bez 18 bestii
słońce! nosisz je w sobie...
bez 18 bestii
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
that's the spirit!(us)PiotrB pisze:Eh! Na tom czekał! Ciekawe czy pobije rekord z tamtego roku w ilości piwek wypitych z Kubą i Maćkiem P.Żeby skały srały to będę! Zasady bez znaczenia
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
kalafior ma 1/3 punktów zrobioną CHD, poza tym nie mówie że jest słaba - nie jest OP. Skoro grając masz szanse, że wyparują Ci odgianczki + dodatkowo w ramach promocji jakiś unit - to nie jest to armia stabilna. Do tego sekcja lord nie daje tylu mozliwosci co w innych armiach - GD jest po prostu słabszy niz lordklepacz+lord mag po 300 punktów. A granie bez GD kończy sie jak u kalafiora - bez szału.Necromanter pisze:3 i 6 pozycja w obecnym rankingu to gracze dochu. QC jeśli Ty nie ogarniasz tej armii bez 18 bestii i mówisz, że jest słaba to jesteś w błędzie.
Pozdro poćwicz
Też chciałbym to wiedzieć, bo 7 września robimy preGrichalk pisze:Czy będą udostępnione mapki wcześniej?
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
Ile tur zagrałeś na DMP ? (z Kosmosem pomógł Ziemko dograć 6). 4 Bolce, 14 sisterek - jedyny wymagany skill to umiejetność rozegrania 3 tur w 3h30min, a z tym jest jak z jazdą na rowerze:)Robson pisze: Jak to możliwe, że team z dwoma osobnikami grającymi raz w roku i jednym osobnikiem grającym 5 razy do roku może zająć 2. miejsce na DMP![]()
... i trochę też o to chodzi. Grill itp. na uboczu, gdzie zasięg z Orange jest tylko na górnym parkingu.PiotrB pisze:Żeby skały srały to będę! Zasady bez znaczenia
Kod: Zaznacz cały
Koszyk A (2500 pkt)
DoC, WoC, VC, EMP, CHD
Koszyk B (2700 pkt)
OK, HE, DF, BM, TK, DE, SK, OG, LIZ
Koszyk C (2900 pkt)
WE, BRE
Geneza:
Początkowo Silesian bazował na drobnych ograniczeniach magii oraz armijnych. Spory format punktowy daje duże możliwości złożenia, ale tworzy również większe przepaści pomiędzy armiami. Jedne armie są po prostu z definicji za mocne na formacie open (np. DoC, VC), a inne cierpią z powodu uwolnienia z ograniczeń innych armii (np. BRE, WE). Dlatego też, aby wyrównać szanse można skorygować koszt armii na „właściwy” poziom. Nie raz punktowa przewaga to różnica, którą na pewno oddamy niemal za darmo lub to to co daje nam okazję, aby wyrównać szanse na pewnym etapie gry. Dodatkowy oddział, dodatkowy mag może wyrównać szanse. Oczywiście nie chcemy na siłę poprawiać armii bo dobrze lub źle wypadły na jakimś turnieju. Takie podejście wymaga ogromnej ilości informacji, których nikt nie ma. Zapytaliśmy więc najlepszych graczy: „Hej, jak byś się czuł, gdyby Twoja armia musiała grać z każdą inną na 2700pkt?”. Mimo, że pojęcie open jest prawie nie znane to zawierzyliśmy ich doświadczeniu. Armie były oceniane w skali siedmiostopniowej: od -3 do 3. Po zestawieniu wszystkich 15 armii (Lizarmen zostały pominięte ponieważ nikt nimi nie grał na tyle, aby stwierdzić jak wypadają w poszczególnych grach) otrzymaliśmy ogólny wynik armii. Dzięki takiemu zestawieniu można było stworzyć koszyki punktowe: 2500, 2700, 2900, do których wrzucamy nasze armie. System nie jest idealny, ale daje możliwość zagrania na open w kompetytywnych warunkach. Do tego dochodzą, odrobinę bogatsze niż w ubiegłych latach, ograniczenia magii.
Niestety nie. Z racji, hmmm, oryginalności naszych terenów-samoróbek użycie ich do przygotowanych wcześniej mapek skończyło się np. łańcuchami górskimi przez środek stołu... Zastosujemy unikalny patent z dwóch Silesianów: najpierw rozłożenie terenów na stole, potem zrobienie z tego mapki. Wiem, brzmi jak w wuj roboty, ale inaczej jest jeszcze trudniej. Na pociechę dodam, że u naszego sponsora zamówiłem sporo makiet, więc pierwsze stoły będą w miarę jednolite.Sevi pisze:Też chciałbym to wiedzieć, bo 7 września robimy preGrichalk pisze:Czy będą udostępnione mapki wcześniej?
Sevi pisze:Niezależnie jakie będą zasady to również przyjadę.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
ewolucja Panie Andrzej, nie zmieniały się dinozaury...Andrzej pisze:Ja bym się nie bawił w żadne koszyki i PKSy, tylko dał tak jak rok temu. Ostatnim razem ludziom się podobało, więc po co zmieniać coś, co było dobre?