TURNIEJ WFB 1700pkt SKLEP IMPERIUM KRAKÓW - 14.05.2011

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Re: TURNIEJ WFB 1700pkt SKLEP IMPERIUM KRAKÓW - 14.05.2011

Post autor: PiotrB »

Romendakil pisze:
A to HE nie maja innych oddziałów, tylko magów i WL/SM/PG?

Nigdzie przecież nie pisałem by całkowicie je wywalić. 1-2 mniejsze oddziały elit jak najbardziej są na miejscu, a nie: cory zapchane łucznikami, bo trzeba, obowiązkowy arcymag z BoH (bo przecież innych opcji nie ma) i do tego 2x30 WL.
Ja ci chętnie pożyczę HE i spróbuj sobie zagrać bez magii i bez elit na spermanach czy łucznikach.... powodzenia! Odczepcie się w końcu od HE! To naprawdę nie jest przegięta armia... Jakoś nie widać jej w topkach dużych turniejów. To jest armia z bardzo dobrym atakiem i bardzo słabą obroną a więc mocno przeciętna...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

sie czepili tych HE :mrgreen: niestety HE mają jednostki takie jakie mają... czym ma walczyc armia HE bez WL/SM/PG?
ew. mozna sprobowac dragonami, ale ich siła 3 nie powala nawet z tak wyklinanym uber-ASF'em :D
nie kazdy musi brnąć w combat z klockiem WL... wrzućcie troche wiecej strzelania w rozpie i skonczy sie narzekanie - to nadal elfy z T3 i AS 5+...

a BoH juz jest i tak dobrze pociety na euro...

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Piotr - grałeś z Kosą na Arenie i wiesz że da sie inaczej :D
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Post autor: archeolog »

giętość HE polega na idiotycznej zasadzie nie traktowania GW jak GW (sick) jak dla mnie zdjęcie tej zasady i asf (równiez z dupy) z całej armii sprawi, że znikną głosy krzyczące że He sa gięte jak chuj rocco siffreddiego - co da spokój graczom He jak i ich rywalom 8)

Awatar użytkownika
Cytrus Kontynentalny
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Cytrus Kontynentalny »

archeolog pisze:giętość HE polega na idiotycznej zasadzie nie traktowania GW jak GW (sick) jak dla mnie zdjęcie tej zasady i asf (równiez z dupy) z całej armii sprawi, że znikną głosy krzyczące że He sa gięte jak chuj rocco siffreddiego - co da spokój graczom He jak i ich rywalom 8)
No to właśnie jest problem. Gdyby nie atakowały GW pierwsze, to byłyby masakrowane. Przy ich T3 i AS 5+ raczej nie zwracałyby się kosztowo.

Kiedy jednak atakują GW przed wszystkimi i to jeszcze na przerutach, no to jest tragedia :P

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

archeolog pisze:giętość HE polega na idiotycznej zasadzie nie traktowania GW jak GW (sick) jak dla mnie zdjęcie tej zasady i asf (równiez z dupy) z całej armii sprawi, że znikną głosy krzyczące że He sa gięte jak chuj rocco siffreddiego - co da spokój graczom He jak i ich rywalom 8)
Wtedy HE będą taką armią jak Orgy.

Podpisuję się rękami i nogami pod tym co napisał PiotrB i Rabsp :)
Wisła Kraków.

Lala
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lala »

Rabsp pisze:... wrzućcie troche wiecej strzelania w rozpie i skonczy sie narzekanie - to nadal elfy z T3 i AS 5+...
Dopiero wtedy się podniesie krzyk jak elfy zaczną pod templejtkami znikać. :twisted:
Niech sobie mają HE ten asf, całe lata byli tacy sobie to nich chociaż teraz będą mocni.
W końcu kosztują te elity tyle co chaos warriorzy. Tylko ten przerzut na trafienie z dwuręczną bronią jest chory. #-o

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Rabsp pisze: ...nie kazdy musi brnąć w combat z klockiem WL... wrzućcie troche wiecej strzelania w rozpie i skonczy sie narzekanie - to nadal elfy z T3 i AS 5+...
Świetny pomysł ! Toporki na maruderach czy speary byłyby lepsze do masakrowania elfów ? :roll:

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

ASF ok - przerzuty trafień to już kapkę przesada.
A co do padania ajk muchy to sranie w banie :wink: bestie mają 4 t i 0 sejva, brak strzelania, słabe przedmioty i mniejszą liderkę, a do tego duże podstawki. Do wszystkiego trzeba przywyknąć, płacz pojawi sie tylko u słabszych graczy którzy przywykli do komfortu że nie muszą myśleć (poza tym co zabić pierwsze magią, a co zabije sie samo szarżując) a armia gra sama za nich, dobrzy gracze poradzą sobie i bez przerzutów :D
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

O czym w kurde mówicie!!! Istotnie grałem z Kosą na arenie HE na HE ale obaj mieliśmy prawie identyczne fun rozpiski na smoki. Jakoś przegięte HE żadnych sukcesów na arenie nie osiągnęły - a wiecie czemu??? Wstyd powiedzieć ale krakowscy gracze (włącznie ze mną) są generalnie ciency i słabo grają w przeciwieństwie do graczy z innych miast. Dlatego skupiacie się na głupotach jak przycinanie nie istotnej armii jak HE bo jest słabe pojęcie o innych topowych armiach. Skończcie więc gadanie o przegiętości HE bo się tylko ośmieszamy. Nauczcie się wygrywać z HE co trudne nie jest i skupiajcie się na plusach swoich armii.
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

macie chyba jakąś fobię HE...

15 pkt za chłopków którzy mimo wszystko mają 1 atak, 1 ranę i 3T...

HE nigdzie nie odnoszą jakichś spektakularnych sukcesów...

papier jedno, praktyka drugie.

btw zapraszam na ten turniej - http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 44&start=0
Ostatnio zmieniony 15 maja 2011, o 18:03 przez Laik, łącznie zmieniany 1 raz.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

PiotrB pisze:
Romendakil pisze:
A to HE nie maja innych oddziałów, tylko magów i WL/SM/PG?

Nigdzie przecież nie pisałem by całkowicie je wywalić. 1-2 mniejsze oddziały elit jak najbardziej są na miejscu, a nie: cory zapchane łucznikami, bo trzeba, obowiązkowy arcymag z BoH (bo przecież innych opcji nie ma) i do tego 2x30 WL.
Ja ci chętnie pożyczę HE i spróbuj sobie zagrać bez magii i bez elit na spermanach czy łucznikach.... powodzenia! Odczepcie się w końcu od HE! To naprawdę nie jest przegięta armia... Jakoś nie widać jej w topkach dużych turniejów. To jest armia z bardzo dobrym atakiem i bardzo słabą obroną a więc mocno przeciętna...
Czy gdzieś napisałem, że bez magii i elit?
Rabsp pisze: nie kazdy musi brnąć w combat z klockiem WL... wrzućcie troche wiecej strzelania w rozpie i skonczy sie narzekanie
Skąd wezmę to strzelanie w wersji ograniczeń PiotraB czyli:
30 modeli strzelających i jedna maszyna i BoH oczywiście dopuszczony?

Dyskusja zamiast iść w kierunku argumentów, przeszła w tryb wzajemnych oskarżeń i przekrzykiwań, więc proste pytanie głównie do PiotraB, ale także innych graczy HE: jakie byście widzieli ograniczenia na punkty 1600-1800? Chodzi o ograniczenia ogólne dla wszystkich armii. Może być to w formie popieram/nie popieram, ograniczeń przewijających się na ostatnich turniejach.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Romendakil pisze: Dyskusja zamiast iść w kierunku argumentów, przeszła w tryb wzajemnych oskarżeń i przekrzykiwań, więc proste pytanie głównie do PiotraB, ale także innych graczy HE: jakie byście widzieli ograniczenia na punkty 1600-1800? Chodzi o ograniczenia ogólne dla wszystkich armii. Może być to w formie popieram/nie popieram, ograniczeń przewijających się na ostatnich turniejach.
Może weź ograniczenia EURO.

Ewentualnie:
Wszystkie wartości zmniejsz o 10-20%
(czylinp: max wartość unitu to 360 punktów i max 32 ludków w oddziale, max 36 strzelców, max 4 maszyny) - ograniczenia armijne też odpowiednio przeskaluj (i te zwiększające wartości i te zmniejszające).
Powinno wyjść coś co równo przycina wszystkich.

Dodatkowo, euro skutecznie przycina BoH jak i większość innych przegięć magicznych.
Obrazek

Awatar użytkownika
Xier
Falubaz

Post autor: Xier »

Najprościej ograniczyć każdą armie z osobna jak jest na euro (nie mówie że identycznie). Dodatkowo wprowadzić limit modeli strzelających, maksymalną ilość kości którą można wyciągnąć, limit punktowy dla oddziału ale jakiś uniwersalny no i ilością maszyn też zależne od punktów. Wracając do turnieju bardzo fajnie dzięki wszystkim za gre i cieszy mnie frekwencja. Do wymiany są jeszcze sceny bo ostatnio było to samo przydało by się jakieś urozmaicenie, zawsze można samemu powymyślać i o ile nie będzie to jakiś chory pomysł niedowykonania.
nieregulaminowy podpis usunięty - administracja

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Grolshek pisze:
Rabsp pisze: ...nie kazdy musi brnąć w combat z klockiem WL... wrzućcie troche wiecej strzelania w rozpie i skonczy sie narzekanie - to nadal elfy z T3 i AS 5+...
Świetny pomysł ! Toporki na maruderach czy speary byłyby lepsze do masakrowania elfów ? :roll:
jedno słowo... hellcanon
Ewentualnie:
Wszystkie wartości zmniejsz o 10-20%
(czylinp: max wartość unitu to 360 punktów i max 32 ludków w oddziale, max 36 strzelców, max 4 maszyny) - ograniczenia armijne też odpowiednio przeskaluj (i te zwiększające wartości i te zmniejszające).
Powinno wyjść coś co równo przycina wszystkich.

Dodatkowo, euro skutecznie przycina BoH jak i większość innych przegięć magicznych.
Bardzo dobry pomysł, choć sam się nie zjawie na tym turnieju, to popieram.

Awatar użytkownika
Romendakil
Mudżahedin

Post autor: Romendakil »

@Dibo

Po pierwsze krytyki odnośnie stołów nie odbieram osobiście i jak najbardziej zależy mi na opiniach w celach badawczych i rozwojowych, tak więc dzięki za Twoją opinię. Prywatnie za stołem pod galeryjką też jakoś szczególnie nie przepadam, jeśli jednak było ponad 5 cali to znaczy, że spokojnie dało się przejść, a że był gęsty i trudny w manewrowaniu to taki jego urok.
Dibo pisze:Odnośnie stołów:
.. po prostu podczas robienia rozpisek muszę brać pod uwage specyfikę "imperialnych stołów" ...
I właśnie to chciałem uzyskać i jeśli się nie mylę Załoga Imperium także.

Tak więc jeszcze raz dzięki za opinię. Przemyślę je najuczciwiej jak potrafię.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Ale tu nikt nie psioczy ze HE sa przegięte #-o Tylko mają najlepsze zasady armijne, które tak wpływają na gre że traci na znaczeniu skill gracza, tak jak na początku było z Demonami. Nikt nie neguje że T3 i niewielki pancerz to duże minusy,ale nie możecie zaprzeczyć że granie HE jest trudne. (poza turbo defensami) :wink:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

możemy :twisted:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Laik pisze:możemy :twisted:
+1

nie wszyscy chyba zauważyli, że WL giną tak samo od jednostek śmieciowych jak od elit.
Klocek 40 NG już pokroił mi 20 WL, za to 14 WL pokroiło 19 worriorów khorna.
Policzcie sobie jaka jest różnica pomiędzy tymi NG a worriorami ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Łał to strasznie fajnie ... to w czym są mocniejsze Bestie albo Orki od HE ?
Czcij Koze !!

ODPOWIEDZ