Dettol - cud-środek do zmywania farby.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Dettol - cud-środek do zmywania farby.
Chyba trochę przesadziłeś z ceną... Wg mnie i tak się to opłaca, bo kupuję pomalowane kiepsko figsy za pół ceny. Zwraca się po 1 umytym porządnie klocku i zostaje na sporo dłużej...
Dettol 29,90 przesyłka 9,50smiejagreg pisze:Chyba trochę przesadziłeś z ceną... Wg mnie i tak się to opłaca, bo kupuję pomalowane kiepsko figsy za pół ceny. Zwraca się po 1 umytym porządnie klocku i zostaje na sporo dłużej...
DOT-4 na stacji 21,50
Co nie zmienia faktu iż ja z tych boyzów zrobię spaczoną chaosem gwardię 15 Immortali Grimgorowi i tak będę na plus.

Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Zawsze możesz przestawić się na denaturat 5zl za 0.5L.
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Zmywałem dynksem plastikowych milicjantów i wszystko było OK. Zawsze można zrobić próbę na jednym modelu.Grolshek pisze:Zamiast dettolu i dota ? Mówisz że działa ? Na farbę i podkład bez ingerencji w plastik ?Arbiter Elegancji pisze:Zawsze możesz przestawić się na denaturat 5zl za 0.5L.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Grosiu, znasz mnie, wiesz czym się zajmujeGrolshek pisze:Zamiast dettolu i dota ? Mówisz że działa ? Na farbę i podkład bez ingerencji w plastik ?Arbiter Elegancji pisze:Zawsze możesz przestawić się na denaturat 5zl za 0.5L.

Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Dettolem można jeszcze sobie podłogi umyć ;] albo np włosy. Normalnie środek do wszystkiego.
Ostatnio przy czyszczeniu modeli zdecydowałem się na 'bezmarkowy' odpowiednik Dettol'u. Przekonała mnie cena.
http://www.poundland.co.uk/images/11263 ... septic.jpg
Zmywałem co prawda tylko metale, ale poradził sobie elegancko. Również z podkładem.
Niestety nie wiem jak wygląda dostępność tego specyfiku w ojczystym kraju, ale jest to IMO ogólna wskazówka na możliwą przydatność różnej maści płynów odkażających.
Zmywałem co prawda tylko metale, ale poradził sobie elegancko. Również z podkładem.
Niestety nie wiem jak wygląda dostępność tego specyfiku w ojczystym kraju, ale jest to IMO ogólna wskazówka na możliwą przydatność różnej maści płynów odkażających.
Serio? Ja mam najtańszą DOT3 jaką znalazłem (chyba z 12zł) już ponad rok i pomimo że jest w 100% czarna, była filtrowana z farby kilka razy bo była od niej gęsta, ubyło z 70% (rozpryski itd) to dalej działa znakomicie jeśli chodzi o zmywanie farby i podkładu, chociaż odbarwia już plastiki i nadaje się tylko do metaliMichalW pisze:Na jak dlugo ten specyfik starcza?, dot po pewnym czasie traci swoje wlasciwosci.

Dettolu bym spróbował gdy by fakt że za cenę 1 opakowania mam 3X DOT'ę.
Life's a game with save and load features disabled.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Widać, Fazik, ze nie trafiłeś jeszcze na figsy, które w DOT-cie mogą się moczyć i 3 tygodnie i nie zlezie z nich nic a nic
. Po prostu trafiają Ci się figsy malowane akrylami przez normalnych ludzi. gwarantuje Ci jednak, że nie zawsze tak jest. jak sie kupuje w sieci, to dopiero po zamoczeniu do specyfików widać, z czym mamy do czynienia. ja tez uzywałem DOTa i często mi się sprawdzał, ale nie zawsze...

Jeśli chcecie coś do figurek ale tylko do metali, to polecam webac cliner lub triflex cliner, wygląda to tak że wrzucasz figurkę i po 5 minutach szczoteczką się jedzie i jest jak nowa
Niestety na plastiki nie działa. Próbowałem raz i nic.Pretor pisze:Ostatnio przy czyszczeniu modeli zdecydowałem się na 'bezmarkowy' odpowiednik Dettol'u. Przekonała mnie cena.
Bodajże Fairy Power Spray albo Flash do kuchenek mają podobne właściwości, mogę się dowiedzieć.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
Będzie ktoś to zamawiał niedługo? Mój dot 3 ma już dość. ;(
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
http://allegro.pl/dettol-plyn-antysepty ... 70610.html
chciałbym się upewnić przed zakupem, czy to to cudo??
chciałbym się upewnić przed zakupem, czy to to cudo??
Tak.
Przy okazji przypomnę, żeby dokładnie działać według mojej procedury, chyba, że modele i skóra na dłoniach wam niemiłe :
http://wargamingstudio.blogspot.co.uk/2 ... paint.html
Przy okazji przypomnę, żeby dokładnie działać według mojej procedury, chyba, że modele i skóra na dłoniach wam niemiłe :
http://wargamingstudio.blogspot.co.uk/2 ... paint.html
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
wlasnie umylem pierwsze figsy w dettolu i...
dot sie nie umywa. po 3 kapielach w docie wciaz nie bylem usatysfakcjonowany efektem, 2 dni w dettolu i model jak z fabryki, z tym ze mam pytanie co do samej procedury, bo o ile metale zmylo super to z plastikami mialem problem tego gluta wlasnie więc chciałem się dopytać czy
po wyciągnięciu z dettola wrzucam do ciepłej wody z płynem do mycia naczyń i szoruję w tej wodzie szczoteczką czy najpierw powinienem szczoteczką zetrzeć bez kontaktu z wodą i potem dopiero wrzucić do mydłowej kąpieli?
I czy szczoteczka przy tym specyfiku jest jednorazowa? bo od zakupu dota uzywalem caly czas jednej a po pierwszym czyszczeniu w dettolu cale wlosie pokryte jest jakby gumą i bardziej juz brudzi nizeli czysci.
Jakbyś Jasif rozwiął moje watpliwosci byl bym wdzieczny.
dot sie nie umywa. po 3 kapielach w docie wciaz nie bylem usatysfakcjonowany efektem, 2 dni w dettolu i model jak z fabryki, z tym ze mam pytanie co do samej procedury, bo o ile metale zmylo super to z plastikami mialem problem tego gluta wlasnie więc chciałem się dopytać czy
po wyciągnięciu z dettola wrzucam do ciepłej wody z płynem do mycia naczyń i szoruję w tej wodzie szczoteczką czy najpierw powinienem szczoteczką zetrzeć bez kontaktu z wodą i potem dopiero wrzucić do mydłowej kąpieli?
I czy szczoteczka przy tym specyfiku jest jednorazowa? bo od zakupu dota uzywalem caly czas jednej a po pierwszym czyszczeniu w dettolu cale wlosie pokryte jest jakby gumą i bardziej juz brudzi nizeli czysci.
Jakbyś Jasif rozwiął moje watpliwosci byl bym wdzieczny.