World of Tanks - gra ktoś?

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Re: World of Tanks - gra ktoś?

Post autor: Wolff »

I znowu opisujesz sytuacje walki czołgiem średnim gdzie walczysz na małych dystansach bo jeśli bawisz się w siedzenie w krzakach i strzelanie na dystans to przydajesz się zespołowi tyle samo co nic tedekiem się nie gra w zwarciu bo kończy się to błyskawiczną śmiercią mówisz że masz batmana więc powinieneś wiedzieć że jak jedziesz 1vs1 z TD to strzelasz pierwszy raz w track a potem to już tylko strzelanie w bok i chowanie sie w jego martwym polu, TD z 300 czy 400 metrów nie będziesz zawsze trafiał tam gdzie chcesz , przebijasz Wieże tylko gdy jest ustawiona prostopadle do lini strzału ustawienie jej pod kontem i możesz sobie strzelać złotówkami do bożego narodzenia , zapytam teraz ile masz rozegranych bitew ?? Ja ponad 25 K
A używanie golda osobiście uważam za czyste noobstwo bo do zwykłej gry jest zbyteczne bo każdy czołg ma słabe punkty pozwalające na penetracje z tym że niektóre czołgi jak np Is-7 czy T110e3 lub maus mają ich mało a inne jak Wt E100 to jeden wielki słaby punkt, A E 100 ma zdecydowanie gorszy pancerz niż Is-7 czy Is-4 więc porównanie raczej mało celne

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Wolff pisze:I znowu opisujesz sytuacje walki czołgiem średnim gdzie walczysz na małych dystansach bo jeśli bawisz się w siedzenie w krzakach i strzelanie na dystans to przydajesz się zespołowi tyle samo co nic tedekiem się nie gra w zwarciu bo kończy się to błyskawiczną śmiercią mówisz że masz batmana więc powinieneś wiedzieć że jak jedziesz 1vs1 z TD to strzelasz pierwszy raz w track a potem to już tylko strzelanie w bok i chowanie sie w jego martwym polu, TD z 300 czy 400 metrów nie będziesz zawsze trafiał tam gdzie chcesz , przebijasz Wieże tylko gdy jest ustawiona prostopadle do lini strzału ustawienie jej pod kontem i możesz sobie strzelać złotówkami do bożego narodzenia , zapytam teraz ile masz rozegranych bitew ?? Ja ponad 25 K
A używanie golda osobiście uważam za czyste noobstwo bo do zwykłej gry jest zbyteczne bo każdy czołg ma słabe punkty pozwalające na penetracje z tym że niektóre czołgi jak np Is-7 czy T110e3 lub maus mają ich mało a inne jak Wt E100 to jeden wielki słaby punkt, A E 100 ma zdecydowanie gorszy pancerz niż Is-7 czy Is-4 więc porównanie raczej mało celne
widać nie grasz medami ;] jak slysze na czacie "t62a go spot" to smieje sie kolesiowi w twarz.
anyway, golda tez nie uzywam, i osobiscie uwazam ze powinni go usunąc!
widze ze Cie nie przekonam do przegietosci WT e100.

pozdrawiam

edit, wiadomo ze ja nie bede sie strzelal z heavy tankiem na odleglosc, po prostu we wcześniejszym poście podałem przyklad.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Nie przekonasz bo nie jest :) gdyby był to ludzie by nimi grali na Cv a tam oprócz batmanów nie ma żadnych magazynkowców .

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Wolff pisze:Nie przekonasz bo nie jest :) gdyby był to ludzie by nimi grali na Cv a tam oprócz batmanów nie ma żadnych magazynkowców .
t57 tez nie ma? nie zartuj

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

ale nie w takiej ilości jak IS-7, IS-4 i T110E4 oraz E5 bo to one stanowią podstawę każdego Cw i nie jest to bez przyczyny

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

ja również gram, ksywa Piotras_5

A nt. gry nie będę się wypowiadał, dużo spierdzielili od patcha 8.6, kasy na to nie wydaje, więc narzekać nie mogę. ;)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Post autor: BOGINS »

Ja się nad kontem premium rocznym zastanawiam - szczególnie że obecnie tańsze jest.
Kumpel jednak mówi by tego nie robić, bo warthunder lepszy będzie i moze lepiej tam kasę "przelać".
Hmm tak ogólnie o Glodzie mówiąc to, jakiś czas temu patrzyłem i zauważyłem, że zakup takich małych 500goldzików typowo pod amunicję/szybkie szkolenie - jakos drogo nie kosztuje (nie mam mozłiwości sprawzdenia tego obecnie) ale że tak powiem - czteropak piwa mniej, a masz lepsze strzały...lub doświadczoną załogę.
Tak patrząc, że to dla niektórych nawet z nas warhammerowców dość ważne hobby można się zastanowić nad delikatnymi zakupami.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Hmm tak ogólnie o Glodzie mówiąc to, jakiś czas temu patrzyłem i zauważyłem, że zakup takich małych 500goldzików typowo pod amunicję/szybkie szkolenie - jakos drogo nie kosztuje (nie mam mozłiwości sprawzdenia tego obecnie) ale że tak powiem - czteropak piwa mniej, a masz lepsze strzały...lub doświadczoną załogę
Wolę wypić czteropak przy dłuższym graniu i wyjdzie na to samo.

Szmyt
Chuck Norris

Post autor: Szmyt »

BOGINS pisze:warthunder lepszy będzie i moze lepiej tam kasę "przelać".
a mi tam ostatnie zmiany sie podobaja - i wychodzi na to ze 2014 bedzie udany

wiecej detali, lepsza fizyka, rozwalanie wszystkiego

http://www.youtube.com/watch?v=3qft0DocNIM

Patch 8.11
Przewidywana data wydania: początek 2014 roku
- nowości w interfejsie (możliwość wyłączenia czatu itp.)
- rebalans map: Malinovka, Erlenberg, Redshire, Autostrada, Swięta Dolina, Northwest,
- rebalans TD X tieru.
- być może nowa miejska mapa - Charków: jest dość podobny do Ruinbergu – 70% powierzchni stanowią budynki, tylko że w Charkowie będą one wyższe,
- sowiecki tier VII premium MT – T-44-85

Patch 9.0
Przewidywana data wydania: pomiędzy I, a II kwartałem 2014 roku
- 9.0 ma być równie przełomowym patchem, co 8.0 icon_smile.gif
- być może roaming,
- dość duże usprawnienia graficzne – potwierdzone wprowadzenie modeli HD,
- Havok (fizyka po stronie klienta gry),
- prawdopodobnie kompletna przebudowa czatu w grze,
- alternatywne kadłuby,
- rozdzielenie KV-1S na dwa czołgi (KV-1S na V tierze i znerfiony względem poprzednika KV-122 na VI),
- buff Super Pershinga,
- nowe LT VIII tieru,
- zwiększenie rentowności czołgów premium VIII tieru, (więcej kasy)
- utemperowanie ostatniego z dedykowanych zwiadowdów – M24 Chaffee,
- SU-85i jako zwykły czołg premium,
- bitwy historyczne, bitwy garażowe,
- dalsze poprawy grafiki i fizyki,
- kolejne nowe mapy miejskie (oprócz Charkowa): Mińsk, Königsberg oraz Stalingrad – wszystkie podobno mają się pojawić w pierwszym kwartale 2014 roku,
- kolejna linia amerykańskich MT,
- druga linia francuskich HT z AMX65t na szczycie,
- chińska linia TD,
- trzecia linia niemieckich TD z Sturmtigerem na szczycie,

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

qwa
Mowa ciagle jest o czołach czołgach czołgach. Ja wiem że gra nastawia na 5-max 10minutowe bitki, ale powinni zmienić coś zwiaząnego z samą rozgrywką, więcej misji czy innego zdobywania punktów.
W warthunderze wprowadzili takie pośrednie miejsca do flagowania (tzn niszczenia bazy w ich wypadku). Mogliby to samo zrobić w tankach. Postawić turbo bunkier delikatnie z rogu planszy z 10khp dla każdej ze stron i kto zniszczy pierwszy przeciwnikowi - wygrywa, proste łatwe, nawet lighty by się przydały i artyleria.
No w końcu i tak 100 czołgów w garażu sensu nie ma mieć bo grasz może 5...

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Wolff pisze:ale nie w takiej ilości jak IS-7, IS-4 i T110E4 oraz E5 bo to one stanowią podstawę każdego Cw i nie jest to bez przyczyny
dlaczego zaczałem porównywac czolgi na cw? cw rzadzi sie wlasnymi prawami.
ale idac Twoim tokiem rozumowania, wynika z tego co mowisz ze te czolgi ktore wymieniles sa przegiete i nalezy je nerfnac,
albo inne porownanie jesli mozna ; lewandowski jest przegiety, a Ty ripostujesz, nie bo polska nie jest przegieta w pilke nozna ;]

cw to tylko 5% wszystkich bitew, reszta to randomy, a tam WTFe100 kosi.

tyle ode mnie ;]

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Wolff pisze:ale nie w takiej ilości jak IS-7, IS-4 i T110E4 oraz E5 bo to one stanowią podstawę każdego Cw i nie jest to bez przyczyny
Sorry, że się Wam wtrącę w tą wymianę zdań, ale jedno jest pewne - wyżej wymienione czołgi nie są najsłabsze, ba, nie są najlepsze! Są najbardziej uniwersalne! To się liczy czy na CW czy na randomach też. Tak, WTF 100 jest mega dobry, jednak jakiś ogarnięty lajt z HExploziwem go zje. :) Co nie zmienia faktu, że magazynkowce są dla ogarniętych graczy. Każdy ma swoje doświadczenia i tak dalej, nie ma sensu tutaj się kłócić. :)

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Mam paru znajomych którzy grają niemal wyłącznie TD i żaden nie wychwala pod niebiosa tej maszyny mimo że je mają i nimi grają , na randomach nie kosi bardziej niż inne pojazdy a na pewno spada wcześniej niż inne przez swój papierowy pancerz bo każdy kto go widzi w niego bije bo jest łatwy do zniszczenia proste i logiczne jak budowa cepa.
pojazdy które wymieniłem nie są przegięte, są najbardziej uniwersalne! jak bardzo słusznie zauważył Piotras, dzięki temu sprawdzają się w większości zaistniałych w grze sytuacji i dlatego ich ocena i grywalność jest wyższa niż WT E100 który jak napisałem wyżej jest na liście łatwych celów i wiele razy grając nie zdążyłem do niego strzelić bo już byłe wrakiem .
Upierasz się przy swoim zdaniu (każdy ma prawo mieć oczywiście własne) ale nie podajesz tak naprawdę żadnych argumentów idących za tym zdaniem którymi mógł byś obronić słuszność swojej tezy możliwe że wynika to z tego że grasz głównie medami i opisujesz Wt E100 jako potwora który pewnie cie parę razy zmasakrował bo próbowałeś zagrać medem jak TD kampiąc w krzakach zamiast wykorzystać najważniejsze atuty medów czyli szybkość i zwrotność w walce kołowej.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Wolff pisze:Mam paru znajomych którzy grają niemal wyłącznie TD i żaden nie wychwala pod niebiosa tej maszyny mimo że je mają i nimi grają , na randomach nie kosi bardziej niż inne pojazdy a na pewno spada wcześniej niż inne przez swój papierowy pancerz bo każdy kto go widzi w niego bije bo jest łatwy do zniszczenia proste i logiczne jak budowa cepa.
pojazdy które wymieniłem nie są przegięte, są najbardziej uniwersalne! jak bardzo słusznie zauważył Piotras, dzięki temu sprawdzają się w większości zaistniałych w grze sytuacji i dlatego ich ocena i grywalność jest wyższa niż WT E100 który jak napisałem wyżej jest na liście łatwych celów i wiele razy grając nie zdążyłem do niego strzelić bo już byłe wrakiem .
Upierasz się przy swoim zdaniu (każdy ma prawo mieć oczywiście własne) ale nie podajesz tak naprawdę żadnych argumentów idących za tym zdaniem którymi mógł byś obronić słuszność swojej tezy możliwe że wynika to z tego że grasz głównie medami i opisujesz Wt E100 jako potwora który pewnie cie parę razy zmasakrował bo próbowałeś zagrać medem jak TD kampiąc w krzakach zamiast wykorzystać najważniejsze atuty medów czyli szybkość i zwrotność w walce kołowej.
opisalem Ci, jego celnosc i jego aim time. jesli uwazasz ze one sa w granicach dla tdka, to albo jestes wariat, albo sam go masz(wlasnie robisz tą linie)

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Owszem dużo mi do niego nie brakuje , ale robię go bo jest ostatnim puki co niemieckim pojazdem którego mi brakuje :) i puki co to nie jestem zadowolony z pojazdów tej linii bo są tak tekturowe jak to możliwe, siła ognia to nie wszytko, będzie tylko kolejną pozycją w garażu do kolekcji :)
A jego celnosc i jego aim time to tylko jedna zaleta przeciw wielu wadą : braku pancerza , przeciętnej mobilności , dużym wymiarom - kiepskiemu maskowaniu i jak dla mnie temat jest zamknięty

Wieszkto
Chuck Norris

Post autor: Wieszkto »

Dla wszystkich zainteresowany albo oszołom albo Eugeniusz Geniusz co się zdenerwował na WoT.
http://www.youtube.com/watch?v=SImdI_C2bQs
-Qc- pisze:Sie naucz - to jest TROLL. Ja jestem ARTYSTĄ (artystOM dla groszka - ogladasz fulham w niedzielę nie?)

Awatar użytkownika
BOGINS
Postownik Niepospolity

Się uśmiałem - tu wycinek tekstu z nonsensopedii

Czołg ma biegi do przodu których jest więcej i biegi do tyłu których jest mniej. Wyjątek stanowią francuskie czołgi, które mają wszystkie biegi do tyłu aby szybciej uciekać i tylko jeden do przodu, na wypadek ataku przeciwnika od tyłu.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Czo%C5%82g

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

BOGINS pisze:Się uśmiałem - tu wycinek tekstu z nonsensopedii

Czołg ma biegi do przodu których jest więcej i biegi do tyłu których jest mniej. Wyjątek stanowią francuskie czołgi, które mają wszystkie biegi do tyłu aby szybciej uciekać i tylko jeden do przodu, na wypadek ataku przeciwnika od tyłu.

http://nonsensopedia.wikia.com/wiki/Czo%C5%82g
sprzedam francuski karabin maszynowy, nieużywany, upuszczony na ziemie tylko raz.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

"Wolę mieć dwie niemieckie dywizje pancerne przed sobą niż jedną francuską za sobą"
;)

Awatar użytkownika
Wolff
Mudżahedin

Lechu pisze:"Wolę mieć dwie niemieckie dywizje pancerne przed sobą niż jedną francuską za sobą"
;)
=D>

ODPOWIEDZ