nowe modele i unity?

Empire

Moderator: #helion#

Zablokowany
Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Re: nowe modele i unity?

Post autor: Huss »

Czy wiadomo kiedy ma się pojawić nowy book i pacynki? Proszę o inf. gdyż nie śledzę na bieżąco tego wątku. (wybaczcie jeśli to offtop)

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: #helion# »

nie, to nie offtop, ale mogłeś przeczytać kilka stron wcześniej :wink:
co do booka, VC-ty najprawdopodobniej na początku 2012, a my w okolicach Euro, pewnie coś w maju rzucą jakąś zapowiedź, a miesiąc później resztę, o ile rzeczywiście wieść gminna się sprawdzi; sporo plotek jest na temat wypuszczenia nowych pacyn/zasad w WD ale nie wiadomo kiedy, coś szemrane jest o grudniu
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Huss
Oszukista

Post autor: Huss »

Dzięki wielkie helion:) czyli to nie taka odległa przyszłość...warto czekać w takim razie.
A owe nowe pacyny to te tutaj przez was wymieniane, np. war altar, knights, itd.?
W sumie mogłem przeglądnąć, ale zależało mi na jednej skondensowanej informacji:p

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

tak, ale nie wiadomo co to dokładnie będzie, mowa jest o Altarach 3 bóstw, oraz zasadach kapłanów do tychże, z kawą chyba trzeba się wstrzymać do wyjścia nowej ed., tyle w plotkach
Obrazek
GALERIA

Reinar von Drache
Plewa

Post autor: Reinar von Drache »

Jeśli chodzi o nowe unity to ostatnio myślałem, że całkiem śmieszny byłby oddział na wzór veteranów ze Space Marinsów w W40K - w wydaniu Impierum mógłby to być oddział 5-10 Marksmanów, którzy mogliby dzierżyć bronie typu repeater handgun lub granade launching blunderbuss. Wadą byłby zapewne wysoki koszt punktowy i względna miękkość(T3, brak pancerza lub ewentualnie light armour). Co sądzicie o takim unicie?

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Pewnie juz wszyscy widzieli, ale i tak wrzuce:
Obrazek
IMO - kozak.

Awatar użytkownika
Byro
Niszczyciel Światów

Post autor: Byro »

Mogłeś się rozejrzeć w Łodzi, był jeden na stole :)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ja nie widziałem, najs :D

Fajnie by było mieć taką wypas jazdę w stylu 3-5 woundów, save 2+ itp :)
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

To chyba Byro z Kohorty miał Tedzia Brucknera w kawie jako filler; fajna sprawa a jeszcze lepsza figsa
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Słyszałem kiedyś że przepakowane zostały boxy kawalerii, może mi ktoś powiedzieć czy w dalszym ciągu są części do złożenia jazdy z młotami?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Niestety nie, ramki do składania white wolfów wyleciały. :(
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
Grand Admiral Thrawn
Falubaz

Post autor: Grand Admiral Thrawn »

Za dziesiejszą Cytadelą
W sieci pojawiło się nieco plotek na temat reedycji armii Imperium do Battla. Wiadomo, że reedycja na pewno pojawi się w przyszłym roku, bo zastępca dyrektora ds. sprzedaży w GW poinformował, że w czerwcu do sprzedaży trafią trzy nowe zestawy z modelami do Imperium gdzie GW wykorzysta nowe opcje pakowania.

Poza tym Harry podsumował wszystkie plotki:

- niektóre modele mogą pojawić się przed armybookiem
- podobno War alter i kilku bohaterów pojawi się wcześniej niż reszta modeli
- armia ma zyskać 4 plastikowe zestawy plus kilku bohaterów w finecaście
- są plotki na temat nowego lorda/bohatera na gryfie, który zastąpi słynnego już Karla Franza
- mają pojawić się nowi warrior priests dla Sigmara, Ulrica i Morra
- zestaw z tymi modelami ma przypominać zestaw magów
- są plotki na temat modeli Demi-Griffon knights
What do you think guys and girls?
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Post autor: Bizim »

Zakładam, że ekstra dużym modelem do imperium będzie właśnie war altar.
Jeden box, kilka wersji do złożenia w środku (dla Ulryka, Sigmara i Morra) więc to by się zgadzało z polityką GW odnośnie dużych boxów.

Co do tych nowych 4 zestawów w plastiku to zgaduję, że będą to:
Milicja
Rycerze
war altar
jeźdźcy na demigryfach

Jak dla mnie te plotki oznaczają odłożenie kasy (jakoś w lipcu-sierpniu wchodzi 6 edycja w40k więc kolejne wydatki :/ ) i odłożenie konwertowania war altara (którego się nie dorobiłem jeszcze). No nic poczekamy zobaczymy.
Caius Ceplus pisze: Zaatakowane imperium kontratakuje.

Awatar użytkownika
Kokesz
Kretozord

Post autor: Kokesz »

Przeczytałem te ploty podsumowane przez Harrego. Najbardziej ciekawi mnie ostatnie punkty dotyczące powrotu najemnych oddziałów (krasi, ogrów i halflingów). Były by wtedy takie zaktualizowane DoW. Chociaż wolałbym najemników jako oddzielną armię.
Obrazek

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Nowy rok, a więc nowe podsumowanie plotek:
I have not touched this one yet, and figured it was time to get this one down on paper. Empire is rumored to be out later this year, and while Vampire Counts is right now on everyone ones mind, some are already looking to what is next. Lets take a look at the rumors.

Please remember that these are rumors and to take with the standard amount of salt.

The last time we had Empire Rumors was here.
http://natfka.blogspot.com/2011/09/empi ... lease.html

Thanks to Harry for putting this compilation together.
Rumours about the Timescale:

There are rumours of Empire in 2012 (I had them in June but also have them in Mar/April with a BIG "?")

There are rumours that some bits will arrive before the army book (as with VC) (Harry, Mirabeau, malladin.ben)

The rumour is the War altar kit arrives with a couple of characters before the rest. (Harry. malladin.ben)

Rumours about the Games developers:
There is a rumour that Jervis and Jeremy Vetock are up to their bushy eyebrows and wire rimmed spectacles in this one. (Harry)

Rumours about the army:
Ulric is back on the menu.

Teutogen Guard are in. (ghost21)

Religion / the gods are more prominent. (Harry, ghost21, Mirbeau)

Theres also a sphere of influence so Sigmarites will not be affected by Priests of Ulric and Ulricans wont be affected by sigmaric priests...etc. Different gods priests have different abilities. Ulric are ‘frothing loonies’ and Morr focus on undead. Priests can impact on a units abilities when they join them. (ghost21).

There is a new focus on Morr. Priests of Morr, Knights of Morr, Garden of Morr, etc.

Rumours about models:
Empire will get 4 plastic kits (Darnock via birdy) 5 plastic kits (Harry) and some plastic one piece characters as well as some old models being redone in finecast.

Rumours of Characters/Lords/Heroes
There are rumours that more named Elector counts will be availaible.

Marius Leitdorf will be re-released in Finecast.

Boris Todbringer has been 'hinted' (Mirbeau)

Female sorceress/battle Wizard has been done. (Eldargal) (I assume a one piece plastic)

There is also a rumour about a priestess of Myrmidia (ghost21)

I heard something about a mounted Wizard.

I heard something about an engineer (possibly also mounted?)

Rumours of Karl Franz OR Lord/Hero on Griffon.

There are rumours of a plastic Lord/Hero on a Griffon that could 'pass' as Karl Franz. (Harry)

There is a rumour that it IS Karl Franz. (which is an interesting development as this is the first time we have seen a special, named character as a plastic kit).

“The new plastic Empire hero on griffon is also supposed to be very nice” (hastings)

Rumours of a plastic War Altar (and something new?)

There are rumours of a dual plastic kit which makes a War Altar and something else. (Harry, hastings, ghost21, malladin.ben)

It is rumoured that the War Altar can be customised to make Sigmar, Ulric or Morr. (ghost21)

There is a rumour that it makes a War Altar and a “College of Magic wizardlordmobile”. (NatTreehouse, Harry)

Rumours of new Warrior priests:
There are rumors of new warrior priests for Sigmar, Ulric, and Morr. (ghost21, malladin.ben)

There is a rumours of Warrior priest kit like the wizards kit.

These may be sculpts done for the plastic War Altar. (Rather than an additional kit or individual sculpts)

The Ulricians may just be finecast versions of the excellent ones from the storm of Chaos. (ghost21)

There is also a rumour about a priestess of Myrmidia (ghost21)

Rumours of Demi-Griffon knights.

There are rumours of Demi-Griffon knights. (Eldargal and others )

Rumours of Inner Circle knights:
There is a rumour of a new box of inner circle knights with lots of options for different orders.(ghost21)

This is the reason for no new knights. (ghost21)

There is a rumour that the Inner Circle Knights and Demi-griffon knights are the same dual kit.

Rumours of new Knights:
No new knights. (hastings)

Rumour of the sprue re-cut for the knights. (ghost21)

Rumour of individual Knightly Orders rather than redone generic set. (eldargal)

Rumour of new Knights of Morr. (Mirbeau and others )

Rumour of more packs like the blazing sun bits pack to customize the existing knights. (ghost21)

Rumours of a Nuln Siege Cannon:

Rumours of a BIG cannon. (Darnock via a birdy, ghost21)

Massive cannon used to defend the walls of Nuln. (Darnock via birdy)

The cannon is big … as big as the ogres …. Mock up had “Nuln” plastered on the front. (ghost21)

This was rumoured as part of the duel war alter kit. (Darnock via a birdy)

This has been poo pooed by others (hastings, NatTreehouse)

There are rumours of some things back from 4th edition: (ghost21)
These are the options:
- Individual Knightly Orders

- Reiksguard (foot)

- Kislev Horse Archers

- Kislev Winged Lancers

- Ogres

- Dwarfs

- Halflings (and Halfling Hot Pot)

- War Wagon

- and various named characters.

Rumours of Halflings (specifically):
There are rumours of a return of halflings. (eldargal, Harry, heihei)

Rumours of the War Wagon (specifically)

There is a rumour the War Wagon is back in the book with a combat, shooty or mixed option.(ghost21)

Z jednej strony brzmi fajnie (różne zakony, różni prieści dający bonusy oddziałom, ulrykanie, sigmaryci, teutogeni) ale z drugiej są tutaj rzeczy które brzmią jak wish list (kislev, niziołki, dwarfy, tak wiem, że to klimat ale wątpię aby imperium z ludzkiej armii stało się nagle wielorasową armią).
Pożyjemy zobaczymy.

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Liczę bardzo na triumfalny powrót Ulryka. Gdyby oddali teugotenów to dostałbym nawet drgawek... :twisted:
Mogą nawet oddać tych starych w finecascie :D Koszt dziesięciu teutosiów byłby pewnie około 30funtów :>
A tak poważnie to nie obraziłbym się gdyby dali jakieś nowe wzory. No i porządne zasady do Ulryka żeby dało się tym grać w realiach 8ed. Marzenia...

a waśnie:
The Ulricians may just be finecast versions of the excellent ones from the storm of Chaos. (ghost21)

kowaljl
Chuck Norris

Post autor: kowaljl »

Ja ogolnie boje sie troche nowego AB. Przedewszystkim utraty niezlych przedmiotow jakie mamy. Oraz oslabienia czolgu i rakiet. Ale pozatym to jak myslicie czego mozemy sie obawiac? W corach raczej nie mozna nic oslabic, no moze poza mozliwoscia wystawiania Flagelantow. Ciekaw jestem nowych modeli bo musi byc 2-3 nowe zeby napedzic sprzedaz no i oczywiscie nie moge sie doczekac naszego wielkiego modelu. Oltarz raczej nie bedzie tym modelem, moze bedzie mial kilka opcji ale cos nowego wielkiego musi byc:) Moze ten wielki okret na kolach??:)

Awatar użytkownika
krystian1wielki
Niszczyciel Światów

Post autor: krystian1wielki »

Mogliby dać smoka [-o<

Awatar użytkownika
Bizim
Falubaz

Pal licho smoka mogli by wreszcie gryfa podpakować aby genio na kuraku był realną alternatywą altara. :P
Liczę, że poza raczej pewnym spadkiem kosztu do 150 (wiwerna bodajże tyle kosztuje, a stara kosztowała tyle co gryf, poza tym gryf w SoM kosztuje 150) dostanie jeszcze jakieś boosty.
Marzy mi się zbroja dla kuraka taką jak imperialne gryfy mają na artach. [-o<

dumny puchacz
Mudżahedin

Post autor: dumny puchacz »

To co czuję przed nowym bookiem to ciekawość i strach - marzy mi się, żeby Imperium było armią z bogactwem jednostek jak Orki, trochę smaczków dla każdej prowincji, trochę religijnych unitów do różnych kultów, kupa możliwości - nawet jakby tylko jeden zestaw miał turniejowe powodzenie :)
Do tego jak na mój styl gry wiele zepsuć nie mogą - czołgu nie używam, artyleria była nudna, piechota może tylko stanieć, więcej preistów to więcej opcji do dopakowywania regimentów...

Ale z drugiej strony jest też obawa: nowy wielki model - po cudakach dla wampirów boję się nawet zastanawiać jaki, kawaleria na demigryfach - to mam nadzieję totalne nieporozumienie i wzmianka o nich w dużym rulebooku to tylko drukarski chochlik :)
To, że potracimy przedmioty to niemal pewność - pytanie które najbardziej ikoniczne dla Imperium zostaną - Runefangi? Griffon Banner? Icon of Magnus? Ktoś ich w ogóle używał? A tylu kombinacji jeszcze nie było kiedy przetestować...

No i pewnie te ploty o halflingach, dwarfach i ograch w najlepszym wypadku jeśli okażą się prawdą, to w formie: jeden dwarficki załogant w dziale z nuln, ogr jako popychacz warwagonu i niziołek jako detal na podstawce waraltara :D

Nie mogę się doczekać

Zablokowany