Pytania początkujących i niepewnych
Moderator: Yudokuno
Nawet jesli warriorzy by wyrzucili tyle aby uciec za CoK, a goniacy wiecej badz tyle samo co uciekajacy warriorzy to goniacy co prawda zatrzymuja sie na CoK, ale oddzial warriorow jest zdejmowany ze stolu (nie wazne ze ucieklby dalej, po prostu goniacy wyrzucil wiecej i "po drodze" wyrznal uciekajacych).
Przynajmniej tak stoi w RB jesli sie nie myle.
Przynajmniej tak stoi w RB jesli sie nie myle.
Nie bardzo wiem co miales na mysli .
1) jesli w pierwszej nie dogonili, to potem przeciez juz nie moga gonic.
2) jesli po tym jak w jednej turze uciekna przed poscigiem i nie wpadna w CoK, a w drugiej sie nie pozbieraja i w ramach ruchow przymusowych beda dalej uciekac (w strone najblizszej krawedzi, powiedzmy ze to akurat wypada przez oddzial CoK) to przebiegeja przez CoK, ktorzy musza zdawac panike (o ile US uciekajacych >= 5). Ponadto jesli koniec ucieczki wypada w miejscu gdzie stoja CoK uciekajacych ustawiasz za oddzialem CoK tak by stykali sie podstawkami.
Mam nadzieje ze o to chodzilo
1) jesli w pierwszej nie dogonili, to potem przeciez juz nie moga gonic.
2) jesli po tym jak w jednej turze uciekna przed poscigiem i nie wpadna w CoK, a w drugiej sie nie pozbieraja i w ramach ruchow przymusowych beda dalej uciekac (w strone najblizszej krawedzi, powiedzmy ze to akurat wypada przez oddzial CoK) to przebiegeja przez CoK, ktorzy musza zdawac panike (o ile US uciekajacych >= 5). Ponadto jesli koniec ucieczki wypada w miejscu gdzie stoja CoK uciekajacych ustawiasz za oddzialem CoK tak by stykali sie podstawkami.
Mam nadzieje ze o to chodzilo
- Corvus Albus
- Kretozord
Jak ktos ma book pod ręką niech mi napiszę koszt standardowego uzbrojenia dla mastera i dreadlorda (shield, HA, lanca itp.) Nie mam przy sobie AB, a potrzebuję zrobić rozpiskę na szybko.
PS. może lepiej na PW by nie było problemu z prawem itp.
PS. może lepiej na PW by nie było problemu z prawem itp.
Master - wszystko po 4 tylko tarcza 2
Dredlord - wszostko po 6 tylko tarcza po 3
Dredlord - wszostko po 6 tylko tarcza po 3
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Uzyj mocy googli!
http://www.totalmodels.co.uk/workshop/p ... _324.shtml
http://www.totalmodels.co.uk/workshop/p ... _324.shtml
Może było wałkowane poprzednio ale ja o tym nie wiedziałem. Pozatym lepiej się upewnić niż być nazywanym później oszustem...Jak że celna riposta Jankielu Smile
Bez urazy Zimny ale po raz kolejny zadajesz pytanie które było wałkowane co najmniej kilka razy, nie chciałem zwracać uwagi poprzednio ale się prosisz...
Pozdrawiam
- Szrederator
- Chuck Norris
Kocioł daje stubborn wszystkim jednostką wyznawców khaina w 12" zawsze czy jak to wybiorę w danej turze?