Battlegate - niezaliczona liga bydgoska
Moderator: swieta_barbara
Re: Procedury reklamacyjne/odwoławcze?
Koniec tego spamu.
-s_b
-s_b
Podporządkowując się decyzji zarządu. Chciałbym przeprosić wszystkich którzy mogą się poczuć urażeni wynikami Świątecznej Ligi Kohortowej. Za namową Pasiaka (przystawiony do głowy elfi łuk robi swoje) po początkowej niechęci zgodziłem się dopisać graczy w celu dodatkowych punktów ligowych z tej imprezy. Korzyści majątkowych ani punktowych do ligi nie zyskałem. Mogłem odmówić ale za namową tego nie zrobiłem co jest moją winą.
Przepraszając, przeproszę także za wyniki turnieju 2124 które też nie są do końca prawdziwe. Wyniki zostały lekko podrasowane podobnie jak ligowe nie wiem czy dla jakiś korzyści czy czegoś innego. Sam żadnych z nich nie osiągnąłem.
Przepraszam i więcej kłopotów sprawiać nie planuję.
Przepraszając, przeproszę także za wyniki turnieju 2124 które też nie są do końca prawdziwe. Wyniki zostały lekko podrasowane podobnie jak ligowe nie wiem czy dla jakiś korzyści czy czegoś innego. Sam żadnych z nich nie osiągnąłem.
Przepraszam i więcej kłopotów sprawiać nie planuję.
LICZNIK: W/D/L od 2012
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW
Brettonia 23/1/13
Lizardmen 1/0/0 <-------- FTW

Fumijako pisze: Przepraszam bardzo, ale mag Khorna na dysku jest rzeczą , którą nie nazwałbym , że jest dla słabych
To jak już się spowiadasz to podaj jeszcze szczegóły, czy wnosisz o to by cały turniej usunąć z rankingu?Gokish pisze: Przepraszając, przeproszę także za wyniki turnieju 2124 które też nie są do końca prawdziwe.

Kojarzę sprawę, więc napiszę zanim się zacznie kolejny flejm. O ile dobrze pamiętam Lubin nie ukończył turnieju (sprawy rodzinne) i padło pytanie czy go wpisywać. I wpisaliśmy. Tyle, że to to nie jest nielegalne. Na turnieju były osoby spoza Kohorty (choćby Groszek) więc mam nadzieję, że łatwo będzie zweryfikować obecność zapisanych osób.
Jeszcze ostatnie słowo ze strony klubu w sprawie ligi:
Zarząd klubu zawiesza Pasiaka w jego prawach członka w klubie do 31 lipca 2013 r. (zawieszenie oznacza zakaz reprezentowania klubu - na forum z profilu musi zniknąć lokalizacja XIII Kohorta, z podpisu logo klubu, z listy ligowej z miejsca klub - XIII Kohorta jak i na turniejach - posługiwanie się koszulką klubową) oraz zwalnia Gokisha ze wszystkich dotychczas sprawowanych funkcji (członka Zarządu, moderatora podforum, osoby współpracującej z ligą wfb).
Prócz tego mieli się oczywiście przyznać na forum publicznym, co uczynili.
Mam nadzieję nie wracać więcej do tematu, chyba jedynie w kontekście ewentualnego rozwiązywania tego typu sytuacji (oby jak najrzadszych) w przyszłości.
Zarząd klubu zawiesza Pasiaka w jego prawach członka w klubie do 31 lipca 2013 r. (zawieszenie oznacza zakaz reprezentowania klubu - na forum z profilu musi zniknąć lokalizacja XIII Kohorta, z podpisu logo klubu, z listy ligowej z miejsca klub - XIII Kohorta jak i na turniejach - posługiwanie się koszulką klubową) oraz zwalnia Gokisha ze wszystkich dotychczas sprawowanych funkcji (członka Zarządu, moderatora podforum, osoby współpracującej z ligą wfb).
Mam nadzieję nie wracać więcej do tematu, chyba jedynie w kontekście ewentualnego rozwiązywania tego typu sytuacji (oby jak najrzadszych) w przyszłości.
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Ja od razu zapytam w takim razie czemu do 31 lipca? czemu nie do 31 sierpnia skoro jedyny turniej, gdzie przynaleznosc turniejowa jest istotna jest wlasnie w sierpniu?Byro pisze:Jeszcze ostatnie słowo ze strony klubu w sprawie ligi:
Jeśli masz dość rozumu by pytaniem dać odpowiedź, to po co zadajesz głupie pytanie? Flejm se wszczynaj w innych tematach.
czyli chcesz powiedziec, ze po prostu chciales mu dac iluzoryczna zawieszenie, ktore i tak nie ma wplywu na nic? wiec w zasadzie jest to brak jakichkolwiek kosekwencji ubrane w ladne slowka tak?
i nie jest to flejm tylko jestem ciekawy po co to napisales? przeciez jesli ty masz mozg to chyba powinienes wiedziec, ze takie cos (czyli nic) nie zakonczy dyskusji.
i nie jest to flejm tylko jestem ciekawy po co to napisales? przeciez jesli ty masz mozg to chyba powinienes wiedziec, ze takie cos (czyli nic) nie zakonczy dyskusji.
Że to nic nie znaczy to Twoja opinia i masz do niej prawo. Niestety nasz statut nie przewidywał takiej sytuacji, ani nie mieliśmy innego przykładu jak to rozwiązać. Akurat tak uradziliśmy i tyle. Zresztą nic Ci do tego prawda? Jak chcesz drążyć temat to zapraszam face to face przy jakiejś okazji bo szkoda mi klawiatury na to. Jak mi się uda zebrać figsy to będę na Bazylu i wtedy zapraszam.
- swieta_barbara
- habydysz
Wydzielam watek, prosze pamietac o kulturze wypowiedzi.
Juz dawno powinienem byl to zrobic.
Juz dawno powinienem byl to zrobic.
Shino - zakaz reprezentowania klubu nie jest moim zdaniem iluzoryczną konsekwencją. zakaz noszenia koszulki na turniejach, wypowiadania się w imieniu klubu. Kogo innego może by to nie dotknęło, jednak dla tak zasłużonej dla klubu osoby, jak Pasiak zaręczam Ci - nie jest to kara łagodna.
The messanger bowed low. "Speak-speak" snarled the Grey Seer, to agitated to appreciate the fawning. "Unexpected complications, most powerful of the potentates" said the Scurrier. Before the creature finish,Grey Seer sent bolt of lightning to roast him alive."Bad news can always wait" thougt the mage..
nie. Zauwaz, ze jesli jedyna konsekwencja mial by byc brak konsekwencji to taki precedens moglby wywolac kolejne walki na turniejach z dopisywaniem ludzi.Zresztą nic Ci do tego prawda?
Zauwaz takze, ze niedlugo rusza pewnie temat co robic z takimi sytuacjami (a takze z ta sytuacja) na ll.
Konsekwencje, ktore klub wykonuje w ramach siebie ewidentnie wplywaja na postrzeganie calej sytuacji a wiec takze na wynik tematu na ll.
Nie uwazalbym wiec, ze nic mi do tego jakie sa konsekencje dla osoby, ktora oszukala w lidze, w ktorej biore udzial.
Oczywiscie mozesz miec inne zdanie.
ciezko mi nazwac zakaz reprezentowania kohorty na ll do 31 lipca inaczej. Nie byl desygnowany przez klub do posiadania glosu na ll oraz naatepne przetasowanie glosow bedzie po 31 lipca.zakaz reprezentowania klubu nie jest moim zdaniem iluzoryczną konsekwencją
chyba, ze chodzi o jakies inne wypowiadanie sie w imieniu klubu.
Której części nie skumałeś? To nie ma być obraza teraz, na serio nie mam na to czasu.Byro pisze:(...)Jak chcesz drążyć temat to zapraszam face to face przy jakiejś okazji bo szkoda mi klawiatury na to.(...)
Masz to rozumieć dosłownie - wszystko co teraz powie, napisze Pasiak to zdanie własne, nijak nie ozdwierciedlające ani nie wiążące dla naszego klubu.Shino pisze:chyba, ze chodzi o jakies inne wypowiadanie sie w imieniu klubu.
Praktycznie oznacza to realny brak wpływu na kształtowanie tego, jak Kohorta postępuje, co robi, gdzie, z kim i po co. To bardziej wewnętrzna kara niż zewnętrzna. Nie wiem jak w innych klubach, ale u nas ma znaczenie.
nie mam czasu ani ochoty rozmawiac o rzeczach istotnych dla ligi zakulisowo.Której części nie skumałeś? To nie ma być obraza teraz, na serio nie mam na to czasu.
Jelsi mamy rozmawiac to na forum tak, zeby bylo widac tego efekty, a nie zamiatac tego pod dywan gdzies.
- swieta_barbara
- habydysz
A czemu w Ciebie nagle taki Krzyzowiec wszedl Shinux (ogarneliscie kalambur?Shino pisze:ciezko mi nazwac zakaz reprezentowania kohorty na ll do 31 lipca inaczej.zakaz reprezentowania klubu nie jest moim zdaniem iluzoryczną konsekwencją

Regulamin LL nie przewiduje zadnych konsekwencji za to co zrobil Pasiak z Gokishem, rownie dobrze Byro czy inny rzecznik moglby nic nie napisac i tez nie musieliby sie tlumaczyc. Na chwile obecna niezaliczenie turnieju i latka oszusta to jedyna kara, to ze XIII K chce go jeszcze dodatkowo karac, to ich wlasna sprawa.
Ja zaś nie lubie omawiać spraw istotnych używając środka tak ułomnego jak forma pisemna, która nie przekazuje 2/3 wypowiadanej treści.
Barbara - ładnie to ująłeś.
Barbara - ładnie to ująłeś.
- swieta_barbara
- habydysz
Regulamin rzecz swieta - inna sprawa, ze jak otworzy sie juz ten temat na LL, to ciekaw jestem co zostanie tam postanowione.
Z jednej strony prawo nie dziala wstecz, z drugiej Lance Armstrong tez sadzil, ze jakos mu sie upiecze.
Osobiscie to co zrobil Pasiak potepiam, niezaleznie od pobudek jakie nim kierowaly, ale jak dla mnie swiadomosc, ze prawdopodobnie zalatwil sobie i rykoszetem Piotrowi dozywotni ban na polski sklad na ETC jest kara wystarczajaca - zwlaszcza, ze obaj zapewne takie ambicje mieli.
Z jednej strony prawo nie dziala wstecz, z drugiej Lance Armstrong tez sadzil, ze jakos mu sie upiecze.
Osobiscie to co zrobil Pasiak potepiam, niezaleznie od pobudek jakie nim kierowaly, ale jak dla mnie swiadomosc, ze prawdopodobnie zalatwil sobie i rykoszetem Piotrowi dozywotni ban na polski sklad na ETC jest kara wystarczajaca - zwlaszcza, ze obaj zapewne takie ambicje mieli.