Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
Re: Stary Klinkiera XXIV Sopot 27.11.11 1200
to ja proponuję by zagrać po prostu bez ograniczeń... i niech sobie Piotr wystawia ten czołg wtedy.. proszę bardzo.
Zwiększcie limit do 30...
Nawet wayów nie wezmę dzięki tym ograniczeniom...
No i projekt zakazania modeli o koszcie 160 pkt np też załatwiłby sprawę na część potworków...
Nawet wayów nie wezmę dzięki tym ograniczeniom...
No i projekt zakazania modeli o koszcie 160 pkt np też załatwiłby sprawę na część potworków...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Jakby się nad tym zastanowić ta 30tka wygląda rozsądnie - 20tka tnie armię typu WE, TK (bo rydwany też strzelają), Lizzi. DF i tak nie wystawią tylu strzelców, imperium też nie bardzo, DE mają już pocięte kusze, HE coś innego wstawią i tak niż 10 łuków. Poprawi to tylko balans imo.
pzdr!
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- krystian1wielki
- Niszczyciel Światów
Fakt, zróbcie te 30szt i będzie po kłopocie
Interesujący też był pomysł na ban na modele o koszcie konkretnym...
150 to maxymalny koszt modelu i z głowy sporo potworków jest bo samo banowanie tanka "bo tak" nie jest ciekawym wyjściem a tak balansujecie rozgrywkę tak jak chcieliście... Nawet herosi będą musieli być składani z głową a to chyba też było Waszym zamysłem...?
150 to maxymalny koszt modelu i z głowy sporo potworków jest bo samo banowanie tanka "bo tak" nie jest ciekawym wyjściem a tak balansujecie rozgrywkę tak jak chcieliście... Nawet herosi będą musieli być składani z głową a to chyba też było Waszym zamysłem...?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Akurat różnica między 160 a 150 jest taka, że część armii jeśli by chciała to przy mniejszym limicie nie weźmie maga 2lvl z np. scrollem (stąd akurat pomysły na 160 pkt. chodzące) - musi jakieś dziwne kombinacje uskuteczniać. Problem dotyczy przykładowo: DE, Ogrów, HE. Resztę w kategorii Herosi tnie sam limit 300 pkt. (a więc średnio 150 na głowę, więc jak jeden za 160 to drugi tylko za 140). A z "najważnieszych złych potworów" przycięte będą Tanki, Abomki, Hydry i trochę innej ferajny.
A z drugiej strony można zrobić po prostu turniej na te 1200 pkt bez ograniczeń i potem jedynie zobaczyć z przebiegu turnieju i relacji co było wygięte i jak to wpływało na balans. Jedno z dwóch![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
A z drugiej strony można zrobić po prostu turniej na te 1200 pkt bez ograniczeń i potem jedynie zobaczyć z przebiegu turnieju i relacji co było wygięte i jak to wpływało na balans. Jedno z dwóch
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Regualmin zupdatejtowany, proszę o zapoznanie się z nim. Zmiana limitu łuków oraz godziny rozpoczęcia. Niestety z rana są psy. Zmian nie powinno być więcej. Teraz ludzie zgłaszać się.
Ocena malowania zostaje.
Następny turniej ogłasza ktoś inny, na razie mam dosyć.
Ocena malowania zostaje.
Następny turniej ogłasza ktoś inny, na razie mam dosyć.
Wpiszcie Skolima i Sita ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Póki co możesz mnie dopisać.
Próbuje zwerbować jeszcze parę osób... 3 przynajmniej powinny się pojawić, jak się nie uda... no cóż, sam nie przyjadę...
Próbuje zwerbować jeszcze parę osób... 3 przynajmniej powinny się pojawić, jak się nie uda... no cóż, sam nie przyjadę...
Abandoned
Abandoned
Graj na obuBłażej pisze:w tym samym czasie będzie turniej 40k... no i kurcze mam dylemat teraz
Liczę na to, że uda się Tobie kogoś namówić.bigpasiak pisze:Póki co możesz mnie dopisać.
Dobra EOT dla mnie do turnieju
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ja tam bym na Twoim miejscu rzucił czelendż KJ'owi.... Byś pokazał, że to był wypadek przy pracy a nie brak skillaBłażej pisze:w tym samym czasie będzie turniej 40k... no i kurcze mam dylemat teraz
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
pzdr!
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
Metalowi quesci,
4ed rycerze na piechotę.
spoko, nie mam regenki, także juz nie będzie, że przez rzuty czy cośJagal pisze:Ja tam bym na Twoim miejscu rzucił czelendż KJ'owi.... Byś pokazał, że to był wypadek przy pracy a nie brak skillaBłażej pisze:w tym samym czasie będzie turniej 40k... no i kurcze mam dylemat teraz
pzdr!
![Cool 8)](./images/smilies/icon_cool.gif)
jeśli będę grał to HE.Drwal pisze:spoko, nie mam regenki, także juz nie będzie, że przez rzuty czy cośJagal pisze:Ja tam bym na Twoim miejscu rzucił czelendż KJ'owi.... Byś pokazał, że to był wypadek przy pracy a nie brak skillaBłażej pisze:w tym samym czasie będzie turniej 40k... no i kurcze mam dylemat teraz
pzdr!Swoją drogą to breta ma całkiem dobry pairing z wampirami na ten format