Skład na ETC 2011

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Re: Skład na ETC 2011

Post autor: szczurek »

Ciekawe ,ze praktycznie wszystkie tk maja Necropolis Knights :wink:
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
jachu_ka
Chuck Norris

Post autor: jachu_ka »

bigpasiak pisze:Nie byłbym taki pewny.
To, że tego nikt u nas nie stosuje nie znaczy, że jest słabe i się nie sprawdzi...
Nie psuj mi zabawy [-X Fajnie się czyta jak chłopaki kontynuują tradycję przodków - w '39 też mieliśmy nie oddać Niemcom nawet guzika :lol2:
marchef w butonierce

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Grałem ze skavenami na 2x9 gutterach. Zajebista sprawa bo wychodząc z krawędzi to tylko wyłażą i PUFF nie ma moździerza ;p W następnej turze PUFF i nie ma następnych dwóch ;p Natomiast 2x15 to może faktycznie działać jak koncentracja ognia siedząca gdzieś w lesie i zabijająca wszystko w zasięgu strzału... 60 strzał z poisonem, potem stand and shoot a następnie często atak pierwszymi przed wrogiem potrafi ostro zniechęcić do podejścia na zasięg strzału.

Nie lekcewarzyłbym żadnych rozpisek drużyn, które na ETC już trochę pojeździły.

BTW. Czemu Crus nie bestiami?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

bo jaszczury lepsze, zwłaszcza spam chamków :wink: weź ugraj na tym jakieś punkty, tłuczesz tłuczesz a tego syfu dalej na stole od groma
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Dzis mu jebnalem 15 dunskim wochem :P

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Durin pisze:tu nie chodzi o to że mają Ci wejść 2 13 na turę, tu chodzi o to żeby weszła chociaż jedna (obu przeciwnik nie zdispelluje) poza tym daje to też możliwość rzucania drugim seerem czarów z małej ilości kości, ryzykownie, nawet jak nie osiągnie castinga to drugi poprawia 13, nie jest to głupia opcja chociaz ja i tak wole SK na piecu, dzwonie itp

jeden seer zjada wszystkie kostki - najpierw rzuca scorcha i inne badziewie a na końcu 13 - rzucenie 13 na 6 kościach to tylko 58% sukcesu...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Laik pisze: jeden seer zjada wszystkie kostki - najpierw rzuca scorcha i inne badziewie a na końcu 13 - rzucenie 13 na 6 kościach to tylko 58% sukcesu...
56.89% to be exact.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

dodałem jeszcze pozytywną moc spaczenia...

konia z rzędem temu kto grając przeciw skavenom tak rzadko wchodzącą 13 widział :wink:
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

#helion# pisze:bo jaszczury lepsze, zwłaszcza spam chamków :wink: weź ugraj na tym jakieś punkty, tłuczesz tłuczesz a tego syfu dalej na stole od groma
Bo zmarnowałaby się rozpa lizaków.

Te włoskie bestie też maja wygar. Oddział minosów jak się rozkręci w combacie to strach. 3 snajpery co turę też gnębią.

Ogólnie te rozpiski uważam za dobre, a dodatkowym ich plusem jest to, że są totalnie inne od tego czym gra się w Polsce. Zawsze jest trudniej grać z czymś nieogranym, nowym, co nie do końca wiadomo jak działa w praktyce nie na papierze.
Do tego to nie jest friendly gaming na chacie tylko olo każdy cal...

Fajnie, że jest to euro, bo może przeglądając te rozpy, polscy gracze zaczną wystawiać zupełnie inne rzeczy.
Koleny plus 8 edycji.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

Woch to na prawde na duuuużo sposobów poskładany, ciekawe tylko jak z grywalnością, bo na forum chyba wszyscy zgodzili się że ani na Demon Prince nie pograsz (a jest), ani też na ograch i trollach, co też się pojawia. Kminy jakieś dziwne, klocek kawy a poza tym nic, 3x kawa jak w 7ed, mało względnie chosenów, za to magowie skladani chyba na wszystkich możliwych lorach :P nawet shaggot sie znalazl (w rozpie na 5 steedach of slaanesh na hero) gdzie nie ma nic innego poza helupa. Do tego patrze całkiem popularne są charioty. w jednej z rozp bsb z tarczą zwykłą. generalnie dużo kmin różnorodnych, chyba nie ma 2 takich samych rozpisek.

powodzenia panowie!!!
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

Awatar użytkownika
rob
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: rob »

Laik pisze: konia z rzędem temu kto grając przeciw skavenom tak rzadko wchodzącą 13 widział :wink:
trzymając za słowo, powinienem zapytać teraz - to gdzie jest ten mój koń z rzędem? gdyż byłem powyższego świadkiem.
Emp/DoCh

"Je­dynym do­wodem na to, że is­tnieje ja­kaś po­zaziem­ska in­te­ligen­cja, jest to, że się z na­mi nie kontaktują" A.E.

kemot
Wodzirej

Post autor: kemot »

Sobie poprzeglądałem rospiski na urlopie i generalnie dwa kraje moim zdaniem, odstają na ++, rospiskowo od reszty:
Dania, a w szczególności Lizaki, Skaveny i Demony + silny kloc kawaleri prawie w każdej rospisce.
Szwecja, z chyba najlepiej złozonymi Lizakami w 8ed. (zajebiste strzelanie + kilka silnie walczacych jednostek), bardzo fajne i nie typowe Empire i Demony.

Nasz team chyba powinien głównie pod te dwa kraje się przygotowywać myślac o podium.
Niezłe rospiski maja jeszcze Polacy i Włosi.
Co mi sie podoba to wielka różnorodność armi i rospisek w 8ed.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Po wstępnych testach wychodzi, że np. Duński Woch, choć bardzo niestandardowy, jest megafajny.

Z kolei Duńskie Lizaki i Delfy mnie na razie nie przekonały.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

ja tam tego wochu trochę nie widzę w szczególności bez puppeta, krzyku + lord istniejący tylko po to żeby mieć 2 kloce stubborn... można tym fajnie zagrać ale nie jest wymaksowane strasznie:)
Jestem ciekaw jak sobie poradzi ich generał
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Robisz te zmiany, o ktorych napisales - czyli krzyk, puppet - i rozpa jest wypas.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

tak:) ale duńczyk tego nie zrobił:D
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

I dobrze :D

Zarówno, że Duńczyk nie ma kilku paskudztw, jak i to, że rozpa może stać się inspiracją dla polskich monotematycznych WOCHmanów ;)

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Raczej WiOCHmanów ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

challenge Dębek!!!!!;p

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Dębek pisze:Raczej WiOCHmanów ;)
Wolę Khornowym WiOCHmanem być
niż Bretońskim szkapom podcierać rzyć.
Wszak prawda powszechnie znana,
że taki errant ku koniom się skłania.
Na nic żale nadobnych panien,
na nic ich krzyki "Na mnie klacz zamień!".
Rycerz Bretoński jedną ma podnietę
Między nogami trzymać owsożerną rakietę!

:P
Bez obrazy :)

ODPOWIEDZ