VC Lajona
Re: VC Lajona (początkujący)
Ta sprawdziłem. W polskiej wersji jest dodatkowe 2k6. Szkoda. Co nie zmienia faktu iż 3d6 to masakra jakaś jest...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
ewentualnie takie coś bardziej na kombat
Nekromanta 115
Lvl 2, opal amulet
Wight King 184
barded skeletal steed, bsb, dawnstone, ironcurse icon,sword of battle, shield
29 Ghuli 300
ghast
21 zombie 73
Cg
21 zombie 73
Cg
2x 2 Fell bats 64
5 Hexwrites 150
11 BK 341
cg, warbanner, barding, lance
Razem: 1300
modele: 93
Wight do BK, żeby się w razie czego tak nie sypneli i mogli ciut więcej zdziałać. Necro do zombie i stoi za ghulami
Nekromanta 115
Lvl 2, opal amulet
Wight King 184
barded skeletal steed, bsb, dawnstone, ironcurse icon,sword of battle, shield
29 Ghuli 300
ghast
21 zombie 73
Cg
21 zombie 73
Cg
2x 2 Fell bats 64
5 Hexwrites 150
11 BK 341
cg, warbanner, barding, lance
Razem: 1300
modele: 93
Wight do BK, żeby się w razie czego tak nie sypneli i mogli ciut więcej zdziałać. Necro do zombie i stoi za ghulami
Ostatnio zmieniony 20 gru 2012, o 00:01 przez LajoN31, łącznie zmieniany 5 razy.
zamiast wampira lepiej dać według mnie:
nekra z scroll 1 level, 90 pkt.
nekra z 1level za 65 pkt.
dwóch panów kosztuje tyle co wampir koło nie boisz się śmierci generała, bo nekrosy z tyłu gdzieś za ghulami w zombi sobie staną, a tak spadnie ci wampir, który idzie w kombat, a nie jest jakiś dobry...i sypanie.
jeśli chcesz wampira do walki to daj mu np. WSV 4+, lucksone na konia i masz SV2+ z jednokrotnym przerzutem i warda na 4+ to możesz pożyć i zwiększysz potencjał BK.
fell baty spoko ale skoro masz wampira to może daj pomnażanie nietoperków za 10pts z mocy wampirycznych
psom nie ufam....wolałbym wywalić i dopakować ghuli
ne hexach nie gram, ale miałem przyjemność widzieć jak gra nimi Śmiechu...mają moc, ale na takie małe pts. bałbym o jeden głupi pocisk...jest ich za mało i tylko jeden oddział.
Tyle z moich przemyśleń
ja osobiście staram się katować krzyki(nawet lord krzykacz) i magię z mortisem, unikając walki ale każdy ma swój styl.
nekra z scroll 1 level, 90 pkt.
nekra z 1level za 65 pkt.
dwóch panów kosztuje tyle co wampir koło nie boisz się śmierci generała, bo nekrosy z tyłu gdzieś za ghulami w zombi sobie staną, a tak spadnie ci wampir, który idzie w kombat, a nie jest jakiś dobry...i sypanie.
jeśli chcesz wampira do walki to daj mu np. WSV 4+, lucksone na konia i masz SV2+ z jednokrotnym przerzutem i warda na 4+ to możesz pożyć i zwiększysz potencjał BK.
fell baty spoko ale skoro masz wampira to może daj pomnażanie nietoperków za 10pts z mocy wampirycznych
psom nie ufam....wolałbym wywalić i dopakować ghuli
ne hexach nie gram, ale miałem przyjemność widzieć jak gra nimi Śmiechu...mają moc, ale na takie małe pts. bałbym o jeden głupi pocisk...jest ich za mało i tylko jeden oddział.
Tyle z moich przemyśleń
ja osobiście staram się katować krzyki(nawet lord krzykacz) i magię z mortisem, unikając walki ale każdy ma swój styl.
Pamiętaj o ograniczeniu 2 bohaterów, max 200 pkt za bohatera i 325 ogółem na tą ligę oraz o tym, żę BK stracą eteryka i 1" w ruchu. Bez kogoś kto lepiej się klepie i ma wyższą LD (po posypaniu generała moi BK mają tendencję do ostrego sypania się w wyniku rzutu na LD) są marni, a nie mogą tacy być bo to mój rdzeń uderzeniowy armii
Nie glupia ta rozpa, ale zauwazylem ze na male pts nie opalca sie vampa klepacza bez necro. Vamp Ci padnie i masz koniec gry a trudno go zabic nie bedzie. Ja bym bral albo Vampa + necro albo necro + WK na te pts.
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton
B. słaba magia. Wywal wampa i weź nekro. Wywal psy i weź zombie jeszcze jeden klocek (powinno ci zostać coś punktów na te zombie po wywaleniu wampa), masz i tak dużo szybkich jednostek więc 5 psów nic nie zrobi a spadnie przy okazji pierwszego strzelania albo z jakiegoś bound spell fireballa.
Znowu drobna modyfikacja wg waszych rad. Pamietajcie ze na te pkt poza abomka, hydra i dzialami malo jest rzeczy, ktore zabija wampira ( nie licze snajperek itp) wiem nie wiem czemu mialbym bac sie o jego strate. Jako bsb we wczesniejszych rozpach spadl mi tylko raz od CR alei tak dostawalem oklep:-D
liczysz? czy niespecjalnie?
wampir ma tylko 4 T i 4+ save (3+ ewentualnie), złoży się od ilości ataków, sam wypłaca ledwie 3
vamp hero to plewa jeśli chcesz go pchać do walki
nawet tyle, że jakiś monster solo ci go złozy, będąc jedynym czarodziejem w twojej armii ryzyko warte podjęcia
jeśli twój generał to nie wampir siekacz to stare wampirze przysłowie mówi: jeśli twój generał jest w combacie to zj**łeś
wampir ma tylko 4 T i 4+ save (3+ ewentualnie), złoży się od ilości ataków, sam wypłaca ledwie 3
vamp hero to plewa jeśli chcesz go pchać do walki
nawet tyle, że jakiś monster solo ci go złozy, będąc jedynym czarodziejem w twojej armii ryzyko warte podjęcia
jeśli twój generał to nie wampir siekacz to stare wampirze przysłowie mówi: jeśli twój generał jest w combacie to zj**łeś
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
No to teraz pierwsza próba na 2400
Strzyga 385
Red fury, buguile,
ogre blade, dragonbane gem, the other's thicker shard
Master necro lvl 4(vamp) 210
seed of rebirth
Necro lvl 2(death) 125
Dispell scroll
Wight king 189
Barded skeletal steed, bsb, dawnstone,sword of battle, Ironcurse icon, lance, shield
40 ghuli 410
Ghast
20 zombie 70
Cg
20 zombie 70
Cg
5 wilkow 50
Czempion
14 black knights 434
cg, barding, lance, baner of the barrows
5 hexwraiths 150
Mortis engine 240
2x2 fell baty 64
Razem: 2397
Modele: 115
Strzyga 385
Red fury, buguile,
ogre blade, dragonbane gem, the other's thicker shard
Master necro lvl 4(vamp) 210
seed of rebirth
Necro lvl 2(death) 125
Dispell scroll
Wight king 189
Barded skeletal steed, bsb, dawnstone,sword of battle, Ironcurse icon, lance, shield
40 ghuli 410
Ghast
20 zombie 70
Cg
20 zombie 70
Cg
5 wilkow 50
Czempion
14 black knights 434
cg, barding, lance, baner of the barrows
5 hexwraiths 150
Mortis engine 240
2x2 fell baty 64
Razem: 2397
Modele: 115
Ostatnio zmieniony 19 gru 2012, o 21:55 przez LajoN31, łącznie zmieniany 7 razy.
a przeczytałeś Army Book? strzyga nie może nosić zbroi
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska