US vs FAQ ETC - dyskusja
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: US vs FAQ ETC - dyskusja
Czemu zawsze jak Pasiak coś napisze to pojawia się na forum nowe ogrodnicze narzędzie...
Z tym Bannerem byłoby miło gdyby słonko z dark magic działało, ale raczej (poza ETC) nie działa - skoro można rzucić warda, to każdego, tego z BoTWD chyba też
No zobaczymy jak sie odniesiecie do krzyku banshee (CoT na ETC na to działa) i do dzwonu (na ETC nie ma flee od jego szarży), poza tym w drugą stronę też to działa, czasem w ETC jest coś czego nie ma u nas (postępowanie z RiPami co swoja droga jest smutnie wymyslone)
Z tym Bannerem byłoby miło gdyby słonko z dark magic działało, ale raczej (poza ETC) nie działa - skoro można rzucić warda, to każdego, tego z BoTWD chyba też
No zobaczymy jak sie odniesiecie do krzyku banshee (CoT na ETC na to działa) i do dzwonu (na ETC nie ma flee od jego szarży), poza tym w drugą stronę też to działa, czasem w ETC jest coś czego nie ma u nas (postępowanie z RiPami co swoja droga jest smutnie wymyslone)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Sry chłopaki, dębek rozłożył was merytorycznie na łopatki, czas zmienić rozpy
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Cieszę się F.Motyka pisze:Na to czekałam! Przybył Sprawiedliwy z pianą na ustach i ogniem w sercu.
Ruling do HoDA nie wyszedł po myśli to i bawimy się dalej.
Zasady są pisane dla pojedynczego jeźdźca prawda?Dębek pisze: Jakie trzeba mieć samozaparcie by tego nie widzieć. Kawaleria ma tylko profil woundów jeźdźca, MB najwyższy na modelu. To co tu piszecie, to nic tylko oderwane od zasad, przepraszam za sformułowanie, dyrdymały.
Od tego jest Ls i Faq aby takie rzeczy naprawiać, zgadza się? Chyba że chcesz pograć na czysty podręcznik. Będzie fajnie i ciekawie.
Chcesz?
Wydaje mi się czy zgrabnie nie odpowiedziałeś mi na pytanie o Insygnia?Dębek pisze:A może dla odmiany zróbmy coś zgodnie z zasadami. Książki są już napisane. Erraty do nich wydane. O wchodzeniu jednej w miejsce drugiej nie czytałem." Jak zadasz odpowiednią liczbę trafień/ran aby zabić jedną jej miejsce zastępuje druga. Z jednego źródła może zginąć tylko jedna bo hity/woundy są natychmiastowe i nadwyżka przepada."
Znaczy się, mieć wymiennych czempionów?Andrzej pisze:Sry chłopaki, dębek rozłożył was merytorycznie na łopatki, czas zmienić rozpy
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
W momencie robienia testów nie jest failed, wiec staje sie nieudana juz po sciagnieciu strat. DT juz sie odbyly, nie cofamy się i nie anulujemy ich bo jest kolejność: udana szarża > DT > panika > ucieczka > nieudana szarża. I btw podczas flee dostajesz dodatkowe DT imo bo jedne za szarze drugie za fleeLaik pisze:8.8 a co jeżeli szarza normalnie by się udała ale przez DT będzie panika i jednak się nie uda?
Zresztą tak się gra, może nie jest to w uścisleniach ale imo wynika to z zasad
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
nie wynajdujcie koła
+milion
za ogarnięcie tego tematu dla LS imo
+milion
za ogarnięcie tego tematu dla LS imo
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Nie analizujemy RB tylko euro Faqa.Dydu pisze:Czy model, który szarżował a nie doszedł szarżował?
W RB jest zapis, że zdaje się jeżeli: model maszeruje, szarżuje, ucieka itd...
8.8. Q: Does a failed charge trigger Dangerous Terrain?
A: No.
- swieta_barbara
- habydysz
+1misha pisze:za ogarnięcie tego tematu dla LS imo
to znaczy, ze nie powinienes rzucac dt przed rzuceniem zasiegu szarzy.A jeżeli przez DT zmieni się zasięg i szarza nie dojdzie?
po rzuceniu zasiegu szarzy, on albo dochodzi albo nie. I nie liczysz wtedy ruchu kazdego modelu przeciez.
Pytanie chyba nie do mnie.Bastor pisze:@Dąbek
Tak czytam te dyskusje o sisterkach i mam pytanie:
Czy jeśli prawidłową interpretacją jest to, że to 2 osobne "single model" - to czy one po wykonaniu ruchu nie powinny zachowywać 1" odstępu od siebie?
Skoro warunkiem zdawania testów w magicznym lesie jest każdy ruch jak się do tego odniesiesz?Dębek pisze: Skoro warunkiem zdawania testu jest udana szarża, to kolejność działań chyba jest oczywista.
Jaka jest oczywista kolejność działań?
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Jak masz napisane każdy ruch (bazuję na tym co mówisz, bo nie mam obecnie książki przed sobą) to dotyczy to każdego ruchu, nawet takiego, który normalnie nie powoduje konieczności rzucania DT.bigpasiak pisze:Skoro warunkiem zdawania testów w magicznym lesie jest każdy ruch jak się do tego odniesiesz?Dębek pisze: Skoro warunkiem zdawania testu jest udana szarża, to kolejność działań chyba jest oczywista.
Jaka jest oczywista kolejność działań?
Nie wiem zatem co ma dotego FaQ i w ogóle gdzie widzisz problem?