Kfiatki z walk

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sa!nt
Falubaz

Post autor: Sa!nt »

Jak mówimy o piłowaniu kości podchodzę do stołu a tam leżą takie fajne kości jednego z graczy.
Biorę garść (jakieś 10) i zaczynam nimi rzucać patrze same 5 i 6, rzucam jeszcze raz patrze 5,6 i dwie 4. Pytam się kolegi nieźle wyważone kostki bo same wysokie rzuty są. I pytam się co robi jak musi zdawać breaka lub liderke, a on na to poczekaj, podaje mi 4 kostki takie same jak tamte i rzucam dwie 1 i dwie 2. :shock: :lol: Strasznie spodobała mi się ta sytuacja.
Ostatnio zauważyłem że mam źle wyważoną altyrelkę co drugi rzut jest missfire :/ A altyrelką kumpla 8 i 10. Myślę, czy podczas najbliższego turnieju nie podmienić ich :twisted:
squiq pisze:Mój Sigmar myśli inaczej.

Awatar użytkownika
Gobo
Masakrator

Post autor: Gobo »

szkodnik pisze:No to coś sympatycznego ode mnie:)
Pierwszy strzał armatą... missfire
Drugi strzał armatą... missfire
Trzeci strzał armatą... missfire
Czwarty strzał armatą... missfire
Piąty strzał armatą... missfire na turlaniu (kula w piachu)
Szósty strzał armatą... missfire na turlaniu (kula w piachu)

Autentyk.
oddaj ta artylerke komus kogo bardzo nie lubisz ;D

ja wczoraj patrzylem jak 2 amerykancow gralona lorenzie... he vs he

gosc mial d-maga i lorda na gryfie... oba mialy downa i lataly po krawedzi w ta i spowrotem...po czym bolec zdjal maga ze smoka, a smok zaszarzowal na 7 spearmanow dostlal 1W, sam nie zadal nic i uciekl...

Awatar użytkownika
MUKER
Falubaz

Post autor: MUKER »

Trochę czasu temu było ale:
bitwa TK vs. dwarf
ja zaczynam faza magii, smitting na pierwszą klopę missfire - wybucha, smitting na drugą klopę - missfire wybucha. Od tego moemntu biorę tlko jedną klopę. (tamtą bitwę i tak wygrałem)
And the ground did tremble as the king marched to war...
Dziecko jest idealnym przykładem rządów mniejszości!

Awatar użytkownika
Skaven
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Skaven »

Ja grając moimi myszkami bitwę towarzyską na 2500 w 1 i 2 turze na dzwonku wykulałem 13 a potem jeszcze kontrolnie w 4 to samo :twisted: (dla nieobeznanych 13 na dzwonku to panika na całej armii przeciwnika a sypanie u undeadów).

Szkoda tylko ze było to TK które miało kinga w środku armii i LD 10, ale gdyby było to coś innego, to ja na miejscu przeciwnika zrobiłbym, harakiri/ sepuku :lol2: 8)

Albo grając moimi VC na WE 10łukoli przeciwnika na dalekim zasiegu zabija mi 7 BK z SV na 2+ :lol2:
Myślałem że to nie dzieje sie na prawdę :D

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Podczas swojej krótkiej batlowej kariery zrobiłem wiele kosmosów .
Grając HE dawno temu 3 czarami zabiłem dwóch magów ( 12 na miscascie ) a trzeci skończył faze magii . W Katowicach straciłem Teclisa na ostatniej ranie z wardem na 2+ od miscasta ( no save , no ward) . :P
Ostatnio 3 salamandry zjadły 8 skinków przy jednym strzale .
Biegacz odbił mi sie kiedyś od ratlinga :D
Na Bazyliszku zabiłem własnego kinga bedącego w środku armii wampirów perfekcyjnie zniesionym strzałem z klopy na 8'' wprost na jego głowe .
Katapulta nie zdała klątwy i razem z całą załogą wyparowała .

Skaven to dobrze , że dobrze wspominasz naszą bitewke , ja pamiętam szczególnie miło ten fragment jak king zadzwonił w dzwon . :D
Co do naszych bitew to mam jedną cieżko schize - scenariusze pogodowe z Barda by Szary i naszą bitwe we mgle , gdzie nie mogłem Hoda odpalić z 10'' , a łucznicy robić s&s bo nie widzieli szarżującego z 6'' wroga (jednostki miały zasięg widzenia na 2d6 x 2'' ) .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Menace
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Menace »

Z ciekawych sytuacji. Szarża, 6 ataków, wszystko trafia, na zranienie - 6 jedynek. Prawie się popłakałem.

Awatar użytkownika
Arte
Wodzirej

Post autor: Arte »

w sobote, bitwa z oskarem, armata miala 6 jedynek na zranienie..... w 2 przypadkach te jedynki przegrały bitwe(noo nie tylko te jedynki, ale poczesci)

Awatar użytkownika
Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

8 lekkiej kawalerii TK strzelają do nich HE łucznicy wypada 6 ran 6 wysejwowane na 6+

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Grając starym empire (3-4 armaty i 2 helki) wybuchły mi wszystkie maszyny w 1 turze (od tego czasu ta artylerke zaznaczyłem i podtykam swoim przeciwnikom :twisted: )
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

ostatnio bylem swiadkiem pewnej sytuacji :lol2:

grają HE z bretonią. erranci wbijają się w dragon princów, przegrywają po czym nie zdają LD i muszą uciekac. gracz he wyrzucil pierwszy za gonienie i mówi zajebiś... gonie na 4 a po chwili slychać śmiech i głos gracza bretki. ja uciekam na 3 :lol2:

Awatar użytkownika
Bison

Post autor: Bison »

20 ataków (14 harpii i 3 Dark Raidersów, 3 konie) trafiam na 4+ ... nie trafiłem ani jednym.
Z drugiej strony 6 ataków Errantów w warriorsów, wszystko wchodzi, wszystko wounduje, załamałem się, ale wybroniłem wszystkie na 6+ (konie zabiły dwóch wojowników).

Awatar użytkownika
errant

Post autor: errant »

raz gralem z HE i zdalem czy wardy na 5
albo gralem z imperium i mialem zdac panike na dwoch 1... i zdalem :D

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

zdalem czy wardy
omg

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

No co? :P
Obrazek
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

Awatar użytkownika
errant

Post autor: errant »

Lunn pisze:
zdalem czy wardy
omg
kazdy moze sie Lunn pomylic :evil:

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

no bez przesady

Awatar użytkownika
WhiteWolf
Mudżahedin

Post autor: WhiteWolf »

Kawaleria imperium szarżuje na oddział plague monków. Wyskakuje assasin z (nie pamiętam nazwy) z bronią zdejmującą pancerz.
Rzut na trafianie: trzy jedynki :D Na szczęście i tak wygrały, ale nic przyjemnego:P

5 gutter runerow szarzuje na HE maga
1 tura: ginie guttter, remis
2 tura: ginie guttter, remis
3 tura: ginie guttter, remis
4 tura: ginie mag:P

Orzeł szarżuje na klocek giant ratsów (6 i poganiacz) od boku. W pierwszej turze orzeł wygrywa 1 punktem.... szczury zdają LD. 2 tura- szczury zagryzły orła :D

Awatar użytkownika
Morrok
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morrok »

Na ostatniej bitwie pierwszy raz zdałem panikę na 2 ld (zostalo mi nieco ponad 8 slavsów :) ) dzielne szczurki :D

Awatar użytkownika
Yahoo82
Kradziej

Post autor: Yahoo82 »

Krasnoludzki tan atakuje moje 2 pająki, nie wbija żadnej rany, ja też nie, on przegrywa battle resolution, nie zdaje paniki, a ja go doganiam :)
5 rzutów na WSv dzikusami (ma 6+), wyrzucam 4 x 6 :)
Doom diver trafia cal i 2 mm przed wrogim klockiem. Rzucam D3 dla lotnika... 1 cal manewru :/

Awatar użytkownika
Dead_Guard

Post autor: Dead_Guard »

Szarża konnego Liche Priesta (1 Wo) na konnego maga wysokich elfów (2 Wo). Licz gówno robi, ale jak zawsze konie lepsze od jeźdźców i martwy rumak wounduje maga, mag oddaje, trafia, rani i wyrzucam Liczem 6 na pancerz (6+ Sv). Mag oblewa Ld, panikuje, ucieka, Licz dogania i dobija. Kapłan znajduje się 6" przed 20 osobowym oddziałem White Lionów :lol2:

ODPOWIEDZ