IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela) 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Re: IDZIE EURO CIEMNĄ NOCĄ w Paradox Cafe 05.02 (Niedziela)

Post autor: #helion# »

zamieszanie wywołane jest Euro Draftem, gdyby był ogłoszony, nie było by problemu, w sumie to pierwszy tur po ogłoszeniu nowego Euro, uwierz Kołata, gdybym mógł zrobiłbym 4 stoły więcej, a tak nie da rady, doszły do mnie jeszcze 2 zgłoszenia (rozpy), a 2 znane persony wyleciały, to z aktualności

jeżeli jeszcze ktoś wykrusza się to prośba o info; przy następnym turze, nie będę pobłażał, bo draft już został ogłoszony, a ograniczenia VC-towskie pewnie jakieś zostaną ogarnięte przez AR-com

@Shino: wprowadzone są minimalne ograniczenia, nie tną tej armii aż tak bardzo, inne armie grają z ograniczeniami, więc i VC-ty musiały dostać chociaż lekkie;
"(...)Imperium raz zaatakowane, zawsze kontratakuje(...)"
Kajus C+, Misja Kleopatra
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Ok, zrozumiałem. Dzięki za info.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Ja i tak przyjade, nawet jakbym mial nie grac. Ale mam nadzieje, ze w ostatniej chwili ktos sie wysypie. W sumie zimno jest, zdziwilbym sie, gdyby ktos sie nie rozchorowal.

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

swieta_barbara pisze:Ja i tak przyjade, nawet jakbym mial nie grac. Ale mam nadzieje, ze w ostatniej chwili ktos sie wysypie. W sumie zimno jest, zdziwilbym sie, gdyby ktos sie nie rozchorowal.
nawet się nie dziw, już wiem że Arbiter nie będzie grał więc na pewno masz miejsce; jeszcze jedna osoba mimo zgłoszenia ma potwierdzić jutro swój udział;
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Ja pewnie wpadnę popatrzeć sobie bo nie mogę się zebrać z pomalowaniem do końca armii. Choć możliwe, że wreszcie ją skończę :)

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

A ja mam zasadnicze pytanie. Naprawde macie zamiar dopuscic na turnieju tamurkan?
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Jeśli cię to aż tak boli to ja chętnie zadeklaruję wszystkie bitwy 0-20 żeby tylko się na wasze górne stoły nie dostać i nie psuć waszej arcyważnej pozycji ligowej... #-o
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Rince pisze:A ja mam zasadnicze pytanie. Naprawde macie zamiar dopuscic na turnieju tamurkan?
A co? Chadekami chcesz zagrać?
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak tamurkana dopuszczacie to porponue ograniczenia tego booka:

destroyer 0-1, iron demon sie liczy jako maszyna, helka 0-1, chalice sie liczy jako 2pd i 1 dd

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Shino pisze:jak tamurkana dopuszczacie to porponue ograniczenia tego booka:

destroyer 0-1, iron demon sie liczy jako maszyna, helka 0-1, chalice sie liczy jako 2pd i 1 dd
Bardzo rozsądne ograniczenia. Jestem ostatnio dumny z Ciebie =D>

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

tak, już wydrukowane są nawet :wink:
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Rince pisze:A ja mam zasadnicze pytanie. Naprawde macie zamiar dopuscic na turnieju tamurkan?
tak, po przejrzeniu rozpy Grolshka, nie widzę przeciwwskazań, grałem z tym, nie jest to przesadzone, w DE lepsze buildy widziałem; co do sprawdzania armii, VC-tów bez ograniczeń nie ma potrzeby sprawdzać, natomiast Tamurkhana tak, armia ma mocne strony, ma tez sporo wad, a największą jest to, że jest mało liczna i cholernie droga
takie jest moje stanowisko;

@Shino: zanim napisałeś swoją propozycję Grolshek już miał tak złożoną rozpę
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

właśnie! Dajcie tylko jakiś feedback po grze na tych mapkach. Po waszym turnieju będzie można jeszcze wprowadzić jakieś minimalne zmiany, bo później to wolałbym ich nie ruszać.
Ostatnio zmieniony 3 lut 2012, o 23:32 przez Asassello, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Spoko. Ja po prostu wole zagrac sobie z armia, z ktora wynik da mi cokolwiek w konteksie testowania rozpiski.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

Asassello pisze:właśnie! Dajcie tylko jakiś feedback. Po waszym turnieju będzie można jeszcze wprowadzić jakieś minimalne zmiany, bo później to wolałbym ich nie ruszać.
Feedback będzie Ass :wink:

może być propozycja Shina ale ze zmianą
Chalice of Blood and Darkness counts as1PD i 2DD
all rare 0-1, z wyjątkiem hobgoblinów
Destroyer, Iron Demon, Hellcannon traktowane jako Warmachine

EDIT:
rozpiski Grolshka, powtórzę, w ogóle to nie rusza, poza tym ma Wysiwyg oraz booka; dopuszczony

@Rince: możecie dopuścić do Bazyliszka Tamurkhana, proxów i tak nie można wystawiać, śmiecio-armię też możesz zdjąć, a podstawa zasad, book, raczej w PDF-ie/xero/wydruk, nie przejdzie, nikt nie chce się podłożyć

EDIT2:mastery to nie tylko trening dla potencjalnych reprezentantów i czas na selekcję, ale jest trochę więcej szarych graczy, nie ma co się ograniczać do armii, jeżeli przyciągnie 3-5 graczy więcej; potencjalni reprezentanci i tak rozegrają pierdylion bitew a kilka z Tamurkhanem na pewno nie zaszkodzi; Euro będzie obowiązywać i tak na większości turniejów przez prawie pół roku a to dużo czasu
Obrazek
GALERIA

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

#helion# pisze:

@Shino: zanim napisałeś swoją propozycję Grolshek już miał tak złożoną rozpę
:mrgreen: Jak się składa rospy bez ciśnienia to niczego nikt nie obetnie... :mrgreen:

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

#helion# pisze:
@Rince: możecie dopuścić do Bazyliszka Tamurkhana, proxów i tak nie można wystawiać, śmiecio-armię też możesz zdjąć, a podstawa zasad, book, raczej w PDF-ie/xero/wydruk, nie przejdzie, nikt nie chce się podłożyć

EDIT2:mastery to nie tylko trening dla potencjalnych reprezentantów i czas na selekcję, ale jest trochę więcej szarych graczy, nie ma co się ograniczać do armii, jeżeli przyciągnie 3-5 graczy więcej; potencjalni reprezentanci i tak rozegrają pierdylion bitew a kilka z Tamurkhanem na pewno nie zaszkodzi; Euro będzie obowiązywać i tak na większości turniejów przez prawie pół roku a to dużo czasu
No nie wiem, ja jestem zdania, ze euro to euro. Jak dopuszcza Tamurkhan to nie ma problemu, a tych 3ech graczy na pewno ma w obwodzie inna armie.

Nie pamietam co stoi w regulaminie Bazyliszka, ale faktycznie warto te kwestie przedyskutowac.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lazur
Niszczyciel Światów

Post autor: Lazur »

Rince masz szanse spotkać Groszka jedynie w pierwszej bitwie, jego uber combo raczej nie załapie się tam gdzie Ty z reguły grasz a jeżeli spotkacie się na niższych stołach to rozpiskę masz do zmiany i tyle z jej testowania :D
Obrazek

Awatar użytkownika
#helion#
Szef Wszystkich Szefów

z szybkiej statystyki i ogrywania się z armiami przed masterem, czyli ilość armii na turnieju na tą chwilę :lol2:

WOCH-6
DE-4
VC-4
TK-3
DWF-2
LIZ-2
BRET-2
EMP-1
BOCH-1
CHD-1
DOCH-1
OK-1

rozpy praktycznie sprawdzone
Ostatnio zmieniony 4 lut 2012, o 14:55 przez #helion#, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
GALERIA

ODPOWIEDZ