ETC Serbia 2013 - wieści z frontu

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
QQrydza
Prawie jak Ziemko

Re: ETC Serbia 2013 - wieści z frontu

Post autor: QQrydza »

...
Ostatnio zmieniony 14 sie 2013, o 08:36 przez QQrydza, łącznie zmieniany 1 raz.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

-Qc- pisze:Bez sensu, że to kasowaliście.
swieta_barbara pisze:Proszę wszystkich postujących o pilnowanie języka.
Proszę o zedytowanie swoich poprzednich postów do 17tej - posty niewyedytowane lądują na Śmietniku do wglądu administracji.
Każdy następny post, w którym znajdę jakieś wulgaryzmy, wywalam bez ostrzeżeń.
Wstyd!
Bez sensu, że prowokujesz na forum.

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Rince pisze:
swieta_barbara pisze:
KrzysiekW pisze:...
A co tam, wywaliłem se posty Rinca i Sola ;)
Nie bylo w nich nic niestosownego.
Ego za bardzo rozpychalo layout przez co zle sie czytalo:-)
\/\

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

c4h10 pisze: Ego za bardzo rozpychalo layout przez co zle sie czytalo:-)
Buti +1 lol :)
Ale jakie to było wszystko "Polskie" :)

Chłopakom należą się brawa za to ze są w czubie jak pisałem. Flaszka dopiero za pudło :)
Dzięki Golon za recenzje i raport. Jest nad czym pracowac i dobrym treningiem i rozwiazaniem byłoby:
po 1 wiecej drużynówek o czym pisali poprzednicy
po 2 moze kilka wiecej zgrupowań kadry tak by chłopaki mogli sie ograć jako drużyna a nie tylko w klubach.

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Rince: 100 lat nie grałem na żadnym masterze, obecnej mety nie ogarniam więc wcale, a graczem wybitnym nie byłem nigdy, nawet gdy miałem czas jeździć na turnieje, ale jedno jest pewne nawet dla mnie: zluzuj troszkę.
Z całą pewnością jesteś jednym z najlepszych graczy w tym kraju, w tym roku w 100% wywiązałeś się ze swoich zadań w reprezentacji - i z całego serca gratuluję.
Pamiętaj jednak o 1 rzeczy: do następnego Euro mamy jeszcze rok, nie mamy pojęcia jak zmieni się meta w związku z nowym rules packiem ETC, w dodatku najpewniej dostaniesz do swoich DE nowy podręcznik - i może się okazać że za rok po prostu nie będzie dla DE miejsca w reprezentacji - tak jak w tym nie znalazły się Ogry, które po zeszłorocznym wyniku Marysia wydawałyby się 1szym wyborem...
No offence i pozdrawiam

Awatar użytkownika
Tapio
Mudżahedin

Post autor: Tapio »

Rince pisze:Wybor kadry byl jak najbardziej sluszny. Uwazam, ze za rok powinien pojechac niemalze ten sam sklad. Gadacie kompletne bzdury, ze mamy w chuj dorbych graczy i liczy sie armia. Otoz nie, nie mamy w chuj dobrych graczy i skill liczy sie najbardziej. Moim zdaniem jest 10ciu graczy (dokladnie 10), ktorzy moga rywalizowac o te 8 miejsc. Reszta odstaje poziomem i tyle w temacie.
Z pierwszym zdaniem zgodzę się bezapelacyjnie. Wybór dokonany, na pewno włożyliście w grę 1000% normy. Jak powszechnie wiadomo Bogowie Kości potrafią zepsuć nawet najlepsze taktyczne założenia i obrócić pewne wydawałoby się zwycięstwo w coś na kształt greckiej tragedii. Po raz wtóry zatem =D> za walkę do końca.
Aczkolwiek reszta pachnie kółkiem wzajemnej adoracji, nie przeczę, że doświadczenie w pewnym stopniu uprawnia do wysuwania podobnych opinii, jednak do kolejnej imprezy sporo czasu i szkodą dla reprezentacji byłoby poddawanie się utartym schematom. Gwiazdy zapalają się i gasną. Źle byłoby przeoczyć rozbłysk lub nie dostrzec wypalenia, chyba, ze malkontenci mają rację i nie ma to większego znaczenia :twisted:
Triclinium Thoruniensis

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

emiel_regis pisze:Rince: 100 lat nie grałem na żadnym masterze, obecnej mety nie ogarniam więc wcale, a graczem wybitnym nie byłem nigdy, nawet gdy miałem czas jeździć na turnieje, ale jedno jest pewne nawet dla mnie: zluzuj troszkę.
Z całą pewnością jesteś jednym z najlepszych graczy w tym kraju, w tym roku w 100% wywiązałeś się ze swoich zadań w reprezentacji - i z całego serca gratuluję.
Pamiętaj jednak o 1 rzeczy: do następnego Euro mamy jeszcze rok, nie mamy pojęcia jak zmieni się meta w związku z nowym rules packiem ETC, w dodatku najpewniej dostaniesz do swoich DE nowy podręcznik - i może się okazać że za rok po prostu nie będzie dla DE miejsca w reprezentacji - tak jak w tym nie znalazły się Ogry, które po zeszłorocznym wyniku Marysia wydawałyby się 1szym wyborem...
No offence i pozdrawiam
Ok, spoko, z 10tki wymiataczy zrobie 15stke. To juz nikogo nie obraza, czy przestaniecie sie dasac dopiero, jak dobrniemy do potencjalnej 30stki graczy, hmm? Gramy w gre, nie w to, kto komu wlezie najglebiej w tylek. Moje stanowisko jest takie, ze potencjalnych komandosow jest naprawde niewielu, natomiast kuuuurde, bylbym mega szczesliwy, gdyby znow ktos zrobil mega postep, pokazal, ze jest lepszy od rzeczonych "komandosow" i dostal sie do repy, bo tego nasze srodowisko potrzebuje. Mamy hermetyczna kilke, pelna animozji i wiecej ludzi konczy zabawe z figurkami, albo powoli sie wypala, niz zabawe rozpoczyna. Nie fohujcie sie, bo nie mialem zamiaru nikogo obrazic. Ja wale prosto z mostu, forumowe gierki i PR mnie nie obchodzi. Zalezy mi na tym, zeby repa miala kazdego roku najlepszy z mozliwych skladow. Natomiast strasznie mi sie nie podoba, ze zarzucacie mnie/nam, jakoby istnial jakis uklad i kolesiostwo przy wyborze skladu. Nie ma czego takiego i nigdy nie bedzie.
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

zarzuty o kolesiostwie najczesciej przypominaja osoby, ktore chcialy by pojechac na euro, ale nie pojechaly, bo sa zwyczajnie za slabe.
do wszystkich hejterów. Szaitis, Golonka, Fisch pojechali pierwszy raz na euro. sklad sie rotuje. o ile Szaitis 2 lata temu czy 3, ale calkiem niedawno plewil jeszcze w ta gre tak, po tym czasie udowodnil, ze moze reprezntowac Polske, wiec gadanie, ze drzwi do repy sa zamkniete jest zalosne. zeby grac na etc trzeba robic wyniki, a co za tym idzie byc jednym z najlepszych. na przykladzie Furiona. jestem pewien, ze jesli nadal bedzie cisnal hajami tak jak teraz, a co za tym idzie wzrosnie jego skill to jestem pewien, ze o ile meta sie nie zmieni pojedzie na euro.

cisniecie po kadrowiczach zanim zdali jakiekolwiek relacje jest zalosne. chlopakom nalezy sie szacunek, bo by przygotowac sie do euro poza praca, rodzina i figurkami nie pozostaje zbyt wiele czasu na cos innego. ta gra ma przede wszystkim cieszyc, a nie sprawiac, ze rosnie ego forumowym wojownikom.

co do 4 miejsca, zawsze mozna zrobic cos lepiej, nawet jesli wygra sie euro. przeprowadzanie analizy 'na goraco' wola o pomste do nieba. wszyscy zyja jeszcze wynikiem i nie sa obiektywni.
jeszcze jedna rzecz. wybor skladu. jesli ktos naprawde ma ogromne zarzuty do tego to powinien przed wyborem lub szybko po zglaszac swoje obiekcje poparte merytorycznymi argumentami.

cieszy mnie fakt, ze paru 'pewniakow' z kadry (Dębek, Młody), przez porazke, jak zwal tak zwal nie maja zamiaru odpuszczac, co jest dobra informacja :)

podsumowujac, etc jak zwykle dostarczylo wiele emocji, fajnie czyta sie relacje, z mojej strony podziekowania dla Tomka i Ripka za super relacje live. podziekowania rowniez dla kadrowiczow, coucha i selekcjonerow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Przepraszam, jeżeli ktoś inny niż zamierzony poczuł się dotknięty moim postem. Oczywiście pisałem głównie do paru osób takich jak QC czy Solo w swoich oskarżeniach, a po użytym zwrocie można by stwierdzić, że do całego środowiska battlowego. Słusznie Krzysiek W. zauważył na PM do mnie, że generalizacja zachowań wyżej wymienionych osób na całe śląskie środowisko jest nietaktem, ale nigdy nie było to moim zamysłem. Co do samej krytyki to przyjmę ją bardzo chętnie byleby nie była na zasadzie wyżej wymienionych osób. W wypowiedziach moich, Rinca, czy innych którzy będą pisać nie chodzi o usprawiedliwienie, a o uniknięcie niesprawiedliwej oceny. Szczególnie zarzuty odnośnie kolesiostwa mnie nie przekonują, ponieważ panowie wybaczą, ale Ja jestem jedną z takich osób, która "wbiła" się do czołówki z w sumie niebytu. Moja kariera masterowa ma jakieś szalone 2 lata, ale owe 2 lata wystarczą co chyba pokazałem, to samo Szaitis, który jest jeszcze młodszy stażem ode mnie w tę grę. Jeżeli ktoś jest kumaty i ma odpowiednie nastawienie drzwi do TOP-u są otwarte. Zarzuty wszystkich odnośnie kolesiostwa itp zbyje prostym stwierdzenie - wygrajcie, z którymś z repy potem pogadamy, czy to kolesiostwo czy coś więcej zadecydowało o naszym bycie w niej. Jeżeli ktoś czuje się poszkodowany to niech zrobi to samo co powyżej z tym, że najlepiej by było gdyby jego dzwonki nie uciekały, kostki nie przetaczały się na boki itp. Może i śmiesznie to brzmi z moich "ust", ale każdy robi postępy także w kwestii czystej gry.

Tak więc raz jeszcze pozdrawiam i mówię - Konstruktywna krytyka jak najbardziej, nakręcanie swojego poziomu "celebryctwa" naszym kosztem - nie.
Dzięki i do zobaczenia do DMP gdzie chętnie odpowiem na wszelkie wasze potencjalne pytania z chęcią - pełna klarowność musi być i jest rzeczą dobrą. Szczególnie kiedy nie wygraliśmy ETC. Rozumiem wszelkie zażalenia, jednak niekoniecznie sposób ich wypowiadania. Kurde znów długi post.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Ty zarzucasz Solowi wałki? Ty? Który w skandaliczny sposób na tydzień przed wyborem kadry oszukałeś sędziego na masterze za co pozostałeś bez najmniejszej kary "bo to przecież zły moment"? Ty - człowiek, którego każdy aspekt gry lizakami był wałowany, a przyłapany lecisz w durnia? Przypomnę Ci że jeszcze na zeszłorocznym Poznaniu dostałeś karne punkty za wałowanie. Twoja księga wałów byłaby grubsza od Biblii, gdyby tylko komuś chciało się ją spisać, a master w Szczyrku pokazał, że mimo własnych, rzucanych na wiatr, słów nic się nie zmieniłeś. To nie brzmi śmiesznie, tylko straszno.

Nie będę nic już wypowiadał się o ETC ani kadrze, skoro to razi Twoje samopoczucie, ale jawnej bezczelności jaką teraz prezentujesz - nie oleje
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

QC moja opinia o tobie wydawałoby się, że już niższa nie będzie po tym co zrobiłeś w drodze do oraz w samym Szczecinie, jednak tak jak serial CSI zaskakujesz. Twoja amplituda nastrojów od skrajnego lizania dupy, aż do tego typu tekstów jest niesamowita i przyznam szczerze, że obecnie jedynie poprawia mi samopoczucie. Mam nadzieję, że podczas spotkania na DMP pozostaniesz w swoim nastroju, gdyż chętnie usłyszałbym to wszystko od osoby o twoim autorytecie i aparycji prosto w twarz.
Pozdrawiam.
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

nie zapominajmy, ze forumowi wojownicy istnieja tylko na forum :D
Obrazek

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Panowie Qc i Golonka z tym nakręcaniem się wzajemnie - jeszcze nie jest ostro, ale...
Obrazek

@Łukasz - thx

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

Adaś wyluzuj trochę. Ja tam nie widziałem, żeby Golonka mówił o Marku.
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

Robson pisze: całe szczęście w 2010r. nie brałem udziału w doborze personalnym składu.
(...)
p.s. przypominam, że w tamtych czasach top4 miał zaklepane miejsce na etc.
(...)
standardowe trolowanie, nie grałeś ani wtedy ani teraz, ale oczywiście wiesz jak było? typowo polskie podejscie... ;)
Oficjalnie moze i nie brales udzialu, faktycznie Twoj glos byl dla mnie zauwazalny.

Nie dziwie sie Zabie ze zagral jak mial okazje, jego prawo, ale przyklad Kudlatego z tego roku pokazuje ze mozna prezentowac inna postawe

Bralem udzial w przygotowaniach do etc2010, mialem dostep do owczesnego podforum wiec wiem o czym mowie. W tym roku poziom selekcji i przygotowan byl duzo wyzszy. Mimo ze nie mialem czasu na wspomaganie repy, trud jaki wlozyli jest dla mnie zauwazalny.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

jak już tak uroczo rozdrapujecie rany to pragnę przypomnieć że:

primo - w 2010r. - Euro było tak słabe że w Polsce nie grało się na nie - był balancing patch i był lepszy - wszyscy graczw w pl byli nie ograni... bo nie było turniejów na euro.
secundo - mocno lobbowałem by nie brać DE (choć zgadzam się że ogranie jest dużo ważniejsze niż armia) - miały tyle ograniczeń że żadna polska armia DE wystawiana w euro teamie nie spełniała by tamtych ograniczeń :shock: zostały DE bo nie było innych zamienników - O&G, Ogry, Bestie ssauy po kule

tertio zdobyłem więcej pkt niż malal :mrgreen:

flejm on :D

pzdr,
Ż.

P.S. wiele osób zapomina że statystyka jest nieubłagana - przy takiej ilości powtórzeń (patrząc całościowo na euro) muszą wydarzyć się spektakularne wtopy/farty. Tyle tylko że nikt nie przyzna że wygrał bitwę bo przeciwnik miał kumulację pecha zawsze o zwycięstwie rozstrzyga geniusz :mrgreen:

Maciek P.
Falubaz

Post autor: Maciek P. »

Moja Księga Wałów jest grubsza niż Wasze! Ale nikomu nie pokazuje ;)

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Twoja cała to jak jeden rozdział mojej trylogii.

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Maciek P. pisze:Moja Księga Wałów jest grubsza niż Wasze! Ale nikomu nie pokazuje ;)
Paraszczak pisze:Twoja cała to jak jeden rozdział mojej trylogii.
:) Hmm Krakow :D Tutaj zarzujemy na 4K6 :D

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

^Karpiu^ pisze:
Maciek P. pisze:Moja Księga Wałów jest grubsza niż Wasze! Ale nikomu nie pokazuje ;)
Paraszczak pisze:Twoja cała to jak jeden rozdział mojej trylogii.
:) Hmm Krakow :D Tutaj zarzujemy na 4K6 :D
Nie nie.. Rzut na swift. Rzut czy moge maszerować :D
\/\

ODPOWIEDZ