Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Piotras »

Hehe. Na serio, optymizm niektórych z Was doprowadza mnie do gromkiego śmiechu :D

Pozdro ;)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

na hydre jest łatwy sposób, jeśli ma się działka, to strzela się po załodze i hydrze, można poranić oraz spanikować. jeśli ma się treemana to rozwali go sam jeśli się zaatakuje od boku, jeśli od przodu to dostajemy breaki co turę. jeśli szarża kombinowana to tylko tak aby oddział miękki stykał się tylko z załogantami bo inaczej hydra se tylko kilsy nabije. i jeszcze jedno albo do hydry strzelamy albo ją niszczymy w walce wręcz. HODY NIE UŻYWAMY NIGDY NA HYDRĘ JEST TO MARNOTRACTWO, LEPIEJ ZNISZCZYĆ SPORĄ CZĘŚĆ SHADÓW, BOLCA, KAWALERIĄ LUB BLACK GUARDÓW, OD BIEDY MOŻNA W SMOKA JAK SIĘ MA CZYM POTEM DO NIEJ PRÓĆ.

Awatar użytkownika
Kopyt
Kradziej

Post autor: Kopyt »

Witam jestem tutaj 1 raz < chodzi o dział ^^> chce kupić sobie DE ale jeszcze nie podjąłem decyzji w 100% i ciekawia mnie ta partyzantka w rajtuzach ^^ i czy wy jakoś moglibyście mnie zachęcić do nich ? pare zdan o nich o tym jak z nimi na stołach i jak z prowadzeniem armii i dostępnością modeli
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Kopyt pisze:Witam jestem tutaj 1 raz < chodzi o dział ^^> chce kupić sobie DE ale jeszcze nie podjąłem decyzji w 100% i ciekawia mnie ta partyzantka w rajtuzach ^^ i czy wy jakoś moglibyście mnie zachęcić do nich ? pare zdan o nich o tym jak z nimi na stołach i jak z prowadzeniem armii i dostępnością modeli
1. Jak z nimi na stołach - Generalnie jest to mało popularna armia, nie ukrywajmy tego.
2. Dlaczego? Bo trudna do prowadzenia. Brak jednostki, która "weźmie na klate" wszystko w tej grze i przeżyje, nie ma czegoś takiego.
3. Dostępność modeli według mnie bardzo dobra, a trzeba dodać że WE mają jedne z najlepszych i najpiękniejszych modeli.

To wyżej to raczej wady, a jakie plusy? Tą armią nie gra każdy - w przeciwieństwie do DE trzeba naprawdę się zawziąć i grać, grać i jeszcze raz grać, żeby mieć wyniki. Każde zwyciestwo to satysfakcja. Generalnie jest to armia partyzancka, nie na pałe do przodu i jechane.

Jak nie chce Ci się myśleć to nie armia dla Ciebie. Jak lubisz kombinować i lubisz, gdy nie ma "standardu" (WE to chyba jedyna armia, która nie posiada oklepanego standardu) to to jest ta armia.

Pozdro

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

Jak nie wybierzesz WE to lepiej nie wchodź do lasu... mówię serio.

- ładne modele
- dużo możliwości
- dużo kombinowania
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

grał ktos z ChD na tym armybooku IndyChD?
na co trzeba uważać? i ogólnie?

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Czy wbijajac się tancerzami w stegadona i waląc bo skinku taniec z KB działa??
Sam nie wiem bo niby model ma 10 US ale sam skinek na piechtaka ma juz US 1 więc sie zasnawiałem.
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Działa na priesta i skinki na stegadona nie. Dopóki nie bijesz w tym tańcu po stegadonie to wszystko ma sens.
Obrazek

Awatar użytkownika
Asgharoth
Mudżahedin

Post autor: Asgharoth »

grałem z ChD.

1. Golemy (ciężko się to zdejmuje i magiczne płonące ataki)
2. Annihilatorzy (blundzi) o ile podejdą :) jak załadują to najsłabiej S3. a zazwyczaj 4.

resztas raczej jak zwykłe krasie w połączeniu z goblinami i hellcannon :) dużo bolców i jakieś fasty na bank będą. :) a na jakie punkty?

Doman-
Wodzirej

na 2k grałem, ChD to armia dla ludzi z jajem :wink:
pozytywna rozgrywka, dość zabawna tylko 8:13 ugrałem, bo mi się w ostatniej turze odbił generał z BSB i tancerzami z boku zwykłych wariorów :shock:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

zielonatrawa pisze:na 2k grałem, ChD to armia dla ludzi z jajem :wink:
pozytywna rozgrywka, dość zabawna tylko 8:13 ugrałem, bo mi się w ostatniej turze odbił generał z BSB i tancerzami z boku zwykłych wariorów :shock:
Zaiste ciekawe w jaką gre graliscie? na pewno wfb? A może coś innego? Fajna "trafka" :mrgreen: :mrgreen:

Doman-
Wodzirej

ChD śmiechowa armia na tym indychd, więc zabawa była, mimo że całość była sproksowana :wink:

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ech to spotkała cię tylko połowa przyjemności bo ChD mają sporo bardzo ładnych modeli

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

A to już zależy od tego jak się komuś armie chciało robic ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

pomalowanie armii to już zupełnie inna sprawa [-X ja mówię o samych figurkach

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

Post autor: Pitul »

Mam pytanie odnośnie przedmiotu z leśnego licha "korowód dzierzb"(śmieszna nazwa ,wiem :mrgreen: jest to snajperka,jeśli nie kojarzycie) chodzi o zasadę "look out sir".Stosuje się ją czy nie do tych strzałów????

PS; sorry za polską nazwę
"Aby być niepospolitym graczem, trzeba zacząć od pospolitego grania."

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie ma look out'a od snajperek, jedynek z metalu, czy nurgla.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

Post autor: Pitul »

Dzięki za szybką odpowiedź :D
"Aby być niepospolitym graczem, trzeba zacząć od pospolitego grania."

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Czy jeśli wsadze BSB do tancerzy i chce zaszarżować na coś co budzi terror/strach to LD musi testować BSB i jeśli nie zda to cały oddział nie szarżuje czy tylko bohater?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

bohater w oddziale ITP jest ITP.

ODPOWIEDZ