Galeria HElficka

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marr
"Nie jestem powergamerem"

Re: Galeria HElficka

Post autor: Marr »

diuk pisze:Daje radę, ale ja bym po prostu pomalował ich na inne kolory - np. jak dajesz Fire na małego, to na czerwono, a jak High na dużego to na niebiesko chłopaka. :)

BTW, jak robisz te skałki na podstawki?
Niestety nie mam tylu magów, żeby każdego malować na inny kolor (i nie chce na nich wydawać kasy :P ). A poza tym to nie wiem czy by mi się chciało tylu ich malować :P

A skałki robię z takiej małej kory, którą się wysypuje pod iglaki i inne takie rośliny, znajduje odpowiednio małe kawałki albo przycinam większe, naklejam jeden na drugi i maluję.

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Księżniczka Avelorn ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Kraken Priestess by Marike Reimer - ona jest dla mnie wciąż niesamowita :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Witam, maluję od jakiegoś tygodnia. proszę o konstruktywną krytykę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

i mag robiony pod metal:
Obrazek

Obrazek
Obrazek

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Połowa roboty za tobą :)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

zrob cos z tymi ustami bo wygladaja jak wymalowani szminka...
zwashuj te figsy beda wygladaly duzo lepiej i podstawa... ladne podstawki potrafia czynic cuda :)

proponuje poczytac troche poradnikow jak malowac, poznasz teorie a skill i tka nabierzesz po pomalowaniu 100 modeli :D wiec do dziela...
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Bulwok
Kretozord

Post autor: Bulwok »

Podstawek i ust jeszcze nie umiem robić. Mój master nauczy mnie tego prawdopodobnie jutro.
Dzięki za rady
Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

na szybko armory:
czarny +boltgun
boltgun
boltgun+mitril
sam mitril na krawedzie
pancerze złapią głębie :wink:
wash nie zaszkodzi wszystko zależy jak będą armory wychodzić

włosy wciągaj z mieszanki brązu i żółtego jako bazy
bordowe elementy =krawędzie jaśniejszym tonem, może mieszanką z czerwienią?

co do gemów tutek jakiś z sieci, najprostszy nie jest to takie trudne jak się wydaje :wink:

tak na szybko, nie ma co się poddawać 8)
zwiększ kontrasty i będzie dobrze :D

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

radzilbym jeszcze uważnie oglądnąc figurkę przed malowaniem, bo widzę że obu pociągnąłeś rękawy metalikami :wink: Co do gemów to wystarczy do ręki wziąc jakikolwiek ab do HE- w nim jest wszystko ładnie pokazane.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Może ktoś zidentyfikować tę figurkę? Która to edycja, i czy ma za plecami łuk (albo czy powinna go mieć):

Obrazek
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Champion Seaguardów Ved. Co do łuku to nie jestem pewien, ale chyba powinien miec w kołczanie.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Wielkie dzięki ;)
Wisła Kraków.

chomik
Mudżahedin

Post autor: chomik »

panowie co powiecie na taki wzor na pelerynach SW ??
Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

nic nie widać na tych zdjęciach
domyślam się ze chodzi o moro
jeśli tak, to ja bym je robił bardziej w klimacie fantasy :wink:

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Moro bardziej pasuje do 40k
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

http://www.the2blackdragons.com/english ... heiten.htm
Niesamowita galeria :D
Strasznie demotywuje
Wiele inspiracji na konwersje
Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

moze nie dotyczy bezposrednio galerii, ale ma ktoś pomysł na filer do spearów i swordmasterów :mrgreen: ?

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Rabsp pisze:moze nie dotyczy bezposrednio galerii, ale ma ktoś pomysł na filer do spearów i swordmasterów :mrgreen: ?
nie najgorzej wygląda ta skała spod smoka z nowego zestawu, widziałem już w kilku armiach i spoko to wyglądało. Poza tym zarówno SM , jak i SE są dosyć tanie (IoB, biorąc pod uwagę SG zamiast SE), więc fillery nie są konieczne. No chyba że chcesz sobie oszczędzić malowania :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Gomrund
Warzywo

Post autor: Gomrund »

Witam.
Jestem początkującym "malarzem" i graczem. Poniżej załączam moje pierwsze wypociny. Proszę o krytykę (najlepiej konstruktywną ;) ) oraz porady co i jak zmienić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ten był pierwszy z oddziału, pozostali się tworzą w pocie czoła :D

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Cóż, sporo roboty jeszcze przed Tobą :)
1) Jeśli malujesz na białym podkładzie to połóż jeszcze czarny pod elementy metalowe, metaliki wyglądają o niebo lepiej kiedy leżą na czarnym kolorze, możesz po prostu nałożyć chaos black pędzelkiem. Wtedy jeszcze pomaluj łuski zbroi osobno, a nie jako jedna część, efekt będzie naprawdę spoko.
2) Kolejna rzecz jeśli chodzi o metaliki to washe. Nie da się chyba przecenić ich roli w malowaniu metalikami. Badaab Black to jedna z najważniejszych farbek w arsenale malarza :) Po prostu przejeżdża się nimi po metalowych elementach i wszystko wygląda lepiej, możesz znaleźć na ten temat bardzo wiele tutoriali w necie.
3) Cieniowanie - cóż, cała Twoja figurka pomalowana jest trochę na zasadzie kolorowanki - poszczególne elementy w konkretnych kolorach. To by było ok gdybyś grał w grę planszową, ale przy WFB (i generalnie w modelarstwie) dość istotny jest realistyczny wygląd figsów. I tak na przykład biała szata powinna być szara w zagłębieniach, a kita na hełmie powinna mieć ciemniejszy odcień między pasmami a jaśniejszy na wierzchu. Zresztą zobacz figurki malowane przez GW - każda jest malowana w ten sposób. Twój swordmaster wygląda jak po nałożeniu podstawowych kolorów, jakbyś zaraz dopiero miał wziąć się do prawdziwego malowania :)
4) Cieniować powinno się też skórę, bo w tej chwili twarz wygląda jak jakaś maska. Nie chcesz malować oczu to trudno, ale użyj chociać 2-3 farbek i potem jeszcze jakiegoś brązowego washa, wszystko nabierze głębii.
5) Większość (wszystkie?) modele naszej armii mają na sobie jakieś klejnoty, najczęściej okrągłe, które są bardzo łatwe do pomalowania (mówię tutaj o poziomie "przyzwoitym"), a dają świetny efekt. To jest taki punkt z gwiazdką, bo na pewno jest mniej obowiązkowy niż wszystkie poprzednie.
6) Podstawka - jak na początek spoko, ale generalnie jak wszyscy będą mieli całą podstawkę w trawie to będzie to wyglądało bardzo sztucznie, trochę jak z gry planszowej. Generalnie powinno być trochę piachu i trochę trawy, z opcjonalnym kamieniem czy drewienkiem. Generalnie masz na tym polu sporo możliwości, nic tylko korzystać :)

Podsumowując - poczytaj trochę o różnych technikach malarskich, bo póki co wygląda to trochę jak kolorowanka. Drybrush, cieniowanie czy washe to naprawdę proste podstawowe chwyty dzięki którym figurki będą wyglądały porządnie. A na bardziej skomplikowane rzeczy przyjdzie czas potem :)

życzę powodzenia! :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

ODPOWIEDZ