mi bardzo latwo sie z tym pogodzic

mi bardzo latwo sie z tym pogodzic
@Milczku - gramy na zasady aktualne na 23.09.2024 wię to są STARE zasady z 29.08.2024 r.
Czy jeśli mam rulebooki i armybook w telefonie jako pdf, to jest ok?Przygotowanie do gry 0 - 4 pkt
• 0 pkt – brak jednego z następujących przyborów: kości/miarki/podręcznik armijny/rozpiski (bez znaczenia na pozostałe akcesoria, jest to bezwzględne minimum aby móc doceniać extrasy)
• +1 pkt - tokeny ran, wzorniki LoS, kątowniki pozycyjne
• +2 pkt - traye pod wszystkie regimenty (skirmish też)
• +1 pkt- drukowane karty czarów własnych i wiatrów magii (lub aplikacja do kart woalu)
Tak jak najbardziej gdyż duża liczba graczy woli tę formę sprawdzania i posiadania podręczników.
Tak - zaznaczanie ran kostką jest OK. Jednakże w tym punkcie są premiowane inne pomoce typu LOs czy kątowniki więc jeśli tych 2 pozostałych nie masz to nie będzie punktu.
Jeśli nie używasz magii to jak najbardziej dostaniesz punkt bo w sumie nie mam za co go ci odjąć
A kto to jest Wyverna? Nie widzę takiego gracza...
Normalnie tydzień przed masterem puścić w kolejarza przecieki i klepnięte zmiany.
Granie na stare to był zdeczka rak, wolałbym tego nie powtarzać. IMO dostatecznie dużo punktów za poprawną rozpiskę + sprawdzanie parami i/lub wyrywkowo powinno załatwić temat.