Czym grać, przeciw komu?
Moderator: Yudokuno
Re: Czym grać, przeciw komu?
Smok z potionem bladem (albo Lorda z Toprem) do tego magia ( w szególności w opcji z toporem ,bo w opcji ze smokiem może być kocioł + Coki ) Balisty , mengile , Coki (najlepiej z kociołkiem) , Harpie , DR , kusznicy , Shady i to tyle pozdro
I believe in Honour.!
Jednym słowem wstawiaj wszystko i ciesz się, że oszukałeś przeciwnika grając armią na 3k+ punktów 
Niezłe Rady Zeppelin, naprawdę.
A odpowiadając na pytanie:
Dużo zależy od tego co wystawi Twój przeciwnik, ale...
Na pewno musisz mieć duży śmietnik. 3 oddziały harpii, 2 DR sprawi, że będzie Ci dużo łatwiej.

Niezłe Rady Zeppelin, naprawdę.
A odpowiadając na pytanie:
Dużo zależy od tego co wystawi Twój przeciwnik, ale...
Na pewno musisz mieć duży śmietnik. 3 oddziały harpii, 2 DR sprawi, że będzie Ci dużo łatwiej.
- Rafał_Pękala
- Mudżahedin
polecam 4 bolce na czołgi i tak jak Torres mówił śmietnik jest obowiązkowy dobrym wyjściem też może być duża magiczka z metalem chociaż osobiście preferuje walczącego lorda i wtedy tak jak Zeppelin pisał lord z axem i 3 magice z shadowem lub po prostu smok(niekoniecznie z hydra bladem)
pozdro
pozdro
Jak już wracamy do gry przeciwko imperium to chciałbym poruszyć pewną kwestię. Mianowicie czy taktyka "vietcongu", gdzie w dużej rozpisce byłyby; duża magiczka na pegazie(z magią metalu, pedantem i focus familiarem), mała magiczka ze scrollami (tylko sam nie wiem jaką jej domenę dać), bsb na koniku, kociłek, 2 (lepiej 3) razy harpie, dr, 2 x kusznicy, 2 x shadzi, BG i 4x bolce? Magia metalu na dużej magiczce byłaby dobra (na steama i knightów). Zastanawiam się nad lifetakerem przeciwko outridersom. Komu by można było dać tę broń? Może jakieś pomysły na likwidację cannonów (zdaje sobie sprawę, że przeważnie harpie zostaną powystrzelana zanim dopadną cannony).
Nie potrzebujesz pendanta na czarce z focusem, chyba ze imperialista gra na magii. Bsb na koniku? Z regena i slomka? Slaby deal. Taki z pendantem jest pogromca maszyn.

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Taaa....wiem że regenka jest słabsza niż pedant, ale mi zalezy jakoś na tym aby chronić tę dużą magiczkę, dlatego jak ona dostaje pedanta, to bsb dostaje regenke (chociaż jak gram na małe pkt to niemal zawsze biorę bsb na koniu z pedantem), bo jak już pednat jest zajęty to bsb nic lepszego raczej dostać nie może.
- Andronicus
- Chuck Norris
Ale duża magiczka ma z założenia kitrać się niewidoczna za przeszkodami i miotać czary przy pomocy familiara (po to on jest
). Pendant niewiele jej pomoże, bo jak dostanie z ostrzału to i tak pewnie oberwie pegaz a jak pegaz się przekręci magiczkę będzie łatwo dorwać. Wtedy nawet Pendant jej nie pomoże 

Kometa moze zabolec, ale tak to niepotrzebna jej ochorona. Ja wole dac na niej 3 dsy i focusa, a na malych magiczkach jakies wypasiki 

Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".
Duża magiczka; perła, focus, 2xscroll
Małe magiczki; seal, furion, scroll
Jak wejdzie, to assassin z manbane, gwiazdkami i cloakiem, jak nie, to darkstar cloak na magiczce
Bsb na koniku z pendantem (albo na piechotę, ale wtedy na małych magiczkach shadow).
Do tego mogą być klocki warriorsów na 5 kawalerii i śmietnik do załatwienia strzelców w hth. Ew. kusznicy do wystrzelania strzelców i maszyn, ale musisz się martwić o kawalerię.
Maksymalna antymagia
Małe magiczki; seal, furion, scroll
Jak wejdzie, to assassin z manbane, gwiazdkami i cloakiem, jak nie, to darkstar cloak na magiczce
Bsb na koniku z pendantem (albo na piechotę, ale wtedy na małych magiczkach shadow).
Do tego mogą być klocki warriorsów na 5 kawalerii i śmietnik do załatwienia strzelców w hth. Ew. kusznicy do wystrzelania strzelców i maszyn, ale musisz się martwić o kawalerię.
Maksymalna antymagia
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Może lifetaker? Mnie się ta broń podoba, szkoda tylko że ponoć strzały z tej niby magicznej broni nie są magiczne (więc nie jest to wbrew pozorom odpowiedź na cairnyRince pisze:Kometa moze zabolec, ale tak to niepotrzebna jej ochorona. Ja wole dac na niej 3 dsy i focusa, a na malych magiczkach jakies wypasiki

Z twojego posta wywnioskowalem, ze na duzej 
Z lifetakerem najlepiej idzie w parze dodatkowy czar. Osobiscie, lubie tez null stony.
Jak gram na magii:
duza pegaz: focus/3xds
mala: lifetaker/ tome albo null
mala: sztylet/perla

Z lifetakerem najlepiej idzie w parze dodatkowy czar. Osobiscie, lubie tez null stony.
Jak gram na magii:
duza pegaz: focus/3xds
mala: lifetaker/ tome albo null
mala: sztylet/perla

No to nie zrozumieliśmy się do końcaRince pisze:Z twojego posta wywnioskowalem, ze na duzej![]()

-
- Oszukista
ale, o czym Stan nie wspomniał - pegaz jest monsterem. na przyszłość, ogólna zasada jest taka, że jeżeli jakiś mount ma więcej niż 1 wound, to można po nim bić, 1woundowe (koniki, cold one`y itp.) umierają razem z właścicielem, kazdy, który ma wiecej=>losowanie na 5+ dostaje gość, który na nim siedzi. Po co byłyby pegazowi 3 woundy, gdyby nie można go było zabić?
Pegaz jest wierzchowcem wiec jest pełnoprawnym monsterem.
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Hej jaką przyjelibyście koncepcję parówki z WoCh po 1k na głowę?? Tzn - strikte HTH , Magia + Hth ,czy coś.Narazie mamy mega HTH , 3 x herosków , hydra , Shagot , DO , Coki , ,harpie jakaś mała pomoc shadów...
I believe in Honour.!
Hej Powitajmy 8 EDYCJĘ
Chciałem się zapytać jak zabralibyście się za VC na pkt 2000><3000 ??
Napewno 2xhydry , klocek BG , Ale czy brać 60 kuszników ,smoka , czy lepiej pojechać VC magią , czy opłaca się hotek itp. Prosiłbym o wasze rady (najlepiej oparte o praktykę
)
Pozdro
Chciałem się zapytać jak zabralibyście się za VC na pkt 2000><3000 ??
Napewno 2xhydry , klocek BG , Ale czy brać 60 kuszników ,smoka , czy lepiej pojechać VC magią , czy opłaca się hotek itp. Prosiłbym o wasze rady (najlepiej oparte o praktykę

Pozdro
I believe in Honour.!