DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250
Re: DMP Łódź 29-30 sierpnia 5x2250
ok zanim sie napocicie jestem zwolennikiem zmiany i nie gralem w Snocie I ktory byl na 2 miejscu i jedyną sensowną druzyną którą spotkał była Kohorta więc moze wam już oklapnąć;) Zaznaczam ze nie wiem czy Animosity Alfa byl najlepszym teamem, moze byl. Problem w tym ze nie mial tak na prawde okazji tego udowodnić. My gralismy z Córami, z Rogatym i mielismy super mega pecha na 3 stołach 2 razy z rzędu w niedziele i i tak bylismy na 11 Ilość drużyn sprawiła ze zarówno pierwsza jak i druga drużyna nie miala tak na prawde szans udowodnić że na te miejsca zasługują toteż powinno byc więcej gier.
powtarza się historia jednego z graczy który jako jedyny do tej pory zrobił 5 masek na masterze dobre paringi to podstawa sukcesu
statystycznie rzecz ujmując przy takiej liczbie uczestników system szwajcarski ma sens przy minimum 6 bitwach - zwłaszcza przy najważniejszym turnieju w roku...
nikt nie zarzuca Animosity że wygrało nie uczciwie, stwierdzamy tylko fakt że nie zagrało z żadnym teamem, który od początków DMP uważany jest za "mocny" cokolwiek by to nie znaczyło... sprawa jest bardzo podobna do wyboru składu na Euro - nie udawajmy że nic się nie stało - wspólnie zastanówmy się co zrobić żeby było lepiej a że fart jest kluczowy w battlu to wiadomo od dawna
pzdr,
Ż.
statystycznie rzecz ujmując przy takiej liczbie uczestników system szwajcarski ma sens przy minimum 6 bitwach - zwłaszcza przy najważniejszym turnieju w roku...
nikt nie zarzuca Animosity że wygrało nie uczciwie, stwierdzamy tylko fakt że nie zagrało z żadnym teamem, który od początków DMP uważany jest za "mocny" cokolwiek by to nie znaczyło... sprawa jest bardzo podobna do wyboru składu na Euro - nie udawajmy że nic się nie stało - wspólnie zastanówmy się co zrobić żeby było lepiej a że fart jest kluczowy w battlu to wiadomo od dawna
pzdr,
Ż.
bylo ich bodajze dwoch albo trzechpowtarza się historia jednego z graczy który jako jedyny do tej pory zrobił 5 masek na masterze
co prwda tylko jeden dotad zrobil 5 masek na masterze 5 bitwowym
nie jestescie pierwszym graczem, ktory wygral mastera i nie gral z wczesniej znanych faworytow turnieju...Zagraliśmy zgodnie z zasadami DMP i wygraliśmy broniąc pozycji lidera przez 3 rundy. To o czymś świadczy.
zeby daleko nie szukac: kielon na mb w zeszlym roku faworytem nie byl. barbara na kohortexie tez nie. Kaleson na drakonie tez nie.
NIe przeszkodzilo to zadnemu z nich zajac wysokie mijesce na turniejach (nie nie chce ujmowac z wynikow tych graczy. Po prostu uzylem was dla przykladu, bo odnosze wrazenie, ze jest to odbierane zle przez animosity)
nie rozumiem jednak czemu tak, bronicie sie przed 6 bitwami. Moze innych teorii nie d sie udowodnic ale teog, ze przy tylu druzynach istnieje mozliwosc osiagniecia max punktow z biteew i nie wygrasnia turnieju juz tak. Skoro wiec w teorri istnieje taka opcjqa nie warto jej wyeliminowac?
Nie sadze zeby ciezko było jak ktos nie jedzie zeby sie napierdolić wszędzie spóźniać a potem pyszczyć ze sie wyników nie zdążyło rano oddać. Jak ktos nie da rady jego sprawa ale po co sie to nazywa mistrzostwami skoro istnieje duza szansa na fartowną wygraną?
Ostatnio zmieniony 1 wrz 2009, o 19:37 przez Rzymek, łącznie zmieniany 2 razy.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Shino pisze:
Moze innych teorii nie d sie udowodnic ale teog, ze przy tylu druzynach istnieje mozliwosc osiagniecia max punktow z biteew i nie wygrasnia turnieju juz tak. Skoro wiec w teorri istnieje taka opcjqa nie warto jej wyeliminowac?
Błagam.
Proszę.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
N maA SpawyJedy Knight pisze:Shino pisze:
Moze innych teorii nie d sie udowodnic ale teog, ze przy tylu druzynach istnieje mozliwosc osiagniecia max punktow z biteew i nie wygrasnia turnieju juz tak. Skoro wiec w teorri istnieje taka opcjqa nie warto jej wyeliminowac?
Błagam.
Proszę.
Rzymek pisze:Nie sadze zeby ciezko było jak ktos nie jedzie zeby sie napierdolić wszędzie spóźniac a potem pyszczyć ze sie wyników nie zdążyło rano oddać.
no ja byłem po 3ech bitwach w sobote wysrany kompletnie , czwartej za chiny bym nie chciał grać. a dodatkowa bitwa w niedziele?
pozatym odrazu napierdolić obalić flache z kolegami z całej polski raz w roku można i człowiek ma prawo po takim ciężkim dniu na wyspanie się do 9tej przynajmniej : ) imo
Czytam niektóre posty po turnieju i niedobrze mi się robi. Niektórzy zachowują się jak rozpuszczone bachory, według których wszystko im się należy. 40 zł i tylko pól sali, straszne. Ja pamiętam, jak na Bazyliszku grający w Konfrontację dostawali pół korytarza za 30 zł i jakoś musieli żyć. A tutaj się, kurwa, szlachta pieni, jak to mieli mało miejsca.
Zielona Góra była według was dobra? No to wiedzcie, że uchodzi powszechnie za zupełnie skopany konwent. No ale Was to pewnie gówno obchodzi, w końcu ważne, żeby to Wam było dobrze.
Że traktowano Was jak bydło? Jeżeli niektórzy mają taką elokwencję i kulturę:
Może faktycznie przenieście się do Gorzowa czy gdzie tam chcecie. Wy będziecie mieli super warunki, My nie będziemy potem obrażani za plecami. Każdy szczęśliwy.
Zielona Góra była według was dobra? No to wiedzcie, że uchodzi powszechnie za zupełnie skopany konwent. No ale Was to pewnie gówno obchodzi, w końcu ważne, żeby to Wam było dobrze.
to ja się wcale nie dziwię. Taka wypowiedź jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, bo obraża też zwykłych konwentowiczów, którzy nie są w żaden sposób winni temu, jakie Wy mieliście warunki. Wyobraźcie sobie, że innych ludzi, którzy za wejściówkę płacili więcej też wywalano z hali o 21, też musieli czekać na jej otwarcie, w sali wspólnej też nie mieli extra warunków, że wspomnę tylko o niezabezpieczonych w żaden sposób prysznicach.Z tego co wiem, to za Łódź możesz ponosić odpowiedzialność tylko na zasadzie „grzechu pierworodnego” łączenia nas z debilami od fantastyki którzy nie potrafiliby rozpalić ogniska pod kiełbaski.
Może faktycznie przenieście się do Gorzowa czy gdzie tam chcecie. Wy będziecie mieli super warunki, My nie będziemy potem obrażani za plecami. Każdy szczęśliwy.
ee? no tak . co w tym dziwnego?No ale Was to pewnie gówno obchodzi, w końcu ważne, żeby to Wam było dobrze.
wszystkich traktowano jak bydło, wszyscy na to zasługują?Że traktowano Was jak bydło? Jeżeli niektórzy mają taką elokwencję i kulturę
jakie obrażanie za plecami ? jesteśmy u siebie komentujemy turniej na forum batllowym.
masz jakieś kompleksy i problemy chyba kolego
pzdr
właśnie to robimyBambusek pisze:Może faktycznie przenieście się do Gorzowa czy gdzie tam chcecie. Wy będziecie mieli super warunki, My nie będziemy potem obrażani za plecami. Każdy szczęśliwy.
pozdrawiam
gwarantuje, ze tak bedzieJasiuuu pisze:Bambusek napisał(a):
właśnie to robimy
A tutaj się, kurwa, szlachta pieni, jak to mieli mało miejsca.
oredowniku pewnego poziomu.to ja się wcale nie dziwię. Taka wypowiedź jest poniżej jakiegokolwiek poziomu
primo: Tak. Jakies 90% z osob bioracych udzial w dmp ma w glebokim powazaniu reszte konwentu, to jakie beda prelekcje, ile bedzie trwal poza weekendem, ile dodatkowo na nim bedzie osob a nawet jakie osobistoci przyjada. Przyjechali na turniej wfb i trudno im sie dziwic, ze go komentuja.
secundo: niewiele mnie obchodzi czy innych wywalono o 21. Sam fakt, ze sie to stalo chyba jest do poprawki i nie poprawiasz niczyjej pozycji mowiac "ale oni tez dostali po dupie wiec nie bylo tak zle".
tertio: Komentujemy to na forum web bo o dziwo przyjechalismy na event batlowy. Gdybysmy grali w medżika pewnie bysmy na takim forum komentowali to co tam bylo. Jest to chyba oczywiste ale widac nie dla wszystkich.
Co TY chrzanisz? Płace to wymagam - jak cały Polcon zrabany był w Zielonej Górze to ich problem ale za to DMP bylo cacy to nie narzekam. Tutaj DMP zostało maksymalnie utrudnione do momentów skrajnego chamstwa z wyrzucaniem nas z sali , tłoczeniem wszystkich przed wejściem do 10 itp. Ten turniej uratował B_SK i jego ludzie w momencie gdy cały Polcon robił pod góre obiecywano a nie dawano nam noclegów do poziomu ze stwierdzilismy ze mamy wylane i szukalismy Hotelu bo na organizacje Polconu liczyć nie można. Co mnie obchodzi ze konfrontacja przy bazyliszku dostała za 30zł korytarz - znaczy ich tez traktowano nie na miejscu. Płace 45zł i dostaje kanał w Gorzowie/Wejherowie płace 30/35 i dostaje 2 dni prawdziwych wakacji i full wypas obsługi. To kraj kapitalistyczny i konkurencja ustala ogólny poziom. Tutaj przepłacilismy 3 razyBambusek pisze:Czytam niektóre posty po turnieju i niedobrze mi się robi. Niektórzy zachowują się jak rozpuszczone bachory, według których wszystko im się należy. 40 zł i tylko pól sali, straszne. Ja pamiętam, jak na Bazyliszku grający w Konfrontację dostawali pół korytarza za 30 zł i jakoś musieli żyć. A tutaj się, kurwa, szlachta pieni, jak to mieli mało miejsca.
to ja się wcale nie dziwię. Taka wypowiedź jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, bo obraża też zwykłych konwentowiczów, którzy nie są w żaden sposób winni temu, jakie Wy mieliście warunki. Wyobraźcie sobie, że innych ludzi, którzy za wejściówkę płacili więcej też wywalano z hali o 21, też musieli czekać na jej otwarcie, w sali wspólnej też nie mieli extra warunków, że wspomnę tylko o niezabezpieczonych w żaden sposób prysznicach.Z tego co wiem, to za Łódź możesz ponosić odpowiedzialność tylko na zasadzie „grzechu pierworodnego” łączenia nas z debilami od fantastyki którzy nie potrafiliby rozpalić ogniska pod kiełbaski.
- Jedy Knight
- Forma Skrótowa
Już uściślam – moja wypowiedź nijak nie dotyczyła uczestników konwentu (WFB czy fantastyki), tylko jego organizatorów ze strony fantastyki, którzy niestety byli decydentami – i do tego nigdy więcej nie należy dopuścić. Odłączamy się od „Polconów” w podskokach.Bambusek pisze:to ja się wcale nie dziwię. Taka wypowiedź jest poniżej jakiegokolwiek poziomu, bo obraża też zwykłych konwentowiczów, którzy nie są w żaden sposób winni temu, jakie Wy mieliście warunki.Z tego co wiem, to za Łódź możesz ponosić odpowiedzialność tylko na zasadzie „grzechu pierworodnego” łączenia nas z debilami od fantastyki którzy nie potrafiliby rozpalić ogniska pod kiełbaski.
Poza tym uściśleniem niejasności – reszty Twojej wypowiedzi inaczej jak "niedorzeczna" określić nie można.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.
i pisze to czlowiek ktory chyba jescze nigdy nie wygral bitwy z nikim z w.w. klubuJankiel pisze:Kogo masz na myśli? Może Snota, który jak by zagrał z Animosity, to skończyłby poza top 10?ale wygraliscie nie mierząc się z większością najlepszych drużyn i
bynajmniej nie uwazam zeby inne druzyny z ktorymi gralismy byly bezsensowneRzymek pisze:ok zanim sie napocicie jestem zwolennikiem zmiany i nie gralem w Snocie I ktory byl na 2 miejscu i jedyną sensowną druzyną którą spotkał była Kohorta więc moze wam już oklapnąć;)
pzdr
Uzytkowniku Bambusek jesli masz zamiar pisac posty tylko po to zeby zaogniac sytuacje to lepiej nie pisz nic. Gwarantuje Ci , ze z Polconem DMP nie ma zamiaru miec juz wiele wspolnego - jakby to powiedziec "ci glupi battlowcy" nie chca byc traktowani jak na tegorocznym Polconie. Pomachajcie sobie gumowymi mieczykami swietlnymi ,a my przeniesiemy DMP z naszymi zolnierzykami do Gorzowa i kazdy bedzie happy.