Turniej 5 Kwietnia Bydgoszcz 2x1200

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jose pisze:
12. Ziemowit Zywiolowski Kuba Paszek 28
:D :D :D :D :D :D :D

podsumuje turniej w ten sposob - jak można mieć takiego pecha! inaczej chyba nie można nazwać nie zdania X razy z rzędu ld 8,7,6 na 3 kostach i nie trafianiu 3 z 4 ataków na 3+ ... najgorsze jest to, że mój pech później udzielił się Megiemu ... myślałem, że grając lizakami nie przejdzie na nie mój pech z TK... ale spoko 6 miejsce i podium było z zasięgu ręki :P
Ja nie bede komentowal nic ;) Pierwsza bitwa very nice , druga bitwa do 4 tury miodzio , 3ecia bitwa do 4 tury miodzio ;) Gdybysmy skonczyli 2 i 3 bitwe , nie grajac 4,5,6 tury wygrlaibysmy turniej... Ogolnie high elfy to plochliwe cnotki...

Awatar użytkownika
Pasiaczun
Mudżahedin

Post autor: Pasiaczun »

przy rzucie na ld SM w drugiej bitwie odwrocilem sie i zrobilem trik "nie-ma-mnie"

uszylaszalem tylko Ziemasa "$^&#%!^&!$@^!!#$!#$!51 !!!!!!!"

i juz wiedzalem co sie stało :wink: SM za stol 668 pkt ;d(magowie general etc..JA CHCE PURE OF HEART!!!!!!!!!!!)

a w bitwach fakt miodzio bylo do 4tych tur ;d

chociaz przyznam dalem dupy 2 drugiej ze nie przypomnialem Ziemasowie ze sm z magmi to polowa mojej armi i 2d6 s5 rzeza ich dosc nie milo a w drugiej ze nie ustawilem SM tak jak powinnem czyt: tylem do wildow...coz..niema to jak robic uzytek z ASF ;)

pozdro poćwicz dla mnie :wink:

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

Było super, dobra organizacja, mozna jedynie sie zastanowic przy takiej ilosci graczy na niegrajacym sedzia. Dziękuje w imieniu teamu wszystkim przeciwnikom za miła gre.
Krotka relacja.
Nasze rozpy:
Imperium - 2 magow, 7 rycerzy immune to panic, 10 handgunnerow, 3 dziala i steamtank
Skaveni - 2 elektrykow, 2x23 clanraci z ratlingami, 2x24 slave'i, 2x wykopywaczki, 9 jezzaili i warplighting cannon

I Bitwa - O&G i Skaveni. Rozpiski skavow prawie identyczne. Gobosy na magii fanolach i strzelaniu. Ogolnie nam poszlo lepiej strzelanie i magia, po zniszczeniu bolcow i zblokowaniu jezzaili steamtank pojechal na maxa do przodu terroryzujac i plujac. Kitralismy sie jednak za dlugo i nie starczylo tur zeby ugrac cos wiecej. 14-6

II Bitwa - Ogry i Lizardy. Rozpa lizakow standard ale Ogry, tu musielismy isc z wrazenia na fajke, ogry mialy 4x2 leadbelcherow, 2 bohaterow i 2 rhinoxy... Nie ma co za duzo pisac, na stole zostal biegacz lizardmenski na 1 woundzie. Magia i strzelanie miazdzyla + 4 stol czyli rzeka i las na 4/5 stolu. Z ciekawszych rhinox odbil sie i zostal zagoniony przez clanraty, bsb lizardow ustal na 2x1 steamtanka i 20 clanratow. 20:0

III Bitwa - WE i Lizardy. Rozpy standardowe z duza iloscia kroxow. Wyzynka była calkiem niezla, do 4-5 tury bylo raczej gorzej dla nas. Biegacz jednak w 6 turze odbil sie od kawalerii, latarka strzelajaca przez CC pomogla Gutter Runnerom w walce z Biegaczem i skinkami, magia, cannony i jezzaile zajely sie drzewem. Wlasciwie 2 rzuty zdecydowaly o naszym mini zwyciestwie a nie przegranej. Oba made by Jose (we own you :wink: ) Panika na kroxach za skinki - oblana, gdyby zdali mieliby szarze na SteamTanka. I wspomniani wczesniej gutterrunerzy szarzujacy w skinki z biegaczem - ktory w szale wojennym zabija 1 :twisted: przegrywa na bodaj -2 i oczywiscie nie zdaje liderki :lol2:. Jeszcze raz dzieki Jose - 11:9

W sumie 45 punktow co dalo jak sie okazalo 2 miejsce wiec bardzo dobrze. Wnioski Skaveni w polaczeniu z Imperium to cholerny samograj. Mimo ze gralismy 1 raz takim polaczeniem a 2 raz wogole skavenami to wynik jest swietny.
Obrazek

hirek
Mudżahedin

Post autor: hirek »

A mnie na turnieju niestety nie bylo, za to, 2 moje armie sobie jak widze niezle poradzily. chyba zaczne wynajmowac figsy jako dow wsparcie na turnieje parowe :lol2: Fajnie, że turniej w bydzi się odby, bo na początku mialem obawy co do frekwencj. To moglo znacznie wplynąć na czestotliwosc turniejow w regionie

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Gajowy
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gajowy »

jak mozecie to podeslijcie mi dane ludzi ktorych nie ma jeszcze na liscie uzupelnionych o ile je znacie

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

Wlasciwie 2 rzuty zdecydowaly o naszym mini zwyciestwie a nie przegranej. Oba made by Jose (we own you Wink ) Panika na kroxach za skinki - oblana, gdyby zdali mieliby szarze na SteamTanka. I wspomniani wczesniej gutterrunerzy szarzujacy w skinki z biegaczem - ktory w szale wojennym zabija 1 Twisted Evil przegrywa na bodaj -2 i oczywiscie nie zdaje liderki Laughing. Jeszcze raz dzieki Jose - 11:9
nie ma sprawy ... ;) generalnie to wracam do TK ... tam nie ma nieoblanych brejków i panik ... chyba ze przeciwnika :D
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Nie ma tez OF , no i znasz wszystkie czary... a wspomnialem tez , ze miscastow tez nie ma ?? :D

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie mas zinsane courage, nie masz total powerow ;) a nisfire na katapulcie i na wykopce i tak pozostaje :/

;)

Awatar użytkownika
Jose
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Jose »

niemniej ilość możliwego pecha się zmiejsza :P a kingiem/princem/skorpionem i tak przewaznie jeden atak trafiam :D :(
www.for2players.pl

The truth is usually just an excuse for a lack of imagination.

Darek
Wałkarz

Post autor: Darek »

Wilczkowi chyba będzie się długo śniła liczba 54. Tak dokładnie wymierzyć odległości dla katapulty jeszcze mi się do tej pory nie zdarzyło (po przekątnej stołu prosto w sam środek sztandarowego). Szkapulec dołożył jeszcze na kościach hita, Zimni nie zdają paniki i poza stół. Ogólnie turniej bardzo przyjemny. CO prawda w drugiej bitwie zrobiłem noobowski błąd odsłąniając Wraithy, ale... tyle różnych strzałów co na siebie przyjeli black knnighci i to przeżyli to chyba rekord. W ostatniej turze pruło do BK: 4 czaki, 9 jezaili, 2 ratling guny (do tego jakieś szalone bo jeden z nich dał w sumie na 3 kościach 15 strzałów!, drugi duzo gorszy nie był) a i elektrycy co chwila próbowali swoich sił. We wcześniejszych rundach też wszystko co mogło jechało po tym oddziale łącznie z warpem. Ostali się Wight king, Chempion i sztandar co uratowało nas od masakry.

ODPOWIEDZ