Mantic
Moderator: esgaroth
Re: Mantic
Szczerze mówiąc uważam, że oryginalne CD są TRAGICZNE. Trafia do mnie natomiast bardzo idea krasnoludów chaosu i nie rozumiem dlaczego ktoś miałby kupować modele, które mu się nie podobają...
Given the choice, whether to rule a corrupten, failing empire or to chalange the fate through another throw, a better throw against one's desteny, what wos a king to do?
- General Baga
- Kradziej
Hmmm "sarkazm" znamy? - to tak apropo słowa RASIZM - Ja tez nie mogę ścierpieć oryginalnych CHD GW - zreszta - do przesuwania ludków w WFB wróciłem tylko dla tego, że pojawił sie mantic i mogłem sobie złożyć porządną armie VC i krasnali za ułamek tego co za te plastikowe lalki i niezbyt udane zasady karze płacić genialny wydawca. Proste - do mnie przemawia jednak bardziej wargaming historyczny
I nigdzie w życiu nie wyjadę
Mnie u siebie horoszo
Na inne kraje lachę kładę
Tam w kieliszkach wyższe dno
Tu chcę umrzeć w kraju cnót
Mnie u siebie horoszo
Hm... a słownik znamy? - to tak à propos słowa KAZAĆ. Mój drogi Magistrze nikt Cię nie zmusza do grania w WFB, co więcej nikt Ci nie każe grać CHD. Jeżeli nie odpowiadają ceny, zasady a tym bardziej figurki, to wytłumacz mi proszę, po co masz się męczyć ?...krasnali za ułamek tego co za te plastikowe lalki i niezbyt udane zasady karze płacić genialny wydawca.
- General Baga
- Kradziej
fakt głupi błąd
Tak nawiasem; mój nick nie jest zwiazany ze szkolnictwem, ot łaciński oznaczenie stopnia w armii antycznego Rzymu.
1 - nikt mnie nie zmusza do grania w WFB - wiem, długo nie grałem, skończyłem w 6 ed, troche pograłem w 7 (kilka bitew) - odkryłem systemy lepsze, i bardziej...hmmm dopracowane - wfb ma jednak ogromna zalete, zawsze jest z kim zagrać. Niestety kiedy nie jestes juz uczniem/studentem/kawalerem - masz na utrzymaniu dom, i dziecko (dzieci) zaczynasz inaczej patrzec na ceny laleczek z warhammera. I tak ich cena mi nie odpowiada.
2 - co do CHD nie nie gram , ale zamierzam A stare figurki CHD mi sie zwyczajnie w swiecie nie podobaja.
3 - nadal pomimo wszystkich w/w wad warhammer ma dla mnie jakis klimat i fajnie sie w to gra, tym bardziej ze mantic zaoferował mi możliwość porządnej armi za małe pieniądze (a raczej nie porównywalne do GW)
2500pts (VC) za 280-300zł?? Nieźle prawda?
Owszem nie każdemu odpowiadają te figsy, mnie akurat tak wiec jest ok
Tak nawiasem; mój nick nie jest zwiazany ze szkolnictwem, ot łaciński oznaczenie stopnia w armii antycznego Rzymu.
1 - nikt mnie nie zmusza do grania w WFB - wiem, długo nie grałem, skończyłem w 6 ed, troche pograłem w 7 (kilka bitew) - odkryłem systemy lepsze, i bardziej...hmmm dopracowane - wfb ma jednak ogromna zalete, zawsze jest z kim zagrać. Niestety kiedy nie jestes juz uczniem/studentem/kawalerem - masz na utrzymaniu dom, i dziecko (dzieci) zaczynasz inaczej patrzec na ceny laleczek z warhammera. I tak ich cena mi nie odpowiada.
2 - co do CHD nie nie gram , ale zamierzam A stare figurki CHD mi sie zwyczajnie w swiecie nie podobaja.
3 - nadal pomimo wszystkich w/w wad warhammer ma dla mnie jakis klimat i fajnie sie w to gra, tym bardziej ze mantic zaoferował mi możliwość porządnej armi za małe pieniądze (a raczej nie porównywalne do GW)
2500pts (VC) za 280-300zł?? Nieźle prawda?
Owszem nie każdemu odpowiadają te figsy, mnie akurat tak wiec jest ok
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
- gerald_tarrant
- Masakrator
cenowo też mantic mnie baaardzo przekonuje, zwłaszcza w stosunku do aktualnych cen GW CHD, ale jednak urzekł mnie klimat wielkich kapeluszy i wolę składać armię powolutku, ale oldschoolową
Moim zdaniem najlepiej wypracować kompromis między dwoma metodami. Ja na przykład od pewnego czasu zbieram oryginalne CHD z lepszym, lub gorszym skutkiem, mimo to cieszy mnie wyjście manticowych CHD'ków, bo to zawsze alternatywa. Co więcej mam zamiar sprawić sobie duży box wyżej wymienionych paskudek i poddać ich operacji dostosowania do mojej wizji. Generalnie aktualny bum na Chaos Dwarfy mnie trochę przeraża ... Mam wrażenie, że zniknie wyjątkowość tej armii zasypana masowymi produktami.
EDIT:
Hm.. taka epicka liczba postów mi wskoczyła. Więc "This is madness".
EDIT:
Hm.. taka epicka liczba postów mi wskoczyła. Więc "This is madness".
Ja grywać turniejowo nie grywam. Postawiłem sobie za cel, że trafie na jakiekolwiek większe imprezy dopiero, gdy będę miał armię na zadowalającym mnie poziomie wyglądu, konwersji i malowania ale to inna kwestia. Wracając do Mantica, to szczerze powiedziawszy po artworkach spodziewałem się czegoś więcej, niektóre modele są wyrzeźbione jak z plasteliny (proste i komiksowe ) ale znowu jest to pole do popisu dla ludzi parających się konwersjami.
- General Baga
- Kradziej
w moim lokalnym sklepie 209zł, jakiegoś szału nie ma ale....i tak taniej niz oryginały z ebaya/allegro
Mnie u siebie horoszo
Mnie u siebie horoszo
Zawsze mi się marzyła armia Krasi Chaosu. Mantic umożliwi mi jej złożenie - także plany skaveńskiej armii odlatują w niebyt, a jej miejsce zajmują chaosowe krasie
Figurki nie są złe moim zdaniem. Nie są jakości Sciborowych, ale cena jest znaaacznie przystępniejsza.
Tak z innej beczki - czy jest gdziekolwiek pełny, ze wszystkimi poprawkami podręcznik do krasi ?
Figurki nie są złe moim zdaniem. Nie są jakości Sciborowych, ale cena jest znaaacznie przystępniejsza.
Tak z innej beczki - czy jest gdziekolwiek pełny, ze wszystkimi poprawkami podręcznik do krasi ?
Nienajgorzej ten zestaw bohaterów wygląda. Po pomalowaniu nawet zyskał, ale muszę się przychylić do opini kogoś z tematu ogólnego o manticu, że na tle gamesworkshopowskich figsów choćby z IoB czy nowych dark eldarów wypadają jednak słabo. Jakościowa i dizajnerska przepaść .
Z drugiej strony lepsze takie figsy do ChD niż żadne bo na krasnale chaosu z forge wordu po odejśćiu Ricka to chyba przyjdzie nam długo poczekać.
Czekanie jest, że tak powiem wpisane w kolekcjonowanie tej armi
Z drugiej strony lepsze takie figsy do ChD niż żadne bo na krasnale chaosu z forge wordu po odejśćiu Ricka to chyba przyjdzie nam długo poczekać.
Czekanie jest, że tak powiem wpisane w kolekcjonowanie tej armi
Nie wiecie, może czy łeb jest przytwierdzony do korpusu, czy nie?
Chętnie bym se kupił, łby mi się nie podobają(czapki też).
Chętnie bym se kupił, łby mi się nie podobają(czapki też).
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
- gerald_tarrant
- Masakrator
ogólnie nie podobają mi się manticowe chd, ale bull jest fajny