7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Paku pisze:O
- zmniejszyć koszt strażników płomienia do 13 pkt.
- dać warda 6+ białym lwom
do PG, im nie trtzeba zmniejszać kosztu, im trzeba jakiejs zasady, ale zasady elity nad elitami bo tacy oni powinni być

a co do WL skad u nich ward?? :P dobrzy sa jacy sa teraz tylko powinni mieć wbudowany stuborn i już :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

nie no WL tylko stubborn i jakieś zasadzki z lasów to jest ich prawdziwy klimat wylążą z lasu i zabijają (takie elfie brutale) co do DP no powinni budzić respekt fear by im ise przydał ale w tedy napewno zapomnijcie o Battle banerze bo to by było przegięcie milenium:D archerzy zgodzę się po 8 pts ta piechota no oki ale ja jakoś sobie jej nie wyobrażam

S4 dragon princom to im wystarczy

ale moi ukochani SM no muszą być lepsi może style walki tak jak eltharion trafianie na 6 +2A +2S i takie tam dało by im powera jakas unikatowa zasada podkreślająca ich mistrzowskie opanowanie miecza

I pheniksi wyjątkowo zjebani muszą coś z nimi zrobić bo to aż wstyd żeby elita była gorsza od przeciętnej jednostki :D

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

a ciekawą zasadą dla Wl było by gdey przeciwnik dostawał -1 do hir gdy walczy z postacia z lion peltem prosta sprawa gdey ktoś krząta sie w takim futerku z dużymi łapskami i ostrymi pazyrami jasne e nie chcielibyśmy oberwać dlategoprzeciwnik nie czuje sie pewnie wyprowadzając cios

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Mi szczerze mówiąc marzą się trzy rzeczy:
1.Drake raiders - coś a la Pegazy w bretoni + fear (co smoki nie zapominajcie miały wrócić)
2.Lion riders - (wywodzi się z poltek na temat "lion chariot") - fast cavaleria White lion'ów na żywych bojowych lwach (s 4 mov 7) ale za to bez kar ze lasy - do tego spear (co da nam w szarży 5 siły) + standardowo light armour i lion pelt
3. Bojowi magowie - mogący rzucać zaklęcia z zbroi lub posiadający na wyposażeniu znośnego warda i jakąś konkretną wartość bojową

Swordmaster'zy... coż jest wiele pomysłów - odbijanie strzał , style walki...
Ja bym im dał np. amuleciki z wardem - w końcu są obrońcami hoeth więc magowie mowinni jakoś zabezpieczyć swoich obrońców...
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Ice-T pisze: fear by im ise przydał ale w tedy napewno zapomnijcie o Battle banerze bo to by było przegięcie milenium:D
ale by jeżdziły 10 albo nawet i 15 :P
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

nie no WL na lwach wogóle to nie tak oni je przecież zabijają a nie okiełznają niech to będzie opcja dla bochaterów że jeżdzi na lwie poza tym co to za LEW z S4 jak co to tylko S5 i T4 daje bohaterowi(coś na zasadzie rydwan-boh pegaz-knight) ward na SM nie pasuje oni musza być zabujczymi wojownikami :D takie Swordmasters of Hoeth czyt. "Rzeźniki z krwawej twierdzy" lub do wlasnej interpretacji podejdziesz a zginiesz :D poza ty Kris fajny podpis nie mówię że commander powinien mieć T4 ale Lord to juz chyba nie takie wymaganie i trudne do wyobrażenia (ale w tedy by musieli zmieniać staty Herom specjalnym :D)

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Pociąg Dragon Princess odjeżdża z peronu PKP w turze pierwszej przerzynając sie przez BK Chosenów smoka i inne pierdoly prosimy poczekać do 3 tury aż wszystko ci znieknie ze stołu

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

nie zapominaj, że to pociag ekspresowy :P

w końcu sa jeszcze popychaczki :D
ale by było, hehehehehehe
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

zamiatanie niesamowite poprostu aż żal ściska 18' zasiegu Battle banner ze 3 zabijesz (zależ w co się wbijasz) zabujczy CR po prostu i w dodatku przypadkiem masz outnumberfear aż miło jak ucieka klocek za klockiem ale nie to za mało powinni mieć terror i zami na siebie rzucać popychaczki nie prawdaż Kosa??

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a gdzie kiling blow i latanie?? :P

hehe, kiedys msyałęm o konwersji DP, tak aby podoklejać im na plecach miniaturowe smocze skrzydełka (coś a la elficka husaria, nawet już prawie miałęm 10 par skrzydełek furii i teraz byoby jak znalazł ;) )
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

no co ty jaki killing Blow to sa elfy my na 2+trafiamy z przerzutem i odrazu ranimy bez AS no a motyw ze skrzydłami w sam raz poco im 18' jak mogą latać z konmi czy bez :D

a propos jak planujecie dzień wydania AB fo HE w polsce jaki kupujecie ja chyba polski i napewno będę pierwszy pod sklepem i nie idę do szkoly tylko cały dzień będę się roskoszował moimi Hajsami

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

Ale żeście w chmury polecieli!!!!!!Ale jak już mamy latać,to mnie przyszedł inny pomysł,dać dodatkową zasade dla całej armii,mianowicie warda na 6+ wszystkim asurom

A co do fluffowych zasad to niema się co kłócić,w nowym booku się je zmieni i jest dobrze

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

zdecydowanie za sałby ten ward, przynajmniej na 2+ z przeżutem i przuztem nieduanego przeżutu, moze to by mnie usatysfakcjonowało ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Tak a jabym wlal ze jak ktos dochodzi do walki wrecz z Helfami to od razu ginie bo maja super moc zabijania wzrokiem... :wink:

Ale tak na powaznie to marzy mi sie u helfow cos jak pegazy u bretki tylko ze na orlach...

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

No, no
chciałbym ujżeć w naszej armii dwie jednostki:
coś takiego jak shadow wariorsi na orłach (taki leśny skimrisz, z długimi łukami i lekką zbroją za 50 pkt/ model ( i tak wiem że niżej nie zejdą
no i coś takiego jak silverki na orłach (takie 3 modelowe latające kwalerie co umieją narobić kłopotu uzbrojone w ciężkie zbroje, lance i tarcze za 55 pkt/ model
no i zmienia to fakt że same orły powinny kostować 35 pkt/ model

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

orly i tak sa juz jednostka przegieta.. obecnie to one powinny byc drozsze jesli chodzi o ich mozliwosci.

no i chcialbym zaprotestowac przeciw elfickim "pegazom" - sorry, ale czy wy macie jakies komleksy.. jak chcecie miec pegazy to grajcie bretonnia.. mi taka latajaca kawaleria w ogole nie pasuje do armii HE.

tak samo nie pasuja mi te lwy u HE, to jest zwierzyna na ktora sie poluje a nie ktora sie hoduje.. ewentualnie moze byc jako opcja dla hero.

za to piechote z checia bym usprawnil - by wolniej ginela lub szybciej zabijala przeciwnika :)
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

każdemu według gustu
ja bym chciał po prostu albo:
- jakieś ulepszone zasady do naszych jednostek
- troszkę mniejzszą cenę punktową
- lub jakieś nowe (nie mówię że nie przegięte) jednostki co by dały możliwość grania kilkoma schematami (musiałem to powiedzieć) a nie tylko jednym.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

u He jest już coanjmniej 3 schematy gry i każdy jest w sumiepkey. Jest to na magi, na smoku i kawalerii :)
F.N.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

no comment ;) dokładnie jak sie wam latająca kawa podoba to se grajcie bretą tak samo kawaleria na lwach też coś taka opcja wchodzi tylko dla herosa który ujażmił go albo zabrali taki małe lwiątko ktore wychodowali na przyjaciela jednak strzasznie trudno go było zdobyć musieli z bolca strzelać do matki i ojca małego lewka

kawa na smokach oki ale jako upgrade dla dragon princów do rarów i mają małe smoki

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

u HE jedynie jaka moze być lataaca kawa, to szlachta Caledoru na drakach, w rarach, nawet moze zrzerać dwa sloty rar, być droga, bardzo doroga ale też potęzna. Chociaż wcale ona nie musi być. A jakieś gołębie, kurczaki, konie latające to odpada kategorycznie.

Co do latających bestii, czy nie byłoby przegieciem mozlwiosć posadzenia commandera na gryfie? Wtedy taki gryf zajmowałby dodatkowo slot hero, aby nie przegiac za bardzo. Co o tym sądzicie?
F.N.

ODPOWIEDZ