Zabójcy Trolli, Gigantów, Smoków i Demonów.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Post autor: kotil »

Wstawiamy rune (5+ws przeciwko strzelaczom) na sztandar np hamerrerom i obok nich stawiamy slayerow. Automatycznie oni tez dostaja 5+ws. To przeciwnikowi daje do myslenia i slayerzy nie sa bezbronni przeciwko miotaczom i do kombatu dochodza. Dalej wiedzą co mają robić.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

kotil pisze:(...) i do kombatu dochodza. Dalej wiedzą co mają robić.
Chwalebnie ginąć za ojczyznę :D ^^

Myślał ktoś o braniu kilku oddziałów slayerów i robieniu z nich żywego muru? :P

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

zrobienie zywego muru jest ciekawym pomyslem .... natomiast problem pojawia sie gdy trzeba manewrowac. Za murem wszystko stoi i sie nir rusza, natomiast na zwiniecie tego w szeregi to ze 2, 3 tury chyba zejdzie, (przy założeniu ze jest limit 0-1 i 10-30 nie pamietam czy sa jakies ograniczenia co do liczby slayerow bo niestety AB mam w domu i ostatnio gralem z jakies 3 miesiace temu)

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Limit w oddziale to 5-30.
Poza tym jeden ich oddział na armię. Każdy dragon i demon slayer pozwala wziąć po dodatkowym oddziale slayerów.

Awatar użytkownika
okurdemol
Wodzirej

Post autor: okurdemol »

Zostają jeszcze long-drongi kosztem np. organek

Dźwiedź
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Dźwiedź »

Jak sądzicie warto dawać zbójcy trolli runę z ASF na toporzysku+inne runy by stał się zabójcą np. Swordmasterów?? :) Przy odrobinie szczęścia przytrzymywałby klocki HE na kilka tur...

Awatar użytkownika
Vanirh
Chuck Norris

Post autor: Vanirh »

to by się niwelowało i bito by po inicjatywie lub kto szarżował pierwszy

Dźwiedź

Post autor: Dźwiedź »

Na pewno tak jest? Jeśli tak to jak sie to ma do informacji w tej erracie do HE:

http://ca.games-workshop.com/WhiteDwarf ... es_faq.pdf

(pierwsze zadane tam pytanie co do ASF). Jest tam napisane że model z bronią 2ręczną atakuje zawsze po modelu z bronią 1ręczną nawet gdy ten ma mniejszą inicjatywę(ASF sie neguje)

Czyli taki zabójca z magicznym toporem waliłby niejako przed swordmasterem z br 2ręczną... chyba że się mylę (co jest prawdopodobne) :)

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

no po tej erracie to sie zgadza...

ja i tak zawsze Smokobójcy daje ASF do tego +1A i +1S... sprawdza mi sie taki zestaw.
Obrazek

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

ja daje to samo i sprawdza sie swienie, a jesli bije przed swordmasterami to chyba bedzie sie czesciej pojawial u mnie w rozpisce(bo dosc zadko mam na niego miejsce w rozpisce

Awatar użytkownika
Menace

Post autor: Menace »

pytanie do raxo: Hmm po co Slayerowi +1 S ? I tak nie może mieć więcej siły niż przeciwnik tougha ;/ ?

Captain Kocoń
Mudżahedin

Post autor: Captain Kocoń »

Meance@ jezeli dajesz slayerowi magiczną broń zasada slayer axes przestaje działac
pzdr

Awatar użytkownika
DawiZharr
Chuck Norris

Post autor: DawiZharr »

Menace pisze:pytanie do raxo: Hmm po co Slayerowi +1 S ? I tak nie może mieć więcej siły niż przeciwnik tougha ;/ ?
jak to nie moze miec? moze... tylko jak ma mniejsza to mu sie zrownuje do T przeciwnika... jesli byloby tak jak piszesz to great weapon u slayerow bylby totalna glupota ;P

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

ostatnio zaczął mi sie sprawdzać slayer z ASF i dwoma dodatkowymi atakami. bardzo dobrze blokuje fasty i słabsze oddziały.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Ale S4 to nie jest to... :wink: Opcja Raksa z +1A +1S i ASF daje rade jesli chodzi o Dragon slayera klepacza... :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

i kosztuje 120 pkt ... to już nie jest nic nie warty koleś za 50 który utrzyma klocek. To jest całkiem nie malo warty koles który zrobi to samo. Jak już mam wydać 120 pkt to wole thana niż slayera

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Popieram... :) Ja rowniez jak wystawiam to tylko golasa jak na slayera przystalo... :wink: Jak strace to nie zal mi tych 50 punktow a 120 to i owszem...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

tyle że taki golasek nie wytrzyma szarży driad czy wilków a taki mój nie dośc że wytrzyma to ubije je w dwie tury i zajmie sie nastepnymi rzeczami... każdy gra jak lubi... ja wystawiam mojego Smokobójce wartego 120 punktów który służy nie tylko do blokowania ale też do łamania oddziałów przeciwnika i w 80% przypadków spłaca się z nawiązką.

ale ostatnio zdarza mi się wystawic thana samotnika...też sie chłopak ładnie spłaca a można go puścić samopas pod ostrzał przeciwnika bo z As1+ z przerzutem to jakies kusze czy łuki mu nie straszne... niestety on potrafi uciec z walki :(
Obrazek

Awatar użytkownika
kotil
Wałkarz

Siła Slayera jest modyfikowana proporcjonalnie do T przeciwnika a nie siła plus broń. czyli gdy mamy przeciwnika z t5 sila wzrasta nam do 5 i dodatkowo +1s za rune na broni. Slayer sprawdza sie u mnie do obrony machin. Jezeli mam 3+ machin na bitwie i sa w skupieniu to slayer odstrasza nawet najmocniejszych przeciwnikow. Jeszcze nigdy przeciwnik pewnie nie zaszarzowal na moje machiny, gdy jednak do jakiejkolwiek szarzy dochodzi zawsze konczy sie to ucieczka, lub zniszczeniem atakujacego(slayer moze gonic przeciwnika w przeciwienstwie do obslugi). Duzo taki bohater kosztuje ale ma na celu ochrone o wiele wiekszej ilosci pkt. ktora pozniej sie zwraca.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

kotil pisze:Siła Slayera jest modyfikowana proporcjonalnie do T przeciwnika a nie siła plus broń. czyli gdy mamy przeciwnika z t5 sila wzrasta nam do 5 i dodatkowo +1s za rune na broni.
nie. masz wtedy sile 4 + 1 s z runy

ODPOWIEDZ