[MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Re: [MASTER] Kraków-Zielonki 20-21.02.2016, 3x2500 9 Age

Post autor: Abrasus »

Czemu nie możemy zagrać po prostu tak jak jest w rulebooku ichnim? Punktacja 10-0, +-2 za objectivy. Zdecydowana większość turniejów teraz tak gra i nie sądzę, żeby na ETC miało być inaczej :roll:

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Szczerze mówiąc punktacja 2-8 strasznie splaszcza wyniki.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

ślivek
Kretozord

Post autor: ślivek »

Mówimy o drużynówce. Przecież tutaj spłaszczenie wyników nie jest takie dotkliwe.
Przetestujmy może faktycznie to co ma dużą szansę być na ETC grane. Mniej teorii więcej testów ;)
Inna sprawa to mapki - losowanie ich za każdym razem jest głupie na turniejach ale pozostałe sprawy naprawdę mało zmieniają w samej organizacji turnieju.
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Splaszczenie w druzynowce jest dzięki widelkom.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

pomiedzy 0-10 a 0-20 nie widze az takiej roznicy. Progi co prawda sa dosc male przy 0-10, choc jesli by zrobic maksymalny wynik 16-4 zamaist 8-2, to pewnie bylyby podobne.

Natomiast scenariusze bardzo zmieniaja gre. wymuszaja posiadanie rankowych oddzialow z sztandarami (a chyba nie ma armii, ktora nie moze takich wystawic) i chyba szczegolnie na druzynowki zmieniaja styl gry remisowej (jak scenariusz daje 20% punktow to juz ciezko sie schowac w rogu i nic nie robic. a nawet jak gramy tak razem z przeciwnikiem, to nie wiesz czy w ostatnia ture nie zdobedzie jakos objective'u i wygrywa nagle 14:6

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

Pora opuścić ciepły ku...i dołek i sie bić :)
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Zróbcie wszystko jak w podręczniku. Nie wiem skąd ten lęk przed nowością. Dajcie najwyżej że domki to impasy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Kalesoner pisze:Zróbcie wszystko jak w podręczniku. Nie wiem skąd ten lęk przed nowością. Dajcie najwyżej że domki to impasy.
+1

Nie znam faktow, ale podejrzewam, ze europa od razu zmienila punktowanie i cala reszte, takze idzmy z duchem czasu, jakkolwiek paradoksalnie to nie brzmi.

0-10/scenariusze/obejectivy.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

+1

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

+1

0-10/scenariusze/obejectivy

Awatar użytkownika
Abrasus
Falubaz

Post autor: Abrasus »

Szukam drużyny, gram VC/DH :lol2:

Awatar użytkownika
marvin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: marvin »

Dajcie punktacje 0-10 :wink:
Tylko jak przy niej liczyc progi pod trzyosobowa druzunowke bo wychodzi troche plasko?
0-10 VP
11-19 VP
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Zagramy bez scenariuszy, tylko BL.

Punktacja 20-0, 16-4 z progów 4 pkt za objectivy.

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

+9 punktów dla drużyny za wysłanie poprawnych rozpisek w terminie do 12.02.2016 do godz. 23.00 (PIĄTEK)
Logiczna prośba o przesunięcie tej daty na NIEDZIELĘ.

W weekend przed masterem będzie jeszcze dużo turniejów i gier testowych, wysyłanie rozpiski w piątek mija się z celem.
Dodatkowym argumentem jest fakt, że gramy od niedawna, wszyscy jeszcze się uczą i zmieniają rozpy, nie ma wypracowanych schematów.

Myślę, że jest to bardzo słuszny wniosek, który zasługuje na uwzględnienie - orgów 2 dni nie zbawią (zakładając, że ci co znają rozpy wcześniej wyślą je wcześniej), a nas (niezdecydowanych) graczy mogą :D
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Proponowałem wcześniej rozdzielenie - zgłoszenie może nawet zostać (z przelewem np) a rozpiski spokojnie na wtorek dać tak żeby można było przemyśleć weekendowe gry.

paulinka17
Kretozord

Post autor: paulinka17 »

To może termin wtorkowy + publikacja rozpisek, żeby społeczność sprawdziła ewentualne wały?

Te rozpiski i tak pójdą do śmieci dwa tygodnie po turnieju, jak się zasady zmienią. Mnie ciągle ktoś na rozpiskach wałuje :D.

Awatar użytkownika
Gasior
Postownik Niepospolity

Post autor: Gasior »

paulinka17 pisze:To może termin wtorkowy + publikacja rozpisek, żeby społeczność sprawdziła ewentualne wały?

Te rozpiski i tak pójdą do śmieci dwa tygodnie po turnieju, jak się zasady zmienią. Mnie ciągle ktoś na rozpiskach wałuje :D.

dobrze gada
:twisted: always Vampire :twisted:

Awatar użytkownika
Edomir
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Edomir »

Make Way! też będzie ;)
"Fight you? I think not. Can you not see what I hold in my hand? Don't you recognise your own beating heart?"

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Termin na nadsyłanie rozpisek niedziala 14.02 23.59
Przedpłaty zostaja do 10.02

Awatar użytkownika
debelial
Szef Wszystkich Szefów
Kontakt:

Post autor: debelial »

Trzeba by jeszcze przerobić progi w pierwszym poście, tak by sięgały maksymalnie do 16:4.

ODPOWIEDZ