20.10. Turniej inauguracyjny WFB w Wargamerze Lublin- 2450p.
Bojo - ale ujowy awatar
To chyba jakiś Mariusz.
Dzięki Grodzias za turniej i miło spędzony czas w gronie wybitnych wałkarzy i konwulsjatorów.
Moja armia - Duży mag ( orzeł ), bsb ( heil ), snajperkowiec, lord ( strzały no Asv ), 3x8 glade riders, 12 wildów z razor bannerem, 2 orły, 2x9 wayów.
I bitwa - kto inny jak nie Tocz.. - 15-5 dla Mocza
Ogółem 3 orły przeciwnej strony wygrały tą bitwę... oraz magia ( life ) która z pozoru nic nie znacząca miażdzyła system i kostki.
II bitwa - Skaveny Tomka oraz jego lepszej połowy - chyba 15-5
Skaveny miały rozpiskę dosyć nietypową jak na realia 8 ed. Wszystko co miękkie zostało wystrzelane w przeciągu 2 tur natomiast trochę namieszały wykopujące się ( wraz z spacz-kruszarką !) night runnerzy.
III bitwa - Lizardgeje Bobera
Bober okazał się większym gejem czego dowodzi rozpiska oraz wciśnięcie mi 12-8. Żniwa robiły przede wszystkim salki, no i morze skinek. Temple oraz kohorta w tej bitwie nie miała co robić. Zostałem zagoniony ale sporo punktów udało się uratować.

Dzięki Grodzias za turniej i miło spędzony czas w gronie wybitnych wałkarzy i konwulsjatorów.

Moja armia - Duży mag ( orzeł ), bsb ( heil ), snajperkowiec, lord ( strzały no Asv ), 3x8 glade riders, 12 wildów z razor bannerem, 2 orły, 2x9 wayów.
I bitwa - kto inny jak nie Tocz.. - 15-5 dla Mocza

Ogółem 3 orły przeciwnej strony wygrały tą bitwę... oraz magia ( life ) która z pozoru nic nie znacząca miażdzyła system i kostki.

II bitwa - Skaveny Tomka oraz jego lepszej połowy - chyba 15-5

Skaveny miały rozpiskę dosyć nietypową jak na realia 8 ed. Wszystko co miękkie zostało wystrzelane w przeciągu 2 tur natomiast trochę namieszały wykopujące się ( wraz z spacz-kruszarką !) night runnerzy.
III bitwa - Lizardgeje Bobera

Bober okazał się większym gejem czego dowodzi rozpiska oraz wciśnięcie mi 12-8. Żniwa robiły przede wszystkim salki, no i morze skinek. Temple oraz kohorta w tej bitwie nie miała co robić. Zostałem zagoniony ale sporo punktów udało się uratować.
1 bitwa z krasiami: 8:12 dla Coobe
moja 1 bitwa w zyciu z krasiami, jaki szok przezylem kiedy kolega Marcin zabieral moje kostki i skads tam sobie jeszcze dodawal, tak czy owak przez cala gre udalo mi sie wrzucic 2czary,przerabane
do 4 tury szlo dobrze,atak z flanki pekemonem, klocek spearow z assasinem i hydrant
jeden moj blad zawazyl o dalszym przebiegu bitwy
zapomnialem ruszyc kotla, wlocznie traca stubborn,przegrywaja combat, uciekaja...
hydrant-panika,ucieka,po drodze na ostatniej ranie nie zdaje niebezpiecznego terenu i splywa...
(pozniej jednak sie okazalo sie nie musiala zdawac tego testu
)
dzieki za gre,rewanz musi byc
2 bitwa z tomb kings: 16:4 dla mnie
kolejna armia z ktora dotychczas nie gralem
od poczatku ofensywnie, zle sie troche rozstawilem, ale tym razem klocek z assasinem rzezal na brzytwie wszystko co mu wpadlo pod wlocznie, 2 hydranty w obstawie robily zamieszanie dookola
z 4 turze sypnalem na 6 z pendulum hirophanta
i sie zaczely tk sypac
lorda na pegazie stracilem od strzalow stalkerow, pok nie pomogl przy sile 1
szybka przyjemna bitwa, dziekuje za gre
3bitwa z wochem: 5:15 dla Gela
woch na chossenach, w standadzie konserwy do stolu podano
nie wylosowalem ani pity ani brzytwy
ogolnie konserwy nie do ruszenia jak mnie masz odpowdniego otwieracza
dzieki Gelu za gre
oranizatorom pragne takze podziekowac z mily sobotni dzien na battlowaniu, oby wiecej takich spotkan!
ps
moze nastepny format na specjalach?
moja 1 bitwa w zyciu z krasiami, jaki szok przezylem kiedy kolega Marcin zabieral moje kostki i skads tam sobie jeszcze dodawal, tak czy owak przez cala gre udalo mi sie wrzucic 2czary,przerabane

do 4 tury szlo dobrze,atak z flanki pekemonem, klocek spearow z assasinem i hydrant
jeden moj blad zawazyl o dalszym przebiegu bitwy
zapomnialem ruszyc kotla, wlocznie traca stubborn,przegrywaja combat, uciekaja...

hydrant-panika,ucieka,po drodze na ostatniej ranie nie zdaje niebezpiecznego terenu i splywa...

(pozniej jednak sie okazalo sie nie musiala zdawac tego testu

dzieki za gre,rewanz musi byc

2 bitwa z tomb kings: 16:4 dla mnie
kolejna armia z ktora dotychczas nie gralem

od poczatku ofensywnie, zle sie troche rozstawilem, ale tym razem klocek z assasinem rzezal na brzytwie wszystko co mu wpadlo pod wlocznie, 2 hydranty w obstawie robily zamieszanie dookola
z 4 turze sypnalem na 6 z pendulum hirophanta

lorda na pegazie stracilem od strzalow stalkerow, pok nie pomogl przy sile 1

szybka przyjemna bitwa, dziekuje za gre
3bitwa z wochem: 5:15 dla Gela
woch na chossenach, w standadzie konserwy do stolu podano

nie wylosowalem ani pity ani brzytwy
ogolnie konserwy nie do ruszenia jak mnie masz odpowdniego otwieracza
dzieki Gelu za gre
oranizatorom pragne takze podziekowac z mily sobotni dzien na battlowaniu, oby wiecej takich spotkan!

ps
moze nastepny format na specjalach?
Dzięki chłopaki za przybycie, mam nadzieję, że następnym razem będzie was nieparzyście to będę mógł zagrać i zgarnąć nagrode za pierwsze miejsce 

- sernikwystygl
- Wałkarz
co tu dużo mówić, było zajebiście 
dzięki za bitwy i OR(C)ganizacje

dzięki za bitwy i OR(C)ganizacje
W środku siedział assasin ( khainita )