End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhammera
Re: End Of Times - czyli na bieżąco co tam w świecie Warhamm
Interpretacja tej przepowiedni: Malekith wyrzuca dwie pały na miscasta.
HA! Bylem pierwszy:PHoax pisze:Coś jest gdzieś na forum?Havelock pisze:Jak widzę te zdjęcia armii HE i DE razem to mi się odechciewa WFB.
Glegut pisze:Jeśli macie FB to klikajcie, jesli nie to go zakładajcie!
https://www.facebook.com/15289991815224 ... =1&theater
P.s jak sie nie otwiera to szukajcie pod "Dark Elves"
To pierwszy fakt - zakończył wojnę między elfami (z WE też się jedni i drudzy od czasu do czasu tłukli).Eltharion pisze:Teclis to gość który wymyślił jak zakończyć wojnę domową trwająca 5 tys lat
Imo jest bohaterem całej rasy(tylko nie umiem zrozumieć po co pomógł wskrzesić Nagasha
)
Kolejne - Ulthuanowi brakowało silnego władcy. Finubar - masakra. Imrik - szkoda mówić. Tyrion - skoncentrowany na wojaczce, a nie na prowadzeniu swego ludu. I jakkolwiek HE zaakceptowałyby władcę, który przeszedł próbę ognia, wątpię by DE to obchodziło. A tutaj proszę: DE prawowity władca na tronie Ulthuanu.
- Slayer Zabójców
- Masakrator
Był już Avatar Sigmara, teraz Avatar Khaina, czyżby w przyszłości szykował się jeszcze krasnoludzki heros będący avatarem jednego z krasnoludzkich bogów? Czy Święta Trójca uratuje świat
?

Gotrek avatarem Grimnira? Jeden toporek ma. Drugi dostanie od Thorgima i...Slayer Zabójców pisze:Był już Avatar Sigmara, teraz Avatar Khaina, czyżby w przyszłości szykował się jeszcze krasnoludzki heros będący avatarem jednego z krasnoludzkich bogów? Czy Święta Trójca uratuje świat?

...
I musieliby na tą okazję wydać figurkę takowego. Jestem zade_wil pisze:Gotrek avatarem Grimnira? Jeden toporek ma. Drugi dostanie od Thorgima i...

Właśnie miałem siadać do malowania moich elfów... ale po tych niusach o zjednoczeniu z mrocznymi braćmi jakoś się odechciewa. Mam póki co i Nagasha, i Glotkina i zaklepanego Khaina ale poziom absurdu powoli zbliża się do momentu kiedy chyba trzeba zrobić sobie przerwę, poczekać parę miesięcy i zobaczyć jaki będzie efekt końcowy tego całego mieszania we fluffie.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
co do przepowieni: Malekith NIE jest pierworodnym Aenariona.
W zasadzie to nic się nie zmieniło nadal są elfy z Malekith'em oraz te które są przeciwko niemu. To że kilku Mieszkańców Ulthuan dołączyło do niego nic nie zmienia, daje tylko więcej możliwości składania armii i tyle. Rebelianci/Lojaliści nadal żyją i kopią. Możesz wiec zbierać tylko jedną armię albo wszystkie i wystawiać co masz.
Wg mnie fajny ruch ze strony GW, świat WH staje się jeszcze bardziej szary a mniej czarno biały.
Wg mnie fajny ruch ze strony GW, świat WH staje się jeszcze bardziej szary a mniej czarno biały.
Morelion był pierworodnym synem.Murmandamus pisze:co do przepowieni: Malekith NIE jest pierworodnym Aenariona.
Spójrzcie tutaj:
Na skale walczy Malekith z Tyrionem dzierżącym Sword of Khaine. W chmurach pojedynek toczy Khaine i Asuryan. Tyrion używa Widowmakera, więc musi być wybrańcem Boga Mordu, w takim razie Malekith jest wybrańcem Asuryana.
W WD jest napisane, że będą zasady do trzech bohaterów:
- Malekith, the Eternity King
- Tyrion, Avatar of Khaine
- Imrik, Crown Prince of Caledor
Trzy army listy jakie dostaniemy to będą:
- the Host of the Phoenix King (Malekith, Teclis, Alarielle, Caradryan, Durthu)
- the Aestyrion (Tyrion i jego poplecznicy, sporo wyznawców Khaine'a)
- Ci, którzy przeżyją te wydarzenia
Ja tam się jaram.
Macie trochę nowości:
Ciekawe, czy uber magia będzie dotyczyła tylko nowych scenariuszy, czy ma wejść do wszystkich gier.Straight from the White Dwarf:
New Wind of Magic: 4d6
All Wizard are Loremaster (yes, even that pesky little lvl 1)
End Time spells are no-brainer. Oh, and Lvl 3 or 4 Wizard can Summon Arcane Fulcrum...
- Metal: 15+, Augment, 24", one unit get a 2+ Ward Save until your next magic phase.
- Fire: 20+, Hex, All enemies on the table, "Charge, Pursuit and Flee" are on 3d6 discard the biggest, get Flammable, all Flaming attack reroll to Wound against target units.
- Light: 20+, Augment for Order, Hex for Destruction, all unit inside 12" of caster are affected, Order get Unbreakable, Destruction must do a Ld test on 4d6, 1 wound for every point off.
- Beast: 15+, Vortex, Large Blast, Artillery x3 for the distance. Every model pass by suffer a Str3 hit.
- Life: 15+, Vortex, Large Blast, Artillery x3 for the distance. Every unit pass by regain 2d6+1 Wound.
https://www.dropbox.com/s/m7pca65dgyuaq ... 1.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/2285oerkho8qx ... 2.jpg?dl=0
https://www.dropbox.com/s/4qxexj0m4brqw ... e.jpg?dl=0
I were so happy with my new Dwarf Army Book, but yeah, I seem that this wasn't mean to do for long...

- Slayer Zabójców
- Masakrator
Loremaster na każdym czarowniku? Ward 2+ na cały oddział? Jeżeli to wejdzie do oficjalnych zasad to ta gra będzie... dziwna.

tez mi to nie pasuje. ciekawe czy nie chodzilo tam czasem o WSv2+ ale od ognia.Slayer Zabójców pisze:Ward 2+ na cały oddział? Jeżeli to wejdzie do oficjalnych zasad to ta gra będzie... dziwna.
to tez jest ciekawe OoDestruction must do a Ld test on 4d6, 1 wound for every point off.
i zastanawia mnie ten podzial. przeciez teraz w Elfach sa i order i destro.
i co z neutralnymi?
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
To są czary tylko do grania kampanijnego, nie ma opcji żeby to weszło do gry turniejowej.
Złomowisko: https://goo.gl/photos/xRMRQZGkEgCpcHcx5
- RedScorpion
- Falubaz
a do naszej finalnej bitwy na 25k?debelial pisze:To są czary tylko do grania kampanijnego, nie ma opcji żeby to weszło do gry turniejowej.

To, ze malekith nie został królem przez spiesk przewineło się już we fluffie do 7edycyjnego booka
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"