1) Nie może, wynika to z zasad Banner of RageDragoMir pisze:Czyli bezmarkowy nie może dołaczyć do oddziału skulli ze sztandarem dającym szał, tak?
Czy w tej edycji mozna miec zwój rozproszenia i jeszcze jakieś arkano na 1 magu?
2) Nie
Moderator: JarekK
1) Nie może, wynika to z zasad Banner of RageDragoMir pisze:Czyli bezmarkowy nie może dołaczyć do oddziału skulli ze sztandarem dającym szał, tak?
Czy w tej edycji mozna miec zwój rozproszenia i jeszcze jakieś arkano na 1 magu?
Release the Przemcio!
ech, jak to przeczytałem, myślałem, że jednak bede musiał zajrzeć do ab, na szczęście moj wzrok powedrowął w dół i zobaczyłemmisha pisze:@DragoMir
opis zasady "poison" w RB jest przejrzystyuwzględnia magiczne bronie i nie robi wyjątków
Dzięki ci trikku!trikk pisze:"Spell cast are unaffected". Nie działa
Andrzej zdetronizowanyLazur pisze:To Throgg (himself) wymyślił tę zasadę a tu wiadomo... Król Trolitrikk pisze:Taka trollerska forma "nic się nie dzieje".
Pocisk pisze:No sztandar jest mocny... dużo rzeczy jest mocnych, zamknijcie japy i nauczcie się grać
On dość czesto rzuca na tabelkę, więc może po prostu chciał sie nauczyć trafiać rzygiem z 50m? Ludzie różne hobby mająLazur pisze:To Throgg (himself) wymyślił tę zasadę a tu wiadomo... Król Trolitrikk pisze:Taka trollerska forma "nic się nie dzieje".
Jak dla mnie bierze się Ld wierzchowców ale pewien nie jestem (najniższa w oddziale to najniższa w oddziale. kropka)ithilnaur pisze:Dwa pytania (na razie:
1. Jak działa czar Treason of Tzeentch w przypadku unitów na mountach / ridden monster
Tu znalazłem ciekawą dyskusję na ten temat łącznie z odwoływaniem się do zasad z RB itd.:
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 3&t=110917
Podejrzewam, że tak - nie ma zapisanego limituithilnaur pisze:2. Czy +1 do regeneracji przy zdanym teście z zasady Warpflame powoduje, że potencjalnie można dojść do regen 2+ lub nawet 1+ (tak wiem, że 1 oznacza niezdany test)? Czy jednak kolejne +1 do testów regenu nie kumulują się - tzn. unit który nie miał regenu może osiągnąć maksymalnie Regen 5+?
Ma. Thunderstomp to zasada wpisana w Monstery.Azz pisze:1. Demon Princ ma thunderstompa ? (jest monsterem, wiec powinien ale wole sie upewnic ;])
rulebook str 508 (duża księga) magic interference (1 strona magic items)Azz pisze:2. Gdzie znajduje jest zapis, ze czarodzieje chaosu moga uzywac tarcz/innych zbroi (poza zbroja chaosu) i nadal czarowac ? (przy opisie chaos armour jest, ze mozna kombinowac z innym wyposazeniem oraz, ze czarodzieje w zbroi chaosu nadal moga czarowac, ale nic, ze moga uzywac innego typu zbroi)
Release the Przemcio!
Możesz. Chodzi o wbite rany w close combacie. Nie ma wyróżnienia w jaki sposób.Górken pisze:smutno:(
a powie mi ktoś jak to jest czy mogę się leczyć z soulfeedera z ran zadanych thunderstompem ? czy jak tam sie nazywa ten przedmiocik od leczenia na 6kach z zadanych ran... jest to w końcu CC