[Katowice; 23.08.]EURO Szybki Goblin vol.12 w SS HQ

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: [Katowice; 23.08.]EURO Szybki Goblin vol.12 w SS HQ

Post autor: QQrydza »

Spawn pisze:Z ciekawości wziąłem rozpę orczą pod furionowe punkty i mi wyszło 2505, mimo że jest -100 za pająka, tańsze bossy i takie tam. Na artylerii za to +110 punktów. No i droższe trolle. Herosi trochę tańsi i niektóre itemki.
Chopie, Furionowy book to nowy book - skaldanie starych rozpisek pod neigo nie ma sensu

Ja chetnie bym grałna Furionowym booku, ale jeszcze modeli nie mam :) [kowobje, arok, hoppersi] przynajmniej nie tyle co bym chciał:D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

W Polsce przyjęcie jego patcha dałoby więcej GW, niż AoS, bo ludzie nagle zaczeliby kupować pająki, giganty i dragon ogry.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Raczej rynek wtorny i metalowe modele z 4 edycji :)

ja akurat pajonki mam 3 giganty 2 (albion) wiec jakos bym se tam ogarnał:P
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Mnie tam bardziej odpowiada 9 era, no i jest jeszcze Kings of War, do którego szykuje sie podręcznik z listami dla "ocalonych ze Starego Swiata" ;)

Tym niemniej żadne z tych rozwiązań nie nadaje sie do.częściowego wdrożenia - albo cały turniej ,albo nikt .

A AoS nie jest po to, by starzy gracze kupowali syare modele. Starzy geacze GW w ogóle nie interesują, bo "zawiedli".
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Rikard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rikard »

Widzę, że są jeszcze wolne miejsca to i ja się pojawię

QQrydza
Prawie jak Ziemko

JAk trafisz fajnego przeciwnika, to możesz zagrać w kamien papier nożyce zamiast w pacyny :) (pozdro Klaudel :D)

Ja tam bede namawiał chłopaków, żeby mastera zrobili na Furiony (mimo, że ktoś tam straszy bojkotem :D)
Ostatnio zmieniony 22 sie 2015, o 14:58 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Master
Wałkarz

Post autor: Master »

Poczebujo 10 konnych marudów i 5 rycków. Poratuje ktoś? Albo chociaż jakieś konie coby wyglądały na chaos :)
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoją szerokość geograficzną.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Luzno. Cos wykombinujemy.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Jaaf

Post autor: Jaaf »

Master chaosem!? :shock:

Awatar użytkownika
Bercik
Chuck Norris

Post autor: Bercik »

I jak poszedł turniej? Wyniki, zdjęcia?
Sorry, że jednak nie przyjechałem, złożyło się na to kilka czynników :oops:

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Byłem najlepszy ale wyprzedzili mnie ludzie grający po 2 bitwy :(

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jak zwykle pragnę podziękować wszystkim obecnym i pogratulować Bartkowi i Adamowi miejsca na pudle.

WYNIKI:

1. Eltharion 54
2. Ja 53
3. Qc 50
4.Łukasz Kocoń 43
5. Big Boss 38
6. Eldritch 37
7. Wind_Sower 37
8. Pawlak 36
9. Sas 34
10. Sly 33
11. Solo 33
12. Lothar 32
13. Młody Kocoń 32
14. Ossa 31
15. Jaaf 30
16. Rychu 30
17. Master 28
18. Bru 27
19. Kael 26
20. Cichy 24
21. Spawn 24
22. Cobalt 22
23. Herbata 20
24. Glonojad 19
25. Hunter 16
26. Raandolf 13
27. Paweł Krzysztofiński

Jeszcze raz dziękuję. Wyniki do ligi puszczę jutro.
Ostatnio zmieniony 24 sie 2015, o 18:32 przez Heretic, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Tutaj aktualne wyniki X Tyskiej Ligi

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 3#p1372713

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

A tutaj zdjęcia z turnieju.

https://www.dropbox.com/sh/gzctrrwopp8f ... JPGta?dl=0

Zapraszamy na następna odsłonę Szybkiego Goblina 20.09.2015 r.

Więcej informacji w odrębnym temacie.

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=49043

Awatar użytkownika
Jaaf

Post autor: Jaaf »

W tych wynikach i przy lidze zapomnialeś mi dopisać pkt :roll:

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Jaaf pisze:W tych wynikach i przy lidze zapomnialeś mi dopisać pkt :roll:

Kontrola najwyższą formą zaufania :D

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Dzięki wielkie chłopaki za turniej! Osobiście przyznam, że choć miałem wątpliwości co do nowej miejscówki (no bo knajpa w śródmieściu to był dobry adres), na miejscu okazało się, że jest super! Czy następnym razem można zgłosić zamówienia co do grilla i zawartości lodówki? ;) Nie, żeby kiełbaska nie była OK, bo była, ale może jakiegoś szaszłyczka albo karkóweczkę... ;)

Jedynym zgrzycikiem był kolega reklamujący jeden z konkurencyjnych systemów - jak dla mnie jednak zbyt głośno, a i lekceważenie w stosunku do battlowców mógłby sobie darować.
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Dzięki za turniej :mrgreen:
Obrazek
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Glonojad pisze:
Jedynym zgrzycikiem był kolega reklamujący jeden z konkurencyjnych systemów - jak dla mnie jednak zbyt głośno, a i lekceważenie w stosunku do battlowców mógłby sobie darować.
Spoko. Karkóweczka się znajdzie następnym razem.

Co do Wojtka to reklamowanie innych systemów jest jak najbardziej pożądane. Widać było po zainteresowaniu. Jeżeli chodzi o żarty to nie należy się tym przejmować, bo to pewnie droczenie się, a facet robi świetną robotę.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Musiałeś przegapić moment, kiedy to my nabijaliśmy się z maszynki :) Taki mamy klimat bez szydery nie ma zabawy

ODPOWIEDZ