Smród, brud i ustawianie ligi pod ETC.

Moderator: swieta_barbara

Zablokowany
Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Lokale liczone do ligi to zuo...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Imo nadal powinny byc liczone, z przyczyn oczywistych. Moznaby proporcje zmienic miedzy punktowaniem masterow a lokali(przeliczniki albo proporcje albo to i to)

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

wystarczy wybierac ludzi do Euro tylko na podstawie 4 masterów - niech najlepsi nabijaja punkty na sobie nawzajem a nie slabszych graczach podczas lokali.
a lokale niech sie licza nadal do ligi - liga nie jest tylko dla tych 30 najlepszych osob ale tez dla 1000 innych graczy :)

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Wszystko pięknie ładnie, może mnie teraz zbesztacie, ale wfb to nie tylko dorośli gracze. :) Jest całkiem spory odsetek jeszcze niepełnoletnich, którzy by chętnie jeździli na mastery (w tym ja), ale często jak jest to odległość 300 km + to robi się problem...

Dlatego lokale powinny być liczone do ligi, może racja, że w mniejszej skali, ale ja się nie bardzo znam na całej tej strukturze. ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

Asassello pisze: niech najlepsi nabijaja punkty na sobie nawzajem a nie slabszych graczach podczas lokali.
jestes z Wawy no nie? to chyba lokale macie na niezlym poziomie ;) to jest troche bledne rozumowanie z tym nabijaniem... duzo masterow w tym sezonie nie zagralem bo rowno 4 :) ale jakos nie odczulem zajebistosci graczy ktorych spotkalem na masterach w stosunku do tych ktorych spotykam na lokalach, pare znanych nazwisk sie trafilo, ale gadanie ze na masterach najlepsi graja z najlepszymi jest bledne, im wiekszy master tym latwiej nabic pkt i wbic sie wysoko niezauwazonym, a co do lokali to osoba z Wawy powinna najlepiej wiedziec jak trudno czasami wygrac taki zwykly lokal..

nie mniej jednak moim zdaniem do ETC powinny sie liczyc tylko mastery, do ligi lokale + mastery, kompletna likwidacja premii w kazdej postaci

pzdr

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Wyłanianie trójki na podstawie masterów, najlepiej nie wszystkich, a kilku (w tym przypadku 4, to chyba za mało...) jednocześnie licząc lokale do ligi. Tylko tu pojawia się problem, bo będzie bulwersacja "A dlaczego ten master liczony ma być w Grodzie, Pcimiu Dolnym i Wedrowie, a nie u nas." :)
Z kolei niezaliczanie lokali do ligi to cios dla mniejszych graczy (takich jak np. ja) którzy na masterach jeszcze nie prędko się pojawią.... :wink:
Bum...!

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

thurion pisze: nie mniej jednak moim zdaniem do ETC powinny sie liczyc tylko mastery, do ligi lokale + mastery, kompletna likwidacja premii w kazdej postaci
zgadzam sie w 100% :)

a co do wygrywania lokali w Warszawie - roznie to bywa - jesli nie mozna wygrac u siebie na podwórku to jedzie sie np. do Plocka ;-)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Piotras pisze: by chętnie jeździli na mastery (w tym ja), ale często jak jest to odległość 300 km + to robi się problem...
Jak zostało to naukowo dowiedzione na większość masterów jest średnio 350 km...
Obrazek

Lolo
Pseudoklimaciarz

Post autor: Lolo »

Witam , chcieliscie abym rozwinal wypowiedz? A rozwine! Tczew , Obrona Grodu Sambora V , do naszego Klubu przybywaja Mlody , Thurion i Mapet. Dopisane zostaja 3 osoby. My - czyli wszyscy ktorzy brali w turnieju udzial o tym wiedzielismy , kazdy mial swiadomosc dla kogo dopisywane sa osoby. Dla Młodego i Thuriona , a raczej dla ich ligowego rankingu. Dopisane zostaly 2 lub 3 osoby.

Awatar użytkownika
Dalmar
Falubaz

Post autor: Dalmar »

Narożny pisze:Imo nadal powinny byc liczone, z przyczyn oczywistych. Moznaby proporcje zmienic miedzy punktowaniem masterow a lokali(przeliczniki albo proporcje albo to i to)
Lekka zmiana proporcji między lokalami, a Masterami na korzyść tych drugich uważam za bardzo dobry (o czym za chwile napiszę na LL)

Wszystko co sam myślę odnoście głównego tematu zostało napisane wyżej przez inne osoby, więc nie ma sensu sie powtarzać. Podsumuje to tylko tak że 2-3 lata temu w rozmowach z innymi organizatorami\graczami ligowymi stwierdziliśmy że kultura gry w Polsce się podniosła od czasu kiedy w 1999-2000 startowaliśmy z czymś takim jak Liga WFB, ale widzę że Nasze słowa nie były do końca trafne :? :? :? Niektórzy powinni się zastanowić jak swoim postępowaniem jakim podejmą jakieś "nie zbyt mądre" decyzje.

Liga WFB czyli współzawodnictwo żołnierzykami na turniejach w duchu fair play jest bardzo fajną sprawą.......nie psujmy tego :( :( :(
Ostatnio zmieniony 5 maja 2008, o 19:37 przez Dalmar, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Lolo pisze:Witam , chcieliscie abym rozwinal wypowiedz? A rozwine! Tczew , Obrona Grodu Sambora V , do naszego Klubu przybywaja Mlody , Thurion i Mapet. Dopisane zostaja 3 osoby. My - czyli wszyscy ktorzy brali w turnieju udzial o tym wiedzielismy , kazdy mial swiadomosc dla kogo dopisywane sa osoby. Dla Młodego i Thuriona , a raczej dla ich ligowego rankingu. Dopisane zostaly 2 lub 3 osoby.
mi to tam akurat jebalo, bo miejsce w lidze i tak bym mial tak samo zajefajne jak mam z waszym turniejem czy bez niego, ale zaprzeczal napewno nie bede, z tym ze to nie ja bylem organizatorem...
Dalmar pisze: ale widzę że Nasze słowa nie były do końca trafne :? :? :?.
e te ce
trzy literki i wszsytko jasne.. na obecnych zasadach wyboru teamu w polaczeniu ze sposobem nabijania pkt do ligi i mentalnoscia naszego narodu.. te 3 czynniki tworza mieszanke bardzo chamska :) ostatniego sie nie zmieni.. to trzeba zmienic albo 1 albo 2...

pzdr

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

e te ce
a do mnie to nie przemawia, myślę, że gdybym był 30-sty miałbym nie mniejsze szanse na powołanie do kadry ;) Niestety niektórym nie wystarczyłoby nawet 4-5 miejsce w lidze i wtedy dopiero walka o top3 jest taka napięta.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Kruti
Dżentelmen Ludowy

Post autor: Kruti »

Robson pisze: Niestety niektórym nie wystarczyłoby nawet 4-5 miejsce w lidze
Ale dlaczego? :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Robak
Chuck Norris

Post autor: Robak »

Czyzby kadra z gory byla wiadoma, niezaleznie od formy :roll:

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

W battlu trudno mowic o formie, albo ktos gra regularnie albo nie.
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Coś jest nie tak.
Nie będę się wypowiadał na temat spraw czołówki bo się na tym nie znam (nie uczestniczę aktywnie w życiu turniejowym) ale z czystej ciekawości sprawdziłem swoje miejsce w rankingu. Wiecie co mnie zdziwiło? Mam punkty z 2 turków na których nie grałem, pewnie ktoś potrzebował 20 osób...

2008-02-17 Maneaters Lokalny 21 - nawet nie wiem że taki turniej miał miejsce

2008-01-19 "La Final" Imperator akt 4 Lokalny 48 - byłem na chwilkę popatrzeć jak tam leci - sam nie grałem.

Uważam dopisywanie osób na turniejach w plastikowe żołnierzyki za zwyczajnie niefajne, i proponuję zaniechać tej praktyki.

I nie chodzi mi o miejsce w lidze bo jest ono żadne (czyli odległe) ale o pewne zasady.

IMO wzorowe zachowanie przedstawili organizatorzy ARENY którzy mimo, iż istniała taka pokusa to nikogo nie dopisali.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Kruti pisze:
Robson pisze: Niestety niektórym nie wystarczyłoby nawet 4-5 miejsce w lidze
Ale dlaczego? :roll:
1. gra "niewlasciwa" armia - zajeta przez kogos "lepszego"
2. nie jest bardzo dobrym kolegą nikogo z top3 ;-)
3. jest bardzo sklucony z kims z top3 ;-)
...

pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
Heinrich
Kradziej
Kontakt:

Post autor: Heinrich »

Witam wszystkich.

Jako organizator turnieju Obrony grodu Sambora V zabiorę głos w sprawie jaka została poruszona w związku z tym turniejem.

Tak, było dopisane parę osób. Nie będę pisał z jakiego powodu oraz wnikał w szczegóły ponieważ jestem osobą dorosłą i biorę jako organizator całą odpowiedzialność za to oszustwo na siebie.

Jeśli zapadnie jakaś decyzja ze strony szefów ligi w stosunku do mojej osoby to się pokornie do niej u stosuję.

Nie jestem w stanie nic powiedzieć na swoją obronę, mogę tylko dodać, iż jeśli kiedyś jeszcze przyjdzie mi jeszcze organizować turniej warhammera to do takiej sytuacji już nie dojdzie.

Przepraszam wszystkich, którzy zniesmaczyli się zaistniałą sytuacją oraz moją osobą w tej sprawie.

Proszę tylko o jedno. Jak będziecie gadać o tym wałku, to mówcie nie o uczestnikach tego turnieju oraz nie o moim klubie, ale o Heinrichu.

H.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Daro pisze:
2008-02-17 Maneaters Lokalny 21 - nawet nie wiem że taki turniej miał miejsce

2008-01-19 "La Final" Imperator akt 4 Lokalny 48 - byłem na chwilkę popatrzeć jak tam leci - sam nie grałem.
jest to doskonaly przyklad na to zebyscie sie Panowie w wiekszosci zastanowili nad soba zanim rzucacie psy na oszukistycznym pomorzu... jak juz kiedy powiedzialem, dopiski sa wszedzie, no moze poza wawa gdzie nigdy nie ma brakow frekwencyjnych i poznaniem, gdzie ma sie generalnie wylane w lige... (no i pewnie poza paroma osrodkami ktorych nie wspomnialem)
ale generalnie jestem ciekaw jakby ludzie przejrzeli ranking ci mniej aktywni ile walow by wyszlo na wierzch...
walow sie nie zlikwiduje, bo tkawia w ludzkiej mentalnosci, ktora ciezko zmienic, mozna probowac zmienic system tak aby walki dawaly jak najmniej, byly zwyczajnie nie oplacalne...
i o to bym apelowal

a i jako ze juz nie jestem na LL to chcialem napisac ze pomysl Dalmara z LL z zaliczaniem 5 masterow jest conajmniej smieszny, nie kazdy ma czas na jezdzenie tak czesto na mastery, nie mowaic o tym ze te 5 stanowi 50% wszystkich masterow, ja z trudem zagralem 4 mastery i 8 lokali, w sumie 12 turnijow i ciezko jest mi sobie wyobrazic abym mogl kiedykolwiek zagrac wiecej, stad jestem z gory skazany na brak mozliwosci osiagniecia TOP 3... ale to akurat po prostu zycie
nie zabierajmy ludziom nie jezdzacym frajdy z ligi... bo to nie o to chodzi, liga nie jest dla 8 osob jadacych na ETC tylko dla ogolu, jezeli ligowy system szwankuje w stosunku do wyboru teamu, nalezy zmienic system wyboru a nie utrudniac zycie wszsytkim maluczkim...

pzdr

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

a i jako ze juz nie jestem na LL to chcialem napisac ze pomysl Dalmara z LL z zaliczaniem 5 masterow jest conajmniej smieszny, nie kazdy ma czas na jezdzenie tak czesto na mastery, nie mowaic o tym ze te 5 stanowi 50% wszystkich masterow, ja z trudem zagralem 4 mastery i 8 lokali, w sumie 12 turnijow i ciezko jest mi sobie wyobrazic abym mogl kiedykolwiek zagrac wiecej
zmienmy na 2 mastetry i 3 lokale... w koncu nie kazdy ma czas jezdzic na mastery

Zablokowany