RUM-ors 8 ed Brodacze.

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Re: RUM-ors 8 ed Brodacze.

Post autor: Łukasz_ »

Muszę się zaprzyjaźnić z ebayem,bo na forum i allegro idzie mi ostatnio słabo... Ładne, archiwalne krasnoludy są w przeciwieństwie do nowych: ładne, archiwalne i CZĘSTO TAŃSZE! 8)

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Łukasz_ pisze: ładne, archiwalne i CZĘSTO TAŃSZE! 8)
Coraz rzadziej, niestety...

Awatar użytkownika
Łukasz_
Chuck Norris

Post autor: Łukasz_ »

Nie zapominajmy, że Twoja kolekcja jest pewnie większa od mojej i polujesz obecnie na rzadsze modele niż ja :wink: Jak czytam Twoje wypowiedzi na temat posiadanych modeli, to w porównaniu do Ciebie, w czczeniu metalu jestem ledwie neofitą (bardzo gorliwym ale jednak), podczas gdy Ty już dawno cały zmutowałeś :wink:

EDIT: Ale dość już tego offtopu o starych modelach. Wróćmy do tematu i kontynuujmy psioczenie na nowe :D

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Informacyjnie! 8 lutego premierę mają 3 boxy (ceny oficjalne wg GW):

DWARF HAMMERERS/LONGBEARDS 150zł / 10szt w boxie
BELEGAR IRONHAMMER 65zł
DWARF DRAGON SLAYER 65zł

Przedsprzedaż w/w zaczyna się 1 lutego. Przedsprzedaż kolejnych zacznie się 8 lutego... tylko czy będą to krasnoludy?
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Lipa z tą książką waszą. Ale polityka GW wydaje się być coraz durniejsza, sami sobie w stopę strzelają. W DE było to samo, kilka dni po pojawieniu się fotek nowych Exeków i BG ceny starych metali na ebayu i lokalnym rynku wórnym skoczyły mocno w górę.

Można zakładać że ich zdaniem nowe modele są ładniejsze, ale i tak śpiewanie sobie ponad 15zł za plastikowego ludka, który ma nie więcej wzorów (opcji sklejenia) niż poprzednie metale jest śmieszne. Nie liczył bym na poprawę sytuacji finansowej GW a to zmierza do śmierci WFB.

Awatar użytkownika
Kubcio
Oszukista

Post autor: Kubcio »

Może w ogóle nowego booka nie będzie, uznali, że jest tak superancki, że tylko zrobią "ładniejsze" figsy #-o

A tak serio z tego co widzę po rosnących cenach to chyba kończy się w moim życiu era kupowania dwarfów. Jeszcze tylko 20 long drongow ze strony gw i tylko okazje, ale patrząc na ogromne zainteresowanie i opinie o nowych figsach o te będzie bardzo trudno. Dobrze, że udało mi się przez ostatnie 10 lat zebrać pokaźną kolekcję chociaż listę życzeń mam jeszcze długą [-o<
Obrazek

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

To może lepiej, jak podręcznik wyjdzie później. Będzie czas na oblukanie figsów i zastanowienie sie nad konwersjami (zamiennikami).
Nadal jednak mam nadzieję, że AB wyjdzie szybko.
No chyba że w tych tygodnikach przez 2 miechy (do premiery nowej armii) będą wydawać całą armię a później będziesz mógł sobie kupić AB, gdzie będzie to ładnie zsumowane, pocięte i dodadzą fluf

Awatar użytkownika
White Lion
Kretozord

Post autor: White Lion »

nie no chyba tylko wariat albo maniakalny hobbysta pokupuje nowe figurki zanim wyjdzie book.
ja nawet się nad tym nie zastanawiam.
po pierwsze ma być book i basta ! :)
Sezon 2015:
VC 5/2/3
WE 22/2/2
Mishima 19/0/1
Ludzie Pustkowi 4/1/1

Awatar użytkownika
Kubaf16
Chuck Norris

Post autor: Kubaf16 »

GW pisze: Long have they fought the terrors in the dark beneath the mountains. And long have they died defending what is rightfully theirs. No more. Now is the time for vengeance, for conquest, for power. Ancient grudges will be settled on 1st February, make sure you’re here to find out more.
Gw oficjalnie zapowiedziało :) Nic tylko czekać :)
kubencjusz pisze:Że stronic zapisanych ilość, o jakości areny nie świadczy uświadomić sobie musisz, młody padawanie. Hmmmm.
Naviedzony pisze: A po co pomagać ludziom? Ludzie są niegodni elfiej pomocy. :P

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Jaram się. Wygląda na to że dopiszą spory rozdział fluffu.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Slayer Zabójców
Masakrator

Post autor: Slayer Zabójców »

Podoba mi się to, koniec z traceniem twierdz i skarbów, czas na odwet, krasnoludy podbijają świat!
Obrazek

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Na jakąś wylewność we fluffie bym nie liczył, jest go raczej coraz mniej w obecnych bookach. Ot takie pieprzenie że im się zachciało wreszcie nową książkę wydać (prawdopodobnie).

Awatar użytkownika
Fubuki
Mudżahedin

Post autor: Fubuki »

Nowy fluff: krasnoludy podbijają świat, ale jak coś podejdzie za blisko to chowają się w twierdzach
Perfer et obdura, dolor hic tibi proderit olim

Obrazek

Brolg
Warzywo

Post autor: Brolg »

Filup pisze:Model Belegara w sumie niezly. Ztego co na razie "wycieklo", chyba najbardziej mi sie podoba. Niepokoi mnie natomiast dopisek na okladce WD "Full rules for the dwarfen King". Czyzby mialo nie byc booka na razie a tylko jakies zasady w WD? Inna sprawa, ze moze byc to czesc nowej polityki GW dotyczacej WD, zeby sie lepiej sprzedawalo, wrzucimy troche dedykowanych zasad. No nie wiem.

pozdro!
Tak apropos tego wyciekania, to to zdjęcie zrobiłem w sobotę w sklepie GW w Złotych Tarasach, wisi sobie plakat z okładką nowego WD na filarze obok czerwonego Space Marina.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Coś takiego:

Obrazek

Czy to ma sens? :D
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Kordelas pisze:Coś takiego:

Obrazek

Czy to ma sens? :D
Przecież to stare jest. To "najnowszy" (chyba z zeszłego roku) Bugmans limitowany dostępny w Barze Bugmana w Nottingham.
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Czyli nie ma sensu ,dzięki ;)
nie byłem pewien i wolałem się upewnić ,gdyz pierwszy raz go widze
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Slayer Zabójców pisze:Podoba mi się to, koniec z traceniem twierdz i skarbów, czas na odwet, krasnoludy podbijają świat!
Brzmi jak odzyskiwanie mienia w III części "Hobbita" w kinach ;)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

However, an italian dealer gave some details about first wave:

1-2-2014 preorder
8-2-2014: release:
Belegar: 17 euros
Demonslayer:17 euros
Hammerers/Longbeards: 40 euros

no dwarven army book in this first release.

second release will be on 22-2-2014, but he doesn't know what it will contain..

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

No to dziękujemy znowu GW. Sam sie zastanawiam czemu jeszcze gramy w ta gre jak wydawca tak traktuje ludzi :)

ODPOWIEDZ