkowali tych figurek to łatwiej je sprzedać jako armia a nie kolekcjonerskie cosie, nie?

Abandoned

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

bigpasiak pisze:
ad1 Co w nim przekoksionego? Fire, heven, metal te lory są sporo lepsze, ale zobaczymy... No chyba że mówisz o Loren? :lol2:
:lol2: wskrzeszenie , test s albo zgon, ignorowanie miscasta na 2+ , leczenie po każdym udanym czarze jako bonus ....
metal fire i heaven są inne.... a nowe zasady magii sprawiają że nawet WE mają szanse skutecznie poczarować

bigpasiak pisze:ad2 No i co z tego jak w lesie się nie schowa od ostrzału a klocka to już w ogóle nie pomarzę nawet żeby przepchnąć, raz że zawsze ktoś odda w tego zajebistego fasta to nawet za bok nie będę miał ani ranków nie obetnę... =D>
myślenie 7ed.. Wiidzi będą teraz do innych celów , pozatym są armie bez takich genialnych fastów (beastmeny)
bigpasiak pisze:ad3 Dodali im dalszy zasięg czy siłę 4 na całym? Bo strzelanie z 2 szeregów boosta nie daje normalnym kompozycjom [ chyba że chorym pomysłom kalesonera, ale za to dziękuję jeśli tak mają WE skończyć... ]
to już imo bezczelność : ] może jeszcze KB na krótkim , dzięki tej zasadzie masz stubborna przeciwko kawie /lataczom i do tego jeszcze zajmujesz o połowe mniej miejsca i dużo łatwo manewrować ... co jest złego w WE kalesona tak btw? (ale nie ma to żadnego związku z tematem)

bigpasiak pisze:ad4 Racja ale WE bazują na skirmishu i alternatyw jest nieporównywalnie mniej w odniesieniu do innych armi i normalnych unitów w samym kodexie to ze świecą szukać [ grywalnych, gdyż treekiny nadal ssą bo ognista magia je po prostu anihiluje a combaty po prostu staticiem przegrają tak jak poprzednio... ]
WE whine.. ja miałem 100 ungorów w scirmishu którzy teraz mogą possać : ] skinki też mają gorzej , shadsy też nie ukryją się już w lesie a jedno zianie przez nowe ustawienie trafi wszystkich naraz. życie.. 8ed...

Driadki dalej są spoko tylko nie da się wałować na zasięgu tak łatwo ; ) , myśle że póki nie zagrasz +20 bitew na 8ed na turach to trochę za wcześnie na stawianie krzyżyk na scirmishu driad
bigpasiak pisze:ad5 Naprawde? Tyle, że nie tylko dla WE one są a nie znalazłem tam nic vs LT. W sprawie mięciutkich bohaterów to już się nawet nie wypowiem... Jedyny grywalny alter już grywalny nie jest...
faktycznie , nie ma mieczyka zabijającego LT z automatu ani przedmiotów tylko dla WE , ale i tak dwarfy czy demony z chęcią dostałyby taką listę przedmiotów

bigpasiak pisze:Czasem nie ma wyjścia ale dobry generał by to wiedział :mrgreen: szczególnie w tej edycji będzie się strzelało po klockach tego rozmiaru...
nie wierze że w armi skavenów nie będzie lepszych celów do ostrzelania :)
Postaraj się jeszcze.
w wakacje się nie staram ; ]

EOT i do zobaczenia przy stole :]
Obrazek
T

ODPOWIEDZ