Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Dibo »

Nie wiem jak to sie dzieje.
Jaaakiś czas temu byłem u kumpli na bitwie. Po bitwie powiedzieli tak: Granie taką ilością minosków jest średnim pomysłem, przydałby ci sie stubborn, weź lorda zapuszkuj go i daj koronę, weź bestigory zamiast minosów - więcej ran , szeregi - bardziej ci sie opłaci. Stwierdzili ze dobrym pomysłem było by wrzucenie więcej magii.... Taka kumpelska pogawędka co byłoby ok w tej armii. Stwierdziłem ze przemyśle sprawe
Kilka stron temu w tym temacie standardem było : dumbull minosy minosy i zapychanie corów. Strasznie sie zdziwiłem tymi ostatnimi zmianami w waszych koncepcjach. Skąd ta nagła zmiana tendencji.
Oświeciło mnie wczoraj
gram rozpiską podobną do Crusa
I wszytsko jasne :wink:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Żeby nie było jest to moja już 5 rozpa, Crus był tylko inspiracją po upgrejdzie o 200 punktów(pododawałem itemy na które nie było punktów wcześniej.
A na małe punkty gram przeważnie na 7 minosach z gorbullem BSB i małym Szamim.
I faktycznie na Bestigory przeszłem bo mają więcej woundów i przede wszystkim mogą mieć magiczną szmatę.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

osobiście dalej będę próbował ugrać coś na minoskach tylko jeszcze nie wiem dokładnie w jakiej konfiguracji...

też mam pomysł na rozpiskę z doomkiem na stubbornie ale troszkę razi jego małe pierdolnięcie...

ten doomek jest jednym z najlepszych z Khorngore weaponem... choć opuszkowany z re-rollem SV też ładnie daje po popalić 8)

boli w minoskach ten koszt... nie wiem z jakiej beczki... powinni być co najmniej o 5pkt. tańsi, ale nie poradzisz :?

no i jak minoski to mała magia i anty-magia, choć nad tym ostatnio pracuję by było na odwrót

na małych krówkach boli olny GW i jednak przymus tego banneru +1S dla gorów... grał bym na centigorach ale albo mam w nich minoska co nie wróży to dobrej przyszłości, albo chciał bym mieć jakiegoś herosa ale wargor to totalna porażka by była... szkoda tej jednostki

Klops
Falubaz

Stuborn na doombullu to porażka, jak dla mnie powinien nabić tyle CR by zawsze wygrywał jak jest sam, a jak przegrywamy razem z oddziałem minosi to znaczy że jest już bardzo żle.

Ja pracuję nad rozpą na 2600 z klocem minosi i bestigorów

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Początkowo dawałem stubborn BSB-kowi, korona + gift SS 5+ i standard Zbroja i tarcza albo Ahw jak sami widzicie wychodzi to w miarę OK. Nie ma przerzutu i warda ale nie można mieć wszystkiego. Tym sposobem zwalniały sie punkty z lorda więc wrzucałem 2 dużych magów. Rozpiska nigdy nie sprawdzona w praktyce :oops:
Zestaw przedmiotów na shamanach jest tak oczywisty że nie trzeba było do tego niczyjego patentu.
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

Trochę z innej beczki, kto to jest Crus? Jestem dosć siweży w temacie i nie bardzo ogarniam. Będe wdzieczny za rozjaśnienie :wink:

Klops
Falubaz

Taki koleś z Wawy, gra też lizakami.

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Klops pisze:Taki koleś z Wawy, gra też lizakami.
Czym sie wsławił ? :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

CAR2N pisze:
Klops pisze:Taki koleś z Wawy, gra też lizakami.
Czym sie wsławił ? :roll:
rozpiską która była jako jedną z pierwszym na magii... jako iż była nie zbyt standardowe wcześniejszych ed., to została stricte pierwszą taką rozpiską liczącą na " farta " w magii 8)

http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=25&t=27187

dalej to mnie nie przekonywuje... aż nie mogę się doczekać wtorku by przetestować nowy patent :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Hmm w miare "normalna" rozpiska , ja bym lekko inaczej to zrobil ,ale tez mialem wizje boostowania magii itd ;) beastlord z koronka do bestigorow = wymiataja :mrgreen:
WFB playing since 1994

Klops
Falubaz

Na magii to ja gram już od niepamiętnych czasów.
A Crus jest po prostu dobrym graczem, z dobrymi pomysłami.

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Witam wszystkich - widzę, że wsławiam się :)

A tam liczenie na farta w magii - bestie mają jedną z najlepszych magii na Euro.
+2 PDki i +1 do casta w 6 calach. Zerówka z shadowa jest zajebistym czarem i można ją sobie rzucić 3 razy na 3+ (oczywiście w odpowiedniej kolejności). Wiadomo, że czasem magia nie pójdzie, ale nawet jak się kulnie dwie gały to ma się 4 kości + potencjalne 3 channele i można z +5 do casta kulnąć nawet brzytwę. Dodatkowo mając 3 zerówki pitka ma potencjał zabijać chosenów tak jakby były to saurusy (raz już zabiłem bodajże 11 z 16 w turę obniżając im Inicjatywę do 1).
Mając Beastlorda z dicipline armia ma 10 Ld z rerollem dzięki bsb - stubborn jest przekozacki, najbardziej boli killing blow.
Nie grałem jeszcze z DE a podejrzewam że z nimi będę miał najtrudniej.

Mam 15 figurek minosków i żałuję, że są mało grywalne, liczyłem, że będzie inaczej. Niestety są dosyć mało uniwersalne i strasznie łatwo tracą rany - niewspółmiernie do ich kosztu. Nawet trolle, które kosztują 40 (niedlugo 35 pkt) i mają regenkę i żyganie, nie są wybitną jednostką tylko solidnym monstrous infantry - jak tu ich porównać do minosa za 60 pkt.

Co do rozpy na mass shadow piechocie to zobaczymy jak mi pójdą bitwy na bazylu bo wybieram się beastami. (oczywiście oprócz malowania które jak zawsze obessę :) )

pozdro

Klops
Falubaz

Crus w takim razie do zobaczenia na Bazylu, a z dark elfami, nie powinno być w cale tak źle. ja bardziej boję się nie zabijalnych herosów, bo kusznicy mimo swoich 70 strzałów przeważnie na 5 i 5 to jakieś 7,5 W na turę, z obciętym BS to
w ogóle masakra ( Flamery z BS 2 nic nie robią).
Swoją drogą ja też mam sporo rzeczy do pomalowania jeszcze, i trochę do przemalowania.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

No to wszyscy we 3 będziemy ale ja nie pomalowałem bestii (wciąż) dlatego przyjadę z Bretonnią (z rozpiską zrobioną pod to co zdążyłem pomalować :roll: )
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

normalnie Bomba ta rozpa co grałem... już widzę że chyba z nie którymi rzeczami przesadziłem a inne zbyt zniwelowałem ( anty - magia ) :lol2:

przedmioty można dopowiedzieć, rozpa rysuje się taka:

2x doombull

2x gorebull tu będę zmiany

2x shaman shadow 1 lvl

30x gorów 23x gorów

2x rydwany

2x razorgory

2x ghorgona :twisted:

czysty terror i brutalna siła... z jednej strony gorebulle są fajne ale nie miażdżą z tych 5A średnio trafiają na 4+... ranią 3... za dużo opcji nie ma by ich jakoś wzmocnić itemami a nawet na GW brakuje pkt. ... choć te ipakty niszczą system jak 2 minosków herosów wpada w oddział a na dokładkę rydwan 8)

grałem z Demonami na demontkach + herald / BL + herald / keeper co się leczy / furie x 2/ fiend 1 i 2 / flamery / horrory + tęczak / gdyby nie brzytwa ( już 2 ) z ifki to mogło być wiecej niż 11 / 9 dla bestii... ale powiedzmy szczerze przyzwoity wynik :D

druga gra była z krasiami... zaczynały ale po shootingu wyszło na to że to bestie zaczynały a armata na pewno nie strzeli dodatkowo ( choć rozpa i tak mocno CC ) więc poszło bardzo bardzo dobrze... akcja szamana za 100pkt. z 1lvl wylosował pitkę.. a stwierdził pomodlę się do Khorna i niech robi co chce z mą duszą ale kowadło padnie... jak się modlił tak zrobił 6 kostek ifka -d3 lvl mist cast ale pitka hit i kowadło pa pa :P

inne raporty pewnie w następny wtorek :D

podoba wam się rozpa?

Awatar użytkownika
Crusader
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crusader »

Well my comment:
Czy masz chociaż chalice'a ? :)

Poza tym klimat zajebisty

pozdro

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Herosi bez minosów?
Obrazek

Awatar użytkownika
Wilczek.
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Wilczek. »

No właśnie tak nietypowo trochę. Rozpa fajna. Na ile to było pkt?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

Rozpa trzyma klimat :P I co strzelają po gorgonach? :P
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

dziękuję za tak wielkie zainteresowanie i opinie :D
Crusader pisze:Well my comment:
Czy masz chociaż chalice'a ? :)

Poza tym klimat zajebisty

pozdro
chails był na jednym z minosków herosów.. miał przy okazji warda na 2+ od ognia..
drugi gorebull to BSB z FA + 1A.. ale chyba przymusowy FA sobie odpuszczę

1 szaman ma DS
2 szaman ma stone of spite ( nigdy się nie zawiodłem na tym itemie... a ma już na koncie nawet VC lorda )
Iddqd pisze:Herosi bez minosów?
minoski są mięciutkie w porównaniu do Ghorgony... ok za te prawie 300pkt. masz 6 minosków ale 4T śmieci a nie mówiąc o BL się boimy bez pomocy shadowa... a tak ładnie się zabija demonetki czy inne stworki... a nawet BL :P
Wilczek. pisze:No właśnie tak nietypowo trochę. Rozpa fajna. Na ile to było pkt?
orio ofc 8)

@Garg:
z shootingiem jest o tyle dziwnie w tej rospie... bo albo strzelasz w gory czyli nie koniecznie istotną rzecz a wszystko inne ma 5T +/- SV czy ward, dodatkowo cały hit power musisz skupić się na 1 celu bo inaczej wszystko dojdzie ciut poranione 2 / 3 W

rydwany jak zawsze bardzo przydatne... zmieni się troszkę kompozycja bo gorebully same mają problemy z czymś a 7 nie koniecznie jest najlepsza liczna na LD... dodatkowo wszystko co " dobre " w itemach i umiejętnościach armii muszę dać w heros % limicie a gołe gorebully to 320pkt. :mrgreen: jak by byli dosłownie tańsi o 10pkt. już było by very nice, na GW :lol2:

nie docenione stompy z i Tstompy :twisted:

obmyślam udoskonalenia i mam kilka dość " standardowych " propozycji ale chyba będą najlepszym rozwiązaniem... najbardziej nurtuje BSB bo bez SS dawać mu jakiś lśniący szmatławiec jest dość ryzykowne... ale z drugiej strony ma 5T i 4+ SV z parry ( nie tak mało ) a dodatkowo pszystkie fajne itemki mam na Doomkach no może po za Blackened plate :wink:

ODPOWIEDZ