WFB: Reworked & Rebalanced, ArmyBuilder 2.2c files
Re: WFB: Reworked & Rebalanced, ArmyBuilder 2.2c files
Lizaki: Soul of Stone kosztuje 30 pkt
Zrobione:
Soul of Stone kosztuje 30 pkt
Exalted Hero. Problem punktowy itemy I gifty.
Hunter zmienić itemy na 50 (Big names zostawić)
Tyrant nie ma limitu 100+100 (itemy, namesy)
Bruiser problem itemy (50) + big namesy (free) + jako BSB 100pkt na inne itemy (jak mniej, to nie ma sztandarów 75pkt.)
Leader of the Damned - Tylko lord I chaos lord moga to brac
Dalsze poprawki z Bretonią.
Soul of Stone kosztuje 30 pkt
Exalted Hero. Problem punktowy itemy I gifty.
Hunter zmienić itemy na 50 (Big names zostawić)
Tyrant nie ma limitu 100+100 (itemy, namesy)
Bruiser problem itemy (50) + big namesy (free) + jako BSB 100pkt na inne itemy (jak mniej, to nie ma sztandarów 75pkt.)
Leader of the Damned - Tylko lord I chaos lord moga to brac
Dalsze poprawki z Bretonią.
Gift of Chaos jest wpisany w pierwszym poście, jako do ogarnięcia.
A masz aktualną wersję pliczku, czy wciąż tą samą?Aseoks pisze:Driady wciaż 11pkt bez opcji muzyka i skirmishu
Można pobierać Bretonię
Izabela odchudzona;)
I parę "obejść" rzeczy, które ciężko ogarnąć w builderze
Gadabout pozwala brać już 3 Big Namesy. Nie ma jednak zabezpieczenia, zę bez niego brać ich nie można. Jest tylko informacja.
Gift of Chaos - nie zwiększa sam automatycznie miejsca na itemy. Postacie mają zwiększone od razu i info jak wywala błąd o przekroczeniu, że przy tym gifcie można.
Radiant gem - jest info, że trzeba wybrać lore w tabelce będącej w others
Z dwoma ważnymi rzeczami w Bretoni też trzeba wykombinować coś - info pierwsza strona
Izabela odchudzona;)
I parę "obejść" rzeczy, które ciężko ogarnąć w builderze
Gadabout pozwala brać już 3 Big Namesy. Nie ma jednak zabezpieczenia, zę bez niego brać ich nie można. Jest tylko informacja.
Gift of Chaos - nie zwiększa sam automatycznie miejsca na itemy. Postacie mają zwiększone od razu i info jak wywala błąd o przekroczeniu, że przy tym gifcie można.
Radiant gem - jest info, że trzeba wybrać lore w tabelce będącej w others
Z dwoma ważnymi rzeczami w Bretoni też trzeba wykombinować coś - info pierwsza strona
WOOD ELVES:
-jak wybieram Oaken Armor (Heavy Armor) to nie zlicza Asv poprawnie - do poprawki
-Blade of Loec - brakuje skróconego opisu przy wyborze itemu
-jak wybieram Oaken Armor (Heavy Armor) to nie zlicza Asv poprawnie - do poprawki
-Blade of Loec - brakuje skróconego opisu przy wyborze itemu
Zwyciężaj bez przechwalania się, przegrywaj bez biadolenia, a inni wkrótce zaczną cię szanować - Napoleon Hill
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
DziękiRilam pisze:I już pierwsza uwaga do Brety. Mała czarka nie może brać life'a.
Wielkie dzięki za kawał dobrej roboty
EDIT: A Champion of the Lady ma z bazy 1+ save mimo, że z racji HA shielda i konia z bardingiem powinien mieć 2+
Save do poprawy.
Chodzi o Damselke? Jak tak, to może go brać?
Sacrament kozt ma być 20, nie? Tekst poprawię, bo w jednym miescu go nie zmieniłem.Rilam pisze:Breta c.d. Sacrament of the Lady nei jest zaktualizowany. Nie został zmieniony koszt (20 -> 25) i działanie.
EDIT: A nowego BSBeka AB nie chce zaakceptować jako bsb.
Z BSB nie wiem o co chodzi.
Damselka może brać, trochę ukryty w tekście ten zapis jest, ale może. Sacrament ma nowy koszt 25. Co do BSB wyświetla na dole alert o braku bsbka w armii.
Kolejna rzecz. Warto by zrównać koszty przedmiotów ogólnych do tych z rulebooka. Breta korzystała z staaaaarych kosztów i taki np. enchanted shield kosztuje 10, a powinien 5. Chyba, że Furion chce zachować te stare koszty, ale to chyba wątpliwe.
Jeszcze raz dzięki za kawał dobrej roboty.
Kolejna rzecz. Warto by zrównać koszty przedmiotów ogólnych do tych z rulebooka. Breta korzystała z staaaaarych kosztów i taki np. enchanted shield kosztuje 10, a powinien 5. Chyba, że Furion chce zachować te stare koszty, ale to chyba wątpliwe.
Jeszcze raz dzięki za kawał dobrej roboty.
To musisz mnie naprowadzić gdzie w zasadach jest to ukryte. I gdzie jest zmieniony koszt na 25 Sacrament, mam booka zmienionego i mam 20. BSB jasne.
Starałem się pokasować stare koszty, ale coś się mogło prześliznąć. Coś oprócz ES ma jeszcze stary?
Starałem się pokasować stare koszty, ale coś się mogło prześliznąć. Coś oprócz ES ma jeszcze stary?