"MiMaNT" 29.09 organizator: Kult [Ltd]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

a jak ktos wytypowal ile wypadnie na 2kostkach i wypadało tak 5razy z rzedu to jaka to szansa ?
Obrazek
T

lith
Oszukista

Post autor: lith »

1/60466176

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Post autor: Lipti »

pingus pisze:
lith pisze:Nie powiesz mi, ze kuznie z 2ch kosci rzucal? Jak na 4ch to jest to ok 1/250 :)
Przy 4ech ok. 1/274 czyli: prawie 3,7 promila.
Przy 3ech ok. 1/486 czyli: lekko ponad 2 promile
Przy 2óch faktycznie 1/1296.
No dobrze, żeczywiście zapomniałem, że chyba z 3 rzucał. No ale Pingus nie za dobre te wyniki podał 8) . Powinno być:

przy 4ech 1/331
przy 3ech 1/576
przy 2och 1/1296

Przy 4 nie jestem pewien na 100% czy wszystkie możliwości przewidziałem.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Lipti pisze:
pingus pisze:
lith pisze:Nie powiesz mi, ze kuznie z 2ch kosci rzucal? Jak na 4ch to jest to ok 1/250 :)
Przy 4ech ok. 1/274 czyli: prawie 3,7 promila.
No dobrze, żeczywiście zapomniałem, że chyba z 3 rzucał. No ale Pingus nie za dobre te wyniki podał 8) . Powinno być:

przy 4ech 1/331
przy 3ech 1/576
przy 2och 1/1296

Dobre. ;) Tzn Ty masz złe.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

pingus pisze:
Lipti pisze:
pingus pisze: Przy 4ech ok. 1/274 czyli: prawie 3,7 promila.

przy 4ech 1/331
przy 3ech 1/576
przy 2och 1/1296

Dobre. ;) Tzn Ty masz złe.
No dobra pomyliłem się dla 3. Zapomiałem podzielić przez 216 w jednym z działań. :roll:
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2007, o 19:07 przez Lipti, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

ehh z 4-rech rzucałem ;]
Ten orzełek na przodzie steam tanka wcale nie blokuje jego (ST) pivotowania. Szkoda, że tego sobie na turnieju nie rozpisałem. Troche to było ważne w rozwoju bitwy Wink
Hmm, nie do końca rozumiem o co chodzi, ale jeśli rzeczywiście masz rację to sorki. Mógłbyś to jakoś rozwinąć na pm?
gogosy pisze:...
Nic dodać, nic ująć ;) bitwa świetna, uśmiałem się po pachy. Takich akcji w WFB dawno nie widziałem :) Mam nadzieję ze zagramy przy najbliższej okazji jakiś rewanżyk, już na normalnych rzutach ;)

ps.
jak kojarze to pan o nicku na forum CZREG
czreQ :P
i na litość... jaki "pan"? :P

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

czreq pisze:
Ten orzełek na przodzie steam tanka wcale nie blokuje jego (ST) pivotowania. Szkoda, że tego sobie na turnieju nie rozpisałem. Troche to było ważne w rozwoju bitwy Wink
Hmm, nie do końca rozumiem o co chodzi, ale jeśli rzeczywiście masz rację to sorki. Mógłbyś to jakoś rozwinąć na pm?
To proste. Steam tank wg polskich norm ma podstawke 80 na 120 mm. promień obrotu steam tanka wynosi 72 mm (z Pitagorasa pierwiastek(40x40 +60x60)). Środek steam tanka od orzełka jest w odległości 60mm+25 mm(odległośc regulaminowa cala od wrogichmodeli)=85 mm. A więc promień wodzący pivotu (czyli najdalsze punkty obrotu) jest mniejszy od odległości środka ST od orła.
czreq pisze:
gogosy pisze:...
Nic dodać, nic ująć ;) bitwa świetna, uśmiałem się po pachy. Takich akcji w WFB dawno nie widziałem :) Mam nadzieję ze zagramy przy najbliższej okazji jakiś rewanżyk, już na normalnych rzutach ;)
To będzie trudne z moim szczęściem. No chyba, że przypiłujemy dla mnie kości.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Ej zamiast tych sprzeczek dotyczacych prawdopodobienstwa wezcie podajcie wyniki :)

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Pedros pisze:Ej zamiast tych sprzeczek dotyczacych prawdopodobienstwa wezcie podajcie wyniki :)
Daj imie i nazwisko bo mi brakuje. ;)
Będą jutro wyniki.
Obrazek
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Dobra mały raporcik z tura:

Ja i Marcin graliśmy turo defensem HE+ Sakveny.
W skrócie:
Skaveny: 2 elektrownie, 2*25 klanbracii + 2 ratlingi, 2*20 slavów, 5 jazzeli, wykopywaczka, 1 warp-cannon
HE: mag, 2*5 SH, 6 DP z FCG (BoS), chariot, 2 Bolce

I Bitwa
Bitwa przeciwko Chaos + Dwarfy. Ogólnie 7 DD + 4 DS przeciwników wystarczyły na 2 pierwsze ich tury. Póżniej zaczeliśmy docierać do wroga, wykopywaczki się wykopały i pojechały organiki, runsmitha, i bolca. JA straciłem pół DP i to chyba wszystko. 20;0 dla nas.

II Bitwa
Bitwa z Czerqiem (HE i VC). 3 kawy HE, rydwan, 10 BK, 3 magów + Bos i jakies tam śmieci. Wszystkim co miał ustawił się w jednym kacie i podjechał do nas. No to my po wszystkim ratlingami, bolcami i full magią, nawet kuźnia weszła. I błąd przciwnika , nie włożył magiczki do oddziłu. Została zdjęta przez warp- cannona. 15; 5 dla nas. Ogólnie przeciwnik b. miły a bitwa IMO najtrudniejsza,

II bitwa
Bitwa przeciwko WE+Impeiurm. I tura z warp lightinga zdejliśmy Treemanna. Najlepsze IMO były slavy od których odbiło się 4 wildów, póżniej zgoniły 5 kawy imperiallnej, w ostatnią ture jeszcze 5 strzelców zabiły. No i 16;4 dla nas.

Ogólnie 2 miejsce!

Podziękowania dla przeciwników, organizatorów i innych graczy.

Pedros
Oszukista

Post autor: Pedros »

Pingus: Nazywam sie Maciek Kawończyk ( w lidze jako pedros albo Shanheavel)

No to moze ja napisze tez raporcik.

Przedewszystkim dziekuje Husiatowi za gre ... bardzo fajnie sie gralo, mila atmosfera, i jeszcze poszedl po pizze za ktora nie zaplacilem (nie martw sie na nastepnym turze ja kupie xD)

1 gra z Pingusem
Naprawde trudna gra. Nie wiedzialem o 1 zasadzie (ze jak hero spadnie ze smoka to smok ciagle jest herosem) i przez to stracilismy generala na pegazie ;/
Z HoD sszedl 1 skink i 1 salka - o 1 skinka za malo. i panika bez ld generala. Potem te salki zapluly drzewo. Oraz 2 jedyneczki na hity po bodajze wardancerach w lesie - razem z korzonkami exterminacja wardancerow.

Ogolnie widac bylo braki w naszej grze. I to moje stwierdzenie "jeszcze mozemy wygrac lub zremisowac" niestety sie nie sprawdzilo :P

2 Gra z Semim i Manfredem.
Tutaj zobaczylem co potrafi gosc z pika z DoW. Blokowanie calej lancy jest swietne. Troche farta (z 8 driad ktore walily bo lancy zranilem ... 13?, ale zginelo 2 najtow wiec statystycznie). Jak nie ma co zapluc smoka to sie go prawie nie da zdjac.

Gra 3 z SoCiu i kolega od welfow
Przed bitwa, dokladniej po wylosowaniu czarow stwierdzilem ze maska w tyl. PRzeciwnik wylosowal 3 popychaczki, do tego mial BoA. I to przeciwko 2 ds...

Lecz niestety przeciwnik popelnil kilka bledow...Ustawienie oddzialow, ktore w wiekszosci sie blokowaly, przyczynilo sie do przegranej. Lewa flanka tylko stracona (1 driady i kusznicy).

a i trzeba bylo teleportowac sie wczesniej. W 2 turze jak szarzowalem na dire wolfy np, by potem wpasc na tyly kolejnych walk.

W sumie 37 pkt i zobaczymy jakie miejsce :)

Awatar użytkownika
czreq
Mudżahedin

Post autor: czreq »

Lipti pisze:To proste. Steam tank wg polskich norm ma podstawke 80 na 120 mm. promień obrotu steam tanka wynosi 72 mm (z Pitagorasa pierwiastek(40x40 +60x60)). Środek steam tanka od orzełka jest w odległości 60mm+25 mm(odległośc regulaminowa cala od wrogichmodeli)=85 mm. A więc promień wodzący pivotu (czyli najdalsze punkty obrotu) jest mniejszy od odległości środka ST od orła.
Przepraszać... wiedziałem że coś za łatwo z tym tankiem idzie... :roll:
Lipti pisze:To będzie trudne z moim szczęściem. No chyba, że przypiłujemy dla mnie kości.
Eeee przesadzasz... aż tak tragicznie nie było. Pare rzutów ci nie wyszło, ale w sumie jakaśtam statystyka była ;]
Ale jak bardzo chcesz to możemy rzucać piłowanymi, tyle że wszyscy... ;)

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Wielkie dzięki dla Bartka Cywińskiego za wspólną grę oraz podziękowania dla przeciwników za miłe bitwy. Generalnie średnio przepadam za parówkami ale ta była jak najbardziej udana.
A więc promień wodzący pivotu (czyli najdalsze punkty obrotu) jest mniejszy od odległości środka ST od orła.
Ale jeśli dobrze zrozumiałem w trakcie tego obrotu czołg zbliżyłby się na mniej niż cal do orła co przy wykonywaniu normalnego ruchu jest niedozwolone. Chyba że czołg miał szarżować, w którym to przypadku oczywiście mógł zrobić ten pivot.

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

no ja tez dziekuje lithowi ze wytrzymal ze mną przez 3bitwy :) ale myslalem momentami ze mnie udusi :)

http://ie.youtube.com/watch?v=hnIJveB3G7o

filmik z turnieju

H@lfing
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: H@lfing »

Pingus Dyngus :lol2:

Dzięki Tomkowi za gre, naprawde fajnie mi się z nim grało. Tak fajnie jak z Crusem tylko w końcu nie musiałem grać skirmiszem hehehe

Pozdrawiam i dzięki orgom i przeciwnikom

Rybol
Wałkarz

Post autor: Rybol »

[quote="Paku"]

II bitwa
Bitwa przeciwko WE+Impeiurm. I tura z warp lightinga zdejliśmy Treemanna. Najlepsze IMO były slavy od których odbiło się 4 wildów, póżniej zgoniły 5 kawy imperiallnej, w ostatnią ture jeszcze 5 strzelców zabiły. No i 16;4 dla nas.

Primo bylo 15:5 dla was. Secundo mieliście baaaardzo dużo szczęścia w rzutach i mam nadzieje, że to bylo tylko szczęście a nie cos więcej... No i wiesz trudno aby slavy nie odbiły wildów bez sztandaru majac przewagę i 3 rzędy. Co do kawy to tu akurat szarżowały na ich bok mając na wejściu +5 do CR, zabicia 5 kuszników nie komentuje.

Ogólnie z tobą grało się nie najgorzej, choć akurat nie pamiętam abyś jakieś decyzje podejmował. Grał ostatecznie tylko twój kolega. Ale on był strasznie problematyczny...

Awatar użytkownika
Lipti
Falubaz

Assur pisze:
A więc promień wodzący pivotu (czyli najdalsze punkty obrotu) jest mniejszy od odległości środka ST od orła.
Ale jeśli dobrze zrozumiałem w trakcie tego obrotu czołg zbliżyłby się na mniej niż cal do orła co przy wykonywaniu normalnego ruchu jest niedozwolone. Chyba że czołg miał szarżować, w którym to przypadku oczywiście mógł zrobić ten pivot.
No to wtedy to jest wielka głupota, bo w ten sposób nie tylko ST można blokować, ale i dowolny czariot, albo nie latającego mostera. Nawet nie trzeba szarżować tego gówna(nie trzeba terroru/feara zdawać), a wystarczy podbiec na cal.

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Kod: Zaznacz cały

Michał Kołakowski	Piotr Dębkowski	1391	1141
Marcin Mieteń	Bartosz Pakulski	1595	2212
Jan Zalewski	Karol Jagiełło	2074	1292
Tomek Szwedow	Bartek Cywiński	1934	1119
Maciej Husiatyński	Michał Kawończyk	1281	1360
Wojciech Rybak	Michał Zbrożczyk	1791	2081
Karol Pieróg	Jan Leszczyńśki	1703	1495
Marcin Lipiński	Paweł Gąsiewski	1503	1206
Krzemiński Paweł	Wasilewski Paweł	1449	2003
Czarek Lasocki	-	1485	-
Maciek Siemanowski	?	1826	-
Kacper Bełz	Caledor	-	-
Błażej Soćko	-	-	-
Marcin Sommer	Daniel Gronowski	1857	1254
Janusz Szlanta	Maciej Zemla	1923	
Krzysztof Kotiuszko	Daniel Moczulski	1420	2315
Mateusz Podgórski	Wojciech Michalak	-	-
Krzysztof Dąbkowski	Łukasz Ceniak	1131	2155
Poproszę Caledor o imię i nazwisko i Siemka lub jego partnera o to żeby powiedział jak się nazywa (przepraszam bardzo ale informacja mi zaginęła) no i tych co mają ID nie podane o podanie. ;)
Obrazek
Obrazek

Laska
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Laska »

rybol samym szczesciem sie bitwy nie wygrywa. Niby ja stwarzalem problemy?? to wy sie ciagle mieliscie jakies problemy. A co do szarzy wildow to po co szarzowales jak wiedziales ze sie odbija??

PS mialem wrazenie ze pierwszy raz graliscie ze skavenami wiec nie narzekaj ze przegraless i apropo bylo 16-4
Ostatnio zmieniony 1 paź 2007, o 14:52 przez Laska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Pocisk
Masakrator

Post autor: Pocisk »

Artur Siemianowski id 1827 z Siemkiem grałem jakby co

ODPOWIEDZ