ETC 2015 | Army Restrictions - finalne, pierwszy post
Moderator: swieta_barbara
Re: Draft 1
FYY - Furion Your Ynglysz
Limitujemy łączną liczbe bestii w sumie. Liczba oddziałów jest nieistotna, za jeden punkt możesz wziąć dwie singlowe. Za dwa punkty możesz wziać 6tkę, 5 i singlową lub 4 i dwie singlowe.c4h10 pisze:Jak liczone jest wystawienie np. 18 bestii? Nadal za 3?Up to 2/6/10 beasts of nurgle in the army - 1/2/3 choices
Specjale są jeszcze NIE UWZGLĘDNIENI. Oni też będą kosztować punkty kompozycji.
Co do listy wspomnianych 4-5 gigantów. Uzgodniliśmy, że tak jak zbanowaliśmy end timesowych, tak jak będzie gruby problem tutaj to po prostu dostaną bardzo wysoką wycenę/ban.
Nie uważacie że CHD trochę za mocno dostały w porównaniu do innych armii ?
Żeby nie było bardzo podoba mi się obecny Draft, tylko zboostował moją obecna rozpę DOCHu ale te Chd coś mi smutne wychodzą
Żeby nie było bardzo podoba mi się obecny Draft, tylko zboostował moją obecna rozpę DOCHu ale te Chd coś mi smutne wychodzą
” Rozejrzyj się dookoła. Zobaczysz ludzi, bez których ten świat byłby lepszy.”
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
Death Note
Galeria :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35349
Strona Malarska na Facebooku:
https://www.facebook.com/pages/Fallen-A ... 9393055688
no Chd powinny jeszcze jeden punkcik dostać i można grać (tyle że bez helupy)
Chd pomogło 50% na herosów można wrzucić 2 tauruki, 3x wilki i ma to wciaz rece i nogi do tego silna magia, kielich 2 lordow death/metal albo w ogole krowka.
Chd pomogło 50% na herosów można wrzucić 2 tauruki, 3x wilki i ma to wciaz rece i nogi do tego silna magia, kielich 2 lordow death/metal albo w ogole krowka.
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
- Kacpi 1998
- Masakrator
Ja widzę mocne pocięcie chd w stosunku do normalnych dwarfów
Ramhotep czeka
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dzięki koledzy! Wreszcie rozpiski szczurze nie będą wyglądały jak ksero z ksera z ksera. Już moje comabatowe serduszko cieszy się na odkurzenie drugiej abomy
czy dobrze rozumiem, że:
czyli jak nie biorę żadnych kółek i innych latarek to mogę przeć do przodu z Barackiem i Michelle Abomami?
czy dobrze rozumiem, że:
oznacza 3 pkt za dwie abomy + 2 pkt za sztormówę z dwoma abomami = 5First Hellpit Abomination - 1 choice
Second Hellpit Abomination - 2 choices.
Stormbanner - 1 choice
Stormbanner with 2nd Hellpit Abomination - 1 choice
czyli jak nie biorę żadnych kółek i innych latarek to mogę przeć do przodu z Barackiem i Michelle Abomami?
Taki Kruczek. Wchodzi książka i lore of death na 1 magu + of course BotwD:
High Elves
May select up to 2 choices from the pool below:
Mounted Banner of the World Dragon - 1 choice
Second unmounted frostheart Phoenix - 1 choice
3 or more mounted characters - 1 choice
1 or more characters on the lore of death - 1 choice
1 or more bolt throwers - 1 choice
60 or more shots in the army - 1 choice
"Jak ja nie cierpię Vampirów"Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
Pamiętaj, że może się zawsze pojawić pula w której są dotychczasowe bonusy. Specjal moze zablokować część dodatkowych punktów lub inne bonusy.Shino pisze:czyli mozna liczyc, ze armie nie majace kompozycji wewnetrznej (bretka, tk, boc itp.) nie beda mialy ograniczonych speciali?kudłaty pisze: Specjale są jeszcze NIE UWZGLĘDNIENI. Oni też będą kosztować punkty kompozycji.
Pisząc draft od nowa czasem się zdarzy, że w pierwszym podejściu jednej armii dostanie się promocja/antypromocja. W CHD być może jest trochę ostro, ale przy 50% na herosów i dwóch taurukach biegających otwierają się nowe możliwości.
Co do HE większość osób jako problem wskazywała autobusy silverhelmów z kadrą. Te limity mają ciąć taki deathstarowy build. Stąd limity uderzające konkretnie w mounted banner czy większą liczbę herosów. Oprócz tego w co mi się słabo chce wierzyć narożniki elfickie u moich współpracowników były problemem. Natomiast cały pack do HE jest napisany pod kątem rozpy kawaleryjskiej opierającej się na autobusie i drobnicy/herosach na monsterach. Prawdopodobnie faktycznie zrzucenie compa na shooting i wycięcie z baneru mounted też ma sens (o ile comp na shooting w ogóle ma sens).
W kwestii bolcy dlatego są ograniczane od pierwszego, że nie wiedzieliśmy czy dwa są jeszcze OK a 3 już nie. Stwierdziliśmy, że nie da się tej granicy łatwo ustalić więc poszło od razu za pierwszego.
Ostatnio zmieniony 18 lis 2014, o 21:43 przez kudłaty, łącznie zmieniany 1 raz.
66 gutterów wchodzi do rozpyBombaj pisze:Dzięki koledzy! Wreszcie rozpiski szczurze nie będą wyglądały jak ksero z ksera z ksera. Już moje comabatowe serduszko cieszy się na odkurzenie drugiej abomy
czy dobrze rozumiem, że:
oznacza 3 pkt za dwie abomy + 2 pkt za sztormówę z dwoma abomami = 5First Hellpit Abomination - 1 choice
Second Hellpit Abomination - 2 choices.
Stormbanner - 1 choice
Stormbanner with 2nd Hellpit Abomination - 1 choice