Gigant Khemrii
Moderator: Shino
- Die for Emperor
- Mudżahedin
Jezus Maria broń Boże jak mortar, no chyba, że chodzi o duży placek a reszta jak w klopie to jestem za
BTW.
Jak duży jest ten stary model Nagasha w porównaniu do BG (w sensie czy gabarytowo się nadaje na BG)
BTW.
Jak duży jest ten stary model Nagasha w porównaniu do BG (w sensie czy gabarytowo się nadaje na BG)
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!
Ludzie nie gram za dużo w warhammera bo nie zawsze mam okazje ale sadze ze branie Tomg Gianta to totalne MARNOTRAWSTWO (zużycie jednostki rare i punktów) a poza tym jak cos to Tomb Scorpion ma prawie takie same staty a kosztuje 85.PTK jest special może sie wykopywać ma zatrute ataki wytłumaczy mi ktos takto dlaczego ludzie mówią ze Giant jest "taki potężny" i wo gule dlaczego go biorą zamiast SSC albo SOC ??????
Jest już temat o BG
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=5946
tu sobie można poczytać.
Ale w skrócie:
bo jest monsterem (czyli łatwe manewrowanie + popychaczka)
us>5
siła taf save
potencjalnie +oo woundowań w combacie
terror (z reguły mało ważny)
itd.
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?t=5946
tu sobie można poczytać.
Ale w skrócie:
bo jest monsterem (czyli łatwe manewrowanie + popychaczka)
us>5
siła taf save
potencjalnie +oo woundowań w combacie
terror (z reguły mało ważny)
itd.
po co tyle znakow zapytania?
w przyszlosci proponuje przeszukac doklanie forum.
i zainstalowac firefoxa z korekta bledow ...
w przyszlosci proponuje przeszukac doklanie forum.
i zainstalowac firefoxa z korekta bledow ...
@ Jose
przyganiał kocioł garnkowi
przyganiał kocioł garnkowi
znakow ... przyszlosci ... przeszukac doklanie ... zainstalowac ... korekta bledow
no dobra ale ja nie uzywam polskich liter ... przynajmniej bledow w tym nie popelniam
Wersja po korekcie: no dobra ale ja nie używam polskich liter ... przynajmniej błędów w tym nie popełniam
I tak oto pokazałem jaką przydatną opcją jest autokorekta błędów w Firefoxie. a teraz koniec SPAMU
Wersja po korekcie: no dobra ale ja nie używam polskich liter ... przynajmniej błędów w tym nie popełniam
I tak oto pokazałem jaką przydatną opcją jest autokorekta błędów w Firefoxie. a teraz koniec SPAMU
Gigant jest lepszy w stosunku do Skorpiona bo:
- majac US 6 kasuje szeregi i dostaje bonusy za tyly/flanki a Skorp nie;
- potrafi wklepac w szarzy w porywach do nawet 12 ran (podaje z wlasnego doswiadczenia), skorp max 4;
- ma jednak wiecej sily, ran i atakow oraz lepszy save;
- czasami przydaje sie jego terror;
Jego minusami sa cena oraz to ze jest LT.
Generalnie jednak nie ma co porownywac skorpa z gigantem bo te jednostki pelnia zupelnie inne funkcje na polu bitwy. Gigant jest zdecydowanie polecany jako ciezkie wsparcie, natomiast skorp mimo swoich niezlych statystyk nadal pozostaje lekkim wsparciem wycinajacym maszyny, magow (nawet w oddzialach jako samobojcza szarza) ewentualnie blokujac na ture jakies wieksze oddzialy lub wspierajacym glowne oddzialy w walce. Nie jest natomiast w stanie na solo a nawet w dwojke zaklepac wiekszego oddzialu. Gigant to gigant, rzucasz w niego wszystkimi popychaczki i w koncu ktoras wchodzi a wtedy flaneczka i pozamiatane. Przerabialem to juz nie raz grajac z Khemri i zawsze jest to jedna z jednostek (oprocz gwardii z krolem) ktorej obawiam sie najbardziej.
- majac US 6 kasuje szeregi i dostaje bonusy za tyly/flanki a Skorp nie;
- potrafi wklepac w szarzy w porywach do nawet 12 ran (podaje z wlasnego doswiadczenia), skorp max 4;
- ma jednak wiecej sily, ran i atakow oraz lepszy save;
- czasami przydaje sie jego terror;
Jego minusami sa cena oraz to ze jest LT.
Generalnie jednak nie ma co porownywac skorpa z gigantem bo te jednostki pelnia zupelnie inne funkcje na polu bitwy. Gigant jest zdecydowanie polecany jako ciezkie wsparcie, natomiast skorp mimo swoich niezlych statystyk nadal pozostaje lekkim wsparciem wycinajacym maszyny, magow (nawet w oddzialach jako samobojcza szarza) ewentualnie blokujac na ture jakies wieksze oddzialy lub wspierajacym glowne oddzialy w walce. Nie jest natomiast w stanie na solo a nawet w dwojke zaklepac wiekszego oddzialu. Gigant to gigant, rzucasz w niego wszystkimi popychaczki i w koncu ktoras wchodzi a wtedy flaneczka i pozamiatane. Przerabialem to juz nie raz grajac z Khemri i zawsze jest to jedna z jednostek (oprocz gwardii z krolem) ktorej obawiam sie najbardziej.
Mam takie pytanko:
Czy atak szarzujacego Giganta, na ktorego rzuci sie inkantacje dodatkowego ataku w fazie magicznej, podlega zasadzie Assault? Czyli innymi slowy czy jak zadam rane z ataku w fazie magicznej to moge wykonac odrazu nastepny atak w mysl zasady assaultu?
Czy atak szarzujacego Giganta, na ktorego rzuci sie inkantacje dodatkowego ataku w fazie magicznej, podlega zasadzie Assault? Czyli innymi slowy czy jak zadam rane z ataku w fazie magicznej to moge wykonac odrazu nastepny atak w mysl zasady assaultu?
Tak
Ale to niestety tylko jeden atak, więc trzeba mieć farta w kościach żeby się toczyło.
Ale to niestety tylko jeden atak, więc trzeba mieć farta w kościach żeby się toczyło.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Witam wszystkich,
gram sobie leśniakami od pewnego czasu (2 lata) i myślę nad rozpoczęciem zbierania mumii.
Z tego co tu przeczytałem lepiej brać giganta niż katapkę?? Bo mi się wydawało że katapa jest spoko ale czytam tak i się dowiaduje różnych rzeczy ;] . To jak lepiej katapa czy giant ??
gram sobie leśniakami od pewnego czasu (2 lata) i myślę nad rozpoczęciem zbierania mumii.
Z tego co tu przeczytałem lepiej brać giganta niż katapkę?? Bo mi się wydawało że katapa jest spoko ale czytam tak i się dowiaduje różnych rzeczy ;] . To jak lepiej katapa czy giant ??
Na pierwszy rare zdecydowanie katapulta.
Dopiero przy drugim można się wahać pomiędzy gigusiem a drugą katapultą.
Dopiero przy drugim można się wahać pomiędzy gigusiem a drugą katapultą.
- Mefistofeles
- Falubaz
takie pytanko... Zasada Assault to działa przy szarży dla każdego ataku, nawet tych dodatkowych? czy tylko dla tych dla ataków które ma ze startu?
“And if you gaze for long into an abyss, the abyss gazes also into you.“
Friedrich Nietzsche
Friedrich Nietzsche
_______Sfinks to akurat żaden must-have (aczkolwiek ja na nim gram)
Wszystkich.