Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Vanaheim.pl EURO na EURO - 09.06.2012

Post autor: Kosa »

ocenilismy, że coś około 100 zł. Głownie na farbę i wałki. Bo jakieś szpachelki do zdarcia starej farby i wyrównania chyba gdzies posiadam :)
Trzeba będzie jeszcze zrobić dokładne rozeznanie i kosztorys. Dziś tylko tak wstępnie to ocenilismy. Potrzeba 5l farby, wiadomo, że zawsze może zostać, bądz zabraknąć 1l itd, itp.
Ważne aby była organizacja środowiska do tego. Tam mieszczą się dwa blaty duże, czyli to są 4 osoby więcej :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Nie jest to dla mnie problem :D .. Jutro nie zdążę ale będę w piątek w V bo mam sprawę do Przemka to zostawię kasę - 300 zł - potem się ze mną rozliczycie? ok?
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

na pewno tyle nie będzie potrzebne. Musimy się zamknąć w 160 zł, bo tyle jest miejsc, ale jak się wyrobimy przed turniejem to w 180 trza się zamknąć, jeśli wejściówka pójdzie w górę o 5 zł. Bo jakaś nagroda również musi być, sklep niech też coś zarobi w $ dzięki turniejowi, a myślę, ze podniesienie z 10 na 15 to nie ma tragedii, szczególnie że kasa idzie na szczytny cel :)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

że tak nie śmiało zapytam - właściciel V wyraził na to zgodę? Ty to będziesz Kosa robił? Może dobierz kogoś do pomocy? Zgłaszali się chętni :D
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

tak, dzis rozmawialiśmy. Jak będzie kasa to nie ma problemu.
No ja się tym mogę zająć, Przemek również, Suchy też dziś był, Syraf już się zgłasza.
Będzie to wspólna robota, wsakże trudne to nie jest. Nie remontujemy pokoju mieszkalnego tylko miejsce do grania, które będzie uzytkowalne 2 razy w miesiacu :)
Jak dobrze pójdzie w przyszłym tygodniu ruszamy z robotą, tak aby na sobotę było gotowe :)
F.N.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

no dla mnie wszystko co wiąże się z remontem jest trudne:)... więc wole się nie wypowiadać :D - w piątek jestem w V koło 16.
Byłoby doprawdy zajebiście jak by się to udało ogarnąć do turnieju - bo przynajmniej mniej ludzi odejdzie w z kwitkiem...
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

racja, wtedy mozna zrobić turniej na 20 osób co będzie wykwintne.

*i mała poprawka, to 180 powinno być 200 :) Także budżet jest wystarczajacy. Może uda się zrobić jeszcze jedną nagrodę, albo dla top3 nawet, jak się uwiniemy przed turniejem. Wszystko zalezy ile wyniesie kupno sprzętu i materiału.
F.N.

Awatar użytkownika
syslak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: syslak »

tez chetnie pomoge, ale to jus sie w piatek w sklepie dogadamy
General Baga pisze:oftoooooooooooooooooooooopppppppppppppppppppppppp (wybaczcie ale obiecałem chłopakom) :mrgreen: :roll:
TRUE LEGION KRAKÓW

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Jeżeli jest tam pojechane po ścianach olejna to musicie to zdrapać, do zera, badz idac na skroty - zdrapać miejscami i rozciągnąć szpachle na siatce po calości. Jeżeli jest na ścianach zwykla farba akrylowa/żywiczna etc. to pomalujcie wszystko najpierw 2 razy gruntem, a dopiero później malujcie, ewentualne łatanie ubytków/nierówności na ścianach szpachla/gipsem też pociagnijcie te 2 razy gruntem przed malowaniem. Ewentualnie jezeli chcecie iśc na łatwizne, kupcie klej do tapet i wytapetujcie to nawet gazetami - fajny efekt ( o ile sa szare, nie jakies kolorowe).

Tyle mogę wam pomóc wiedzą praktyczną ; )

Tak czy siak spokojnie przy własnym nakładzie pracy zmieścicie sie w 100zł + dieta browarowa.
xYz

Bretonnian
Falubaz

Post autor: Bretonnian »

A potrzebne nam te nagrody tak po prawdzie? Jak bedzie potrzeba to można zrobić jeden turnirj bez nagród przecież :wink:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Raczej myślałem nad tym aby zdrapać co jest, bo jest wiele odprysków więc to jest konieczne.
Potem po prostu zagruntować to, jak styknie gruntu(a pewnie tak) to dwa razy, nastepnie raz pojechać farbą i tyle.
Szpachla nie wiem czy jest konieczna, wiadomo, efekt dużo łądniejszy ale czy to jest potrzebne? Bawienie się w szpachlowanie, więcej czasu i więcej kasy, a to ma być pomieszczenie turniejowe, otwarte na co dzień nie będzie, ważne aby było czysto i świeżo.

@Suchy
owszem, mi to nie rozbi problemu, ale fajnie jak nagrody są. Niech się większość wypowie.
F.N.

siscov
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: siscov »

I tak nie wygram, więc jak dla mnie moż ebyć bez ;P
A im więcej osób, tym ciekawszy turniej :)
podpis był niezgodny z regulaminem

Awatar użytkownika
kudlaty960
Mudżahedin

Post autor: kudlaty960 »

Ja się zgłaszam na pomoc. Ten piątek mam cały wolny :wink:
"Dobry żołnierz wykonuje rozkazy bez chwili zwątpienia, dobry dowódca wydaje je bez cienia wątpliwości".
TRUE LEGION KRAKÓW

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Grajmy bez nagród i tak nie mam co robić z tymi bonami 8) ( aha, Generale odłóż mi tam na bok 10 butelek coli to zrealizuje ostatni bon)

Jak będzie 20 osób to 5zł wpisowego i gites

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Możemy grac bez nagród ale imo to nierozsądny pomysł bo: sklep nie ma wymiernej korzyści z turnieju a przeciez o to chodzi, sklep dla graczy gracze dla sklepu. Dlatego powinny być, bo wtedy coś przecież Vanheim coś zarobi, jak nie zarobi to zbankrutuje, jak zbankrutuje to po co robić nową salę do gry? :P ;)
F.N.

Awatar użytkownika
michal
Chuck Norris

Post autor: michal »

Sklep będzie miał gratis w miarę wyremontowane dodatkowe pomieszczenie które przecież nie musi wykorzystywać tylko do turniejów battla
Ale w sumie mi tam to obojętne, może być z nagrodami
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, o 21:35 przez michal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jako skład to już jest wykorzystane w taki sposób :mrgreen:

A salą reprezentatywną nigdy nie będzie, to za dużo roboty i zachodu :)

Spoko, za niedługo będa snikersy, także jak wygrasz to będziesz miał co zrobić z bonem :mrgreen:
F.N.

Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

Post autor: hassan_the_grim »

Chlopaki, brawo za inicjatywe naprawde :)

Przeszkoda nr 1 to brak pradu. Trzeba najpierw kogos kto sie zna na tym, bo ostatnio instalacja tam robila spiecie. dlatego jest wylaczona.

Zeby nie spamowac borderki, proponuje zalozyc osobny temat na forum vanaheim. Anyone? Kto szefuje temu przedsiewzieciu?
War does not determine who is right - only who is left.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Podbiłem z 10 do 15.

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

Zrobienie tamtego pomieszczenia to nie problem juz dawno o tym mowilem, ale rzeczywniscie problem z oswietleniem tam byl pamietam bo Przemek cos wspominal ale mysle ze na czas turnieju wystarcza jakies lampki nawet takie domowe :D
Warhammer to nie jest sport

ODPOWIEDZ