Skaveńskie Q&A

Skaven

Moderator: Hoax

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

jak wydali nowe boxy to clanratsy beda sprzedawane pewno po 10 za około 70 zł niz 20 za 100 zł, niby modele lepsze ale wiecej kasy idzie

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Pandemonicum »

_SkaVen_ pisze:Czyli Klan Mors to wszystko po trochu ? MI jakoś nie podoba się taki klan . Bo niby po co , lepiej niech będzie jak jest . NO ale wiadomo GW musi na czymś zarabiać :?
Prawda to, że w dużej części to takie po trochu ze wszystkiego, ale fanatyzm, oddanie i świetni dowódcy to cechy ten klan wyróżniające. A 1 core więcej i 1 nowy bohater by nie zaszkodzili ;) .

Szkoda tylko, że to wszystko niczym nie poparte rozważania... Ypsilanti ma rację, że GW wszystko uogólnia, więc na nowy klan nadzieja wielka nie jest.
tedzio pisze:jak wydali nowe boxy to clanratsy beda sprzedawane pewno po 10 za około 70 zł niz 20 za 100 zł, niby modele lepsze ale wiecej kasy idzie
:?
To by kiepsko było...
Obrazek

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Post autor: tedzio »

Pandemonicum popaptrz na piechote VC(szkielety) i Empire(piechota do walki) boxy po 20 zostały zamienione na boxy po 10, niby wzory lepsze ale kasy wiecej idzie

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Tyle że szkielety są 10+, piechota Empire nie wiem, ale prawdopodobnie też. Natomiast clanraty 20+ i to raczej się nie zmieni. Nie słyszałem jeszcze o modelach, które w pudle sprzedawane są poniżej minimum oddziału. To oczywiście możliwe, ale wg. mnie raczej mało prawdopodobne.
Obrazek

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Pandemonicum dobrze prawi, orci tez sa sprzedawane po 20 tak samo gobliny... :wink: Ale to temat nie o tym poza tym jeszcze rok do nowych szczurow... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Janiszek
Masakrator

Post autor: Janiszek »

widząc co GW robi z innym armiami boję się o przyszłość szczurków :(
obawiam się ,że zmienią fluff a jak zmienią to nie sądze aby zmienili na lepsze . Bo jak można zmienić coś jak jest już bardzo dobre ?Oczywiście zalezy dla kogo .
A co do clanratów to nie sądze aby robili box po 10 . To byłoby lekko nie logiczne , no i w 100 % potwierdziła by się teza , że GW tworzy wfb tylko dla kasy a nie dla Nas graczy .

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

_skaVen_: Fluffu raczej nie zmienią, po prostu jak dojdą nowe jednostki, to je opiszą. A co do GW to dla mnie już dawno potwierdziło się to, że WFB jest robiony dla kasy...

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

No pewnie, zawsze tak jest z popularnymi grami - robione są dla kasy. Tyle że im lepiej daną grę robią, tym więcej kasy przychodzi, dlatego się starają...
@_SkaVen_ - A co takiego zrobili z fluffem innych armii, że się obawiasz? Bo oprócz tego, że wszystkie armie nieźle wzmacniają i ugrywalniają niemal wszystkie jednostki (a to bardzo dobrze, bo jest nadzieja na stosowanie Moulder w przyszłości), to jakiś wielkich zmian nie zauważyłem, napewno nie we fluffie.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

W sumie nie chodzi mi o fluuf tylko o zmienienia niektórych jednostek , np: elektryków jezzaili . NIe chciałbym , żeby je zmienili , i dlatego się obawiam .

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Pytanko:
Co to za zasada (jak się nazywa i na czym polega), która działa u Eshinów, kiedy cała armia jest skirmish?
Obrazek

Awatar użytkownika
skink
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: skink »

Ta zasada nazywa się under cover of darkness, a jej dizałanie jest opisane tu: http://us.games-workshop.com/games/warh ... _eshin.pdf

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Dzięki.
Obrazek

Janiszek
Masakrator

A co Pandemonicum ?? Będziesz chciał grać na eshinie ??

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Na razie nie, ale po pewnym czasie grania normalnymi szczurami z pewnością spróbuję. Granie czymś takim dużo umiejętności wymaga, więc dobre to na porządną naukę gry. No i jakie klimatyczne! ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

swarmy potanić, weapon teamy straciły proximity wiec potanić, ogry potanić, graty potanić, jezaile nie maja minusa za skirmish.. ale okazało sie że ta jednostka była ciut niedowartościowana punktowo, teraz wszyscy na tym grają;) więc nie potaniać:P stormy potanić, opcja gw by była fajna.. boje się że będą mogły mieć ALBO handwepon shield ALBO halabarde zamiast tarczy. nowi GG tak mają:(
przydałby się ktoś do magowania normalnego, może jakoś zmienić czary albo coś w nich zamieszać bo nudnawe są trochę już:)
obniżyć koszt punktowy cg w clansach. szkiele mają taniej:/
ugrywalnić przedmioty zmieniając ceny, jaieś nowe by sie przydały bo tez nudą powiewa po paru latach gry na tym samym...:)
ze 2 nowe unity by sie przydały.. vc dostaly wargulfa i cart to ja też chcę:P
slavom pewnie potną S albo T... albo oba:P
moze herosi cos dostaną jak nurglitch do jazdy.. dwarfy maja tarczę, vc mogą na carcie, gobosy na squigach i pająkach... a nuż widelec;) mogłaby być jakaś jazda nawet.. jakieś ogropodobne stworki z M7.
ogólnie armia jest świetna, ma masę możliwości... ale niektóre pwoli odpadają.. z HE już lepiej w hth nie walczyć bo niewiele to da, z VC bym nie śmiał nawet.. niestety jesteśmy trochę spychani w magię i strzelanie:(

Janiszek
Masakrator

mam pytanie . Tak naprawdę dopiero zaczynam grać skavenami . Bardzo podoba mi się Clan Eshin . Jak myślicie , czy opłaca się grać eshinem na turniejach , zwłaszcza jak się nie grało skavenami dużo razy ? I co kupić ? Mam pomysł kupić box nocnikow , clanratów i ratlinga . Assasynów mam , maga sie zrobi .

Awatar użytkownika
vocal
Masakrator
Kontakt:

Post autor: vocal »

to co kupisz to i tak podstawa armii zarówno do gry jak i konwersji;) eshin można sobie pozbierać, nietrudno go przekwalifikować na normalną armię, chyba że czysty eshin byś chciał. gra sie tym podobnie do normalnej armii, nawet bywa że łatwiej bo LD wyższe. minusem jest brak pocisków w magii i trzeba grać trochę bardziej ofensywnie bo tak eshinowa magia nakazuje:)

Awatar użytkownika
warkseer
Wodzirej

Post autor: warkseer »

Tak BTW podczas mojej pierwszej bitwy z nowymi HE, nie miałem pomysłu jak się wystawić, bo niby na HTH to raczej bez sensu...
Wystawiłem dzwonek, stadko elektryków w sumie 14 jazzaili i 2 latary. Szans nie miałem, bo Star Dragon i tak robił co chciał. Na koniec mnie załamał, bo z S7 rozkręcił mi tego dzwonka.

Pytanko:
Co zrobić, żeby zatrzymać tą bestię? Strzelaniem i magią nie wskórałem nic...

Janiszek
Masakrator

Może Dow ?? Taki oddział menaterów z Gw może ubić smoka . Albo jakiś cannon .

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Jak ucieka oddział pchający dzwon? Zostawiają dzwon czy jak?:D
I to samo jak chodzi i lightning - canon: załoga zwiewa z maszyną? :)

ODPOWIEDZ