Hydra - potwory siejące groze

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

nie wiem co wy sie tak tą hydrą radujecie... zwykle 2k6 S4 z fire'a ja praktyczni spolawia.. jedna glupia 1 z tzeentcha przy mniej statycznym rucie ja anihiluje.. owszem 7A z hatem jest super, zianie tez, ale na armie mocno magujace tudziez np na dwarfy z burningami to jest free fragowe 175pkt.
Maszyny od drugiej tury już za bardzo nie postrzelają. Poza tym, to smok jest pierwszym celem.

A na demony? Nie ma lepszego oddziału na flesh houndy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

nooo jakiś czas temu :P
najwyraźniej sporo się zmieniło :)

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

a ja jak gralem w cytadeli to mi powiedzieli że nie moge po marszu
Obrazek

Awatar użytkownika
Andy
Chuck Norris

Post autor: Andy »

to cię w jajo zrobili :)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Staranniej dobieraj miejsca, w których grasz.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Mike pisze:Kiedy ostatnio byłeś na turnieju? : P
Demonów jak mrówków tak jak i wampirów
Tak z tym ze ona wampiry zdmucha :wink:
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Jankiel pisze: Maszyny od drugiej tury już za bardzo nie postrzelają. Poza tym, to smok jest pierwszym celem.

A na demony? Nie ma lepszego oddziału na flesh houndy.
smok z pendantem i savem na 1+ jest raczej olewany... ew cowerowany...

a na flesh houndy imo lepsze sa rbtki ;) nie mow ze taki gracz jak ty da sobie wybic maszyny w 2 turze...

Awatar użytkownika
HarryAxe
Chuck Norris

Post autor: HarryAxe »

wybić to raczej nie, ale TAKI gracz ma sporą szansę związać w drugiej turze walką większość oddziałów wroga... i wtedy bolce stoją i się patrzą...
jak dla mnie bolce to będzie 2gi rare na 2k+

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Hohonus pisze:ale TAKI gracz ma sporą szansę związać w drugiej turze walką większość oddziałów wroga...
<lol>

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

a na flesh houndy imo lepsze sa rbtki nie mow ze taki gracz jak ty da sobie wybic maszyny w 2 turze...
Grałem kilka razy z demonami - dużo lepsza jest hydra. Ile Ci z dwóch RBT houndów zabiję? Jednego na turę, na dalekim zasięgu. Żenada. 10 shades zabija więcej, mniej kosztuje, lepiej się broni i nie zajmuje rare'a.
No i nie muszę marnować innych jednostek na zabezpieczanie bolców. Bolce, w porównaniu do hydry, są słabe. Przydają się tylko na niektóre jednostki, w niektórych armiach a hydra jest dobra na wszystko. To przepaść jak pomiędzy treemanem, a great eaglem. Tylko różnica w koszcie dużo mniejsza, na korzyść hydry w dodatku.
Po co mi bolce, jak mam shadów i DR?

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze: Po co mi bolce, jak mam shadów i DR?
oki, krotka analiza...
10 shadow i 10 DRów (koszt ok 400pkt) (chyba o wiele sie nie pomylilem?), daje to 20 kusz, 40 strzalow, po ruchu, multiple, shadzi na 4+, DR na 5+, 10+6,66 trafien, 5,55 zranien, 3,69 woundow

4 bolce, 24 strzaly, 12 trafia, 6 rani, 4 zabija :P, na bliskim 16 trafia, 8 rani, 5,33 zabija :P

ale to tam takie teoretyzowanie... dla mnie jak grasz na 2 hydrach to tym lepiej, ciekaw jestem twojej terror rozpy na DMP ;)

pzdr

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Nie zobaczysz na DMP, bo okazało się, że w sobotę pracuję. Najszybciej będę mógł pojawić się na arenie dopiero :(
ale to tam takie teoretyzowanie... dla mnie jak grasz na 2 hydrach to tym lepiej
Dla mnie też :)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Jankiel pisze:Nie zobaczysz na DMP, bo okazało się, że w sobotę pracuję. Najszybciej będę mógł pojawić się na arenie dopiero :(
szkoda :(
Jankiel pisze:
ale to tam takie teoretyzowanie... dla mnie jak grasz na 2 hydrach to tym lepiej
Dla mnie też :)
i wszyscy zadowoleni :P

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

thurion pisze:nie wiem co wy sie tak tą hydrą radujecie... zwykle 2k6 S4 z fire'a ja praktyczni spolawia.. jedna glupia 1 z tzeentcha przy mniej statycznym rucie ja anihiluje.. owszem 7A z hatem jest super, zianie tez, ale na armie mocno magujace tudziez np na dwarfy z burningami to jest free fragowe 175pkt...z punktu widzenia demonow duzo dużo bardziej boje sie bolcow wspolgrajacych z bardzo mocna magia...
A o miskastach na dubletach słyszałeś? :D

Awatar użytkownika
s!k0r
Wałkarz

Post autor: s!k0r »

całej armii hotekiem nie ochronisz... a na 4 + iloma kośćmi będzie rzucał?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

thurion pisze:nie wiem co wy sie tak tą hydrą radujecie... zwykle 2k6 S4 z fire'a ja praktyczni spolawia.. jedna glupia 1 z tzeentcha przy mniej statycznym rucie ja anihiluje.. owszem 7A z hatem jest super, zianie tez, ale na armie mocno magujace tudziez np na dwarfy z burningami to jest free fragowe 175pkt...z punktu widzenia demonow duzo dużo bardziej boje sie bolcow wspolgrajacych z bardzo mocna magia...
Na Dwarfy jest magia wyłączająca strzelanie, harpie blokujące LoS i koszące niektóre maszynki - daje się pojechać.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

s!k0r pisze:całej armii hotekiem nie ochronisz... a na 4 + iloma kośćmi będzie rzucał?
No tak dark riderow na flankach niestey nie obronie :) . a czary ktore bedzie rzucal na jednej kosci zdispeluje DS'ami. Poza tym nie tak trudno zmiescic armie de w okregu o srednicy 24".

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

szczególnie DE, których jest niezadużo (jak to się do cholery pisze poprawnie?:)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Kosa pisze:szczególnie DE, których jest niezadużo (jak to się do cholery pisze poprawnie?:)
nie wiem jak to sie pisze ale sie z toba zgadzam

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

nie za dużo :)

ODPOWIEDZ