Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Gangrel
Mudżahedin

Re: Games Workshop - co to będzie, co to będzie?

Post autor: Gangrel »

Problem w tym , że GW skupia się na aspekcie kolekcjonerskim i błędnie zakłada, że ludzie kupują figurki nie by grać a by zbierać. Gdzieś na forum ktoś wrzucał filmik na temat polityki GW ich zysków i strat.
"Od dwóch dobrych generałów wolę jednego, który ma szczęście", Napoleon
"Mieć rację nie sprawia żadnej przyjemności, jeśli nie można wykazać innym, że się mylą..."

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

Narożny pisze:Zrobili produkt, który by był grywalny konsumenci sami muszą modyfikować.
Nic nie muszą modyfikować. Pure 8ed jest całkiem fajna jaka jest tylko jak się gra wg założeń - domowo, funowo, a nie z parciem i ciśnieniami ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Byqu
Masakrator

Post autor: Byqu »

Zgodzę się z przedmówcą choć należałoby wydać 8ed brakujących podręczników.
WELCOME TO ESTALIA GENTLEMEN

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

I ja się zgodzę z przedmówcami ;) Wydanie nowych podręczników dla wybrakowanych armii usprawniło i zbalansowało by grę.
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Smh pisze:
Narożny pisze:Zrobili produkt, który by był grywalny konsumenci sami muszą modyfikować.
Nic nie muszą modyfikować. Pure 8ed jest całkiem fajna jaka jest tylko jak się gra wg założeń - domowo, funowo, a nie z parciem i ciśnieniami ;)
Powiedz to TK grajacym bez ograniczen na DOCH czy WOCH :D Turbo fun :)

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

A jakich książek brakuje? Skaven, bestie, breta - przy czym tylko bestiami ciężko zrobić wynik, pozostałe sobie radzą nieźle.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

TK (czy ten kodeks ich obecny byl juz w 8ed tylko jest slaby po prostu, bo to juz tak dawno bylo... )

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Ziemko pisze:TK
Ale onu maja w miare nowa ksiazke
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

to był chyba drugi po O&G podręcznik do 8ed(rok 2011). Cóż w ramach 1 książki jest to bardzo dobrze napisany podręcznik(można grać wszystkim), ale w porównaniu z innymi armiami jest żenująco słaba. Mało lore'ów do wyboru, brak marszu, to tylko kilka bzdur tego podręcznika.

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

TK, miały mieć mocną magię i tym nadrabiać. Ale Ojro ją przycięło :d
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Święty
Chuck Norris

Post autor: Święty »

Ale mówimy o grze bez ograniczeń chyba tak? :D Bez ograniczeń gra się fajnie. Jedyny problem jaki miałem gdy grałem TK to dostępność modeli na rynku.
Grolshek pisze:Obyś w piekle Slaanesza za pasywnego robił.
Najnowszy plik do Army Builder 2.2c: http://chomikuj.pl/debelial/Army+Builde ... 9732380.ab

Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Post autor: SoCiu »

Matis pisze:TK, miały mieć mocną magię i tym nadrabiać. Ale Ojro ją przycięło :d
To nie jest prawda w obecnej postaci Euro(3 kostki+scroll MI). W Europie nie gra się prawie euro i wszędzie także mówią że gra się raczej ciężko. Tu szwankuje koszt punktowy jak i jakość jednostek walczących

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Ziemko pisze:Powiedz to TK grajacym bez ograniczen na DOCH czy WOCH :D Turbo fun :)
TK mają całkiem fajowy dex... kwestia grania i przeciwnika.

Zostały BoCh, Skav, Bret. Wsio inne ma już dexy z 8ed.

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

akurat WoC ma raczej słabo z TK....

Banishment, klopy, cascet robią sieczkę z pojedynczych modeli
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Dlatego jedyna opcja grania z TK to... krótka modlitwa do BOGÓW i wpierjot :twisted: jak dojedziesz jest 20 dla ciebie :D
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Święty pisze:Ale mówimy o grze bez ograniczeń chyba tak? :D Bez ograniczeń gra się fajnie. Jedyny problem jaki miałem gdy grałem TK to dostępność modeli na rynku.
TK dawały by radę ale nie na 2400. Aby upchnąć prawie wszystkie zabawki buffujące magie musisz wydać 1140 punktów (arkhan, duża liczka, duży scroll, dwie małe liczki, ls,ds, kaszkiet i tytan). Wtedy taka tura magii tyra straszliwie.
Obrazek

Awatar użytkownika
wind_sower
Masakrator

Post autor: wind_sower »

bo prawdziwe bitwy zaczynaja sie od 4k.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

wind_sower pisze:bo prawdziwe bitwy zaczynaja sie od 4k.
+1 :)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dziczek
Mudżahedin

Post autor: dziczek »

Grałem ostatnio OK z TK Bałagana właśnie na 4k i miałem mega stracha że mnie styra tą zbuffowaną magią, a possały tak że zostały tylko dwie klopy i mały mag... na końcu rozgrywki...
Nie jestem leszczem, jestem sandaczem :P

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Przemcio pisze:Dlatego jedyna opcja grania z TK to... krótka modlitwa do BOGÓW i wpierjot :twisted: jak dojedziesz jest 20 dla ciebie :D

Znam i stosuje - ze zmiennym skutkiem;p
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

ODPOWIEDZ