Terminy masterów 2012

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: Terminy masterów 2012

Post autor: Dymitr »

racja, w GDA - przepraszam Śmiechu :)
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Necromanter »

Uważam, że wytłumaczenie że nie ma terminu jest niewystarczające. Zgłaszając swoją kandydaturę braliście wszyscy pod uwagę możliwość problemów terminowych,ale jednak stwierdziliście, że dacie radę. Teraz powinniście się dogadać,takie jest moje zdanie. A zwalanie winy na Liddera, że nikt nie przewidział że będzie 1,5 miecha przerwy jest omijaniem problemu. Jak się czegoś podejmujecie to powinno być to doprowadzone do końca.

Od 3 lat w Olsztynie są mastery z fajną frekfencją i z tego co wiem to ludzie są zadowoleni.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Macie od 3 lat mastery w Olsztynie? WOW! Czemu mnie tam jeszcze nie było.
Nikt nie zrzuca winy na Liddera, jedynie szukamy rozsądnego rozwiązania. Ale wiem, ze u Was w Olsztynie macie taka faze, że lepiej coś robic z dupy zamiast "bo tak musi być" niz myśleć.

Odwołanie jednego z masterów jest ekstremalne, ale nie oznacza to "złe". Każdy osrodek, który zgłasza swojego mastera chce go zrobic - tylko fizycznie czasem jest to nie do zrobienia i tyle.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Nie o to chodzi, że coś ma być z dupy. Chodzi mi bardziej o to, że środowisko nie przewidziało, że będą kłopoty ze zmieszczeniem tylu masterów w tak krótkim czasie. Przynajmniej nie ma spiny kto odpuszcza. Chociaż i tak uważam, że lepiej było by zrobić turniej który nie zyska frekfencji niż zupełnie go olać, bo to jednak trochę nie poważnie wygląda.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

najpewniej masz problemy z czytaniem ze zrozumieniem. Szkoda mi jednak czasu, na ponowne tłumaczenie. Przeszukaj ten temat, poczytaj sobie i będziesz wiedział o co chodzi

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Matko, po co takie flejmy od razu. Mamy skrócony sezon masterowy i np my z Łodzi pogodziliśmy się z faktem, że w tym roku Macek Wojny nie będzie. Trzeba czasami pójść na ugodę. Odbijecie sobie w nastepnym, pełnym już sezonie.
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Ty jak zwykle masz problem z czytaniem. To było jedno z rozwiązań, bo kalendarz się rypnął ze względu na długą przerwę między DMP a Silesianem. CR się odbywa, przynajmniej dopóki wspólnym gronem nie ustalimy inaczej. Nie mamy problemów z organizacją!

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Dmtrij pisze:nie wiem czy jest sens robić 2 a=mastery we wrzesniu - jeżeli LL nie będzie miała nic przeciwko, jestesmy w stanie wycofać wrocławską imprezę...

W takim razie co miał oznaczać ten post? Dmtrij nie ogarniam Cię... Ale jak nie ma problemów i turniej się odbędzie to spoko.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

chodzi tylko o to, ze kalendarz się rypnał i któras z imprez dostanie po frekwencji. Odwołanie jedengo z turów miało zrobic miejsce żeby wszystkie się komfortowo odbyły

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Nawet jeśli, któraś dostanie po frekfencji to ta, która była najsłabiej organizowana w zeszłych latach i będzie organizacyjnie najmniej oferowała. Wychodzi na to, że natłok imprez tylko poprawi standardy masterowe, co mnie jako gracza cieszy.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Smiechu »

Zastanawiam się czy ja nie zrezygnuję i w przeciągu tygodnia dam odpowiedź.
Powód: Lepszym terminem dla mnie jest Kwiecień Maj, bo jest cieplej, a w Listopadzie mamy deszczową aure.

Porozmawiam z Kudłatym i Dymitrem w tej sprawie.

Awatar użytkownika
cahir
Falubaz

Post autor: cahir »

Smiechu pisze:Zastanawiam się czy ja nie zrezygnuję i w przeciągu tygodnia dam odpowiedź.
Powód: Lepszym terminem dla mnie jest Kwiecień Maj, bo jest cieplej, a w Listopadzie mamy deszczową aure.

Porozmawiam z Kudłatym i Dymitrem w tej sprawie.

Eee, taki powód troszkę z dupy. Sry, nie troszkę. Całkiem...
"Jeździec patrzy na nią. Ciri widzi błysk oczu w szparze wielkiego hełmu, ozdobionego skrzydłami drapieżnego ptaka. Widzi odblask pożaru na szerokiej klindze miecza trzymanego w nisko opuszczonej dłoni."

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Śmiechu - tak jak rozmawialiśmy - najwazniejsze to podjąc decyzję przed Silesianem

Powód główny jest taki - że nikt w Wigilię na mastera nie przyjedzie. Chyba.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

cahir pisze:

Eee, taki powód troszkę z dupy. Sry, nie troszkę. Całkiem...
Może dla Ciebie jest coś z dupy, ale z perspektywy organizatora powiem Ci tak:

Wole być zlinczowany przez LL i środowisko za to że zrezygnowałem niż zrobić Mastera który będzie 3 tygodnie po poprzednim, może mieć śniegową aurę, a na mojej sali to nie przejdzie, będę miał mniej ludzi niż oczekuje.
W skrócie większa wtopa niż sama rezygnacja.

Nikt tu nie ma zamiaru zarabiać na ludziach, ale również nikt nie ma zamiaru dokładać do imprezy.

A to że głosowanie było i daliście swoje głosy na mnie to tylko dlatego bo chcecie powtórki Mastera który już był.

PS.
Tak naprawde ilu z was przyjedzie 10-11 Listopada lub tydzień później na Mastera??
Mniej graczy niż do Wrocka i do Poznania.
A Ty Lohost nie jest osobą na tyle spoko by podważać moje decyzje, bo możesz sobie marudzić o jakiejś dziecinadzie, ale to nie Ty organizujesz i to nie Ty w razie wtopy finansowej będziesz mi dokładał - no chyba że wrazie czego dorzucisz się to spoko.
Każdy organizator chcę jak najlepiej dla Swojego turnieju.

Awatar użytkownika
Smiechu
Szef Wszystkich Szefów

Lohost to nie jest kwestia że rezygnować chcemy obaj z Dymitrem, ale jeden z nas.

Jeżeli chcemy rozluźnić napięty terminarz to niestety ale innej opcji nie ma.

Lub ryzykować i w ten sposób zabierać sobie graczy.

Bo nie oszukujmy się ale przy tak napiętym grafiku gracze z połódnia wybiorą opcje Wrocławia i Poznania, a gracze z północy opcje Warszawy i Poznania, a s pora cześć graczy wybierze również opcje Wrocław i Poznań ze względu iż mogą nie mieć kasy na przyjazd do mnie 3 tygodnie po Wrocławiu.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Nie wiem, o jakie południe Ci chodzi, ale z Katowic i Krakowa generalnie trochę bliżej jest do Wawy - decydujący będzie termin i format. Choć mój klub tak się ostatnio rozjeździł, że pewnie na wszystkie pojadą
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

ano podobnie i tutaj
xYz

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

To ja się pytam skoro jest napięty terminarz, dlaczego o tym nie pomyśleliście przy głosowaniu?
To na prawdę nie wygląda jakkolwiek, gdzie odwołuje się mastery, ale to wasza decyzja...
Jak na razie nikt się nie wypowiedział za tym, żeby odwołać mastera bo mu termin przeszkadza, jest wręcz odwrotnie.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

@Necro
Bo nikt nie wiedział, że Silesian będzie miał jeden wolny termin - 30 września
@Nikt się nie opowiedział? Czuję sie oficjalnie obrażony - ja na dwa mastery w jednym miesiącu nie pojadę. I wiem (bo jakby przedstawiam jakieś środowisko), ze nie jestem jedyną osobą, ktorą bedzie musiała sobie jeden wyjazd odpuścić. I nie dlatego, że któraś impreza była źle zorganizowana!

Awatar użytkownika
Necromanter
Falubaz
Kontakt:

Coś łatwo Cię obrazić, widocznie bardzo wrażliwy jesteś :shock: .

Nadal mnie to nie przekonuje że nikt nie wiedział, że jeden master będzie 1,5 miecha po następnym, trochę wyobraźni, w każdym sezonie tak było i dlaczego teraz miało by być inaczej ??

ODPOWIEDZ