To może od nich zacznijmy i od wampirów ?Jak dojdziemy do WE to będziemy się nad tym zastanawiać.
Nie - i to nie jest do końca przykład - Skirmisherów też najłatwiej wykańczało się magią - teraz nie ma takiej opcji - więc moim zdaniem trzeba ich pociąć - Mówię absolutnie serio.Twój przykład natomiast znowu nawiązuje do ciecią "wszystkiego" bo ktoś ma problemy ze skirmishem, trzeci z dużą ilością fastów goblińskich, a dla piątego 2 działa to nadal za dużo itd
A jak upatrujesz fakt że squig słąbo ocenił CS i powiedział że niewiele zmienia ?Stąd upatruje tylko odniesienie do przykładu VC, gdyż ta postawiła konkretny problem dla CS'a
A to nie jest czasem tak że jak nie będzie się dało brać tego czy tego to z automatu będzie się używać tych mniej używanych rzeczy ?Natomiast w przypadku innych komentarzy trzeba sobie odpowiedzieć na pytanie czy CS powinien "zmuszać" do wyboru jendostek "rzadziej" wystawianych na turniejach?
Proponuje zajrzeć jeszcze raz do podręcznika Czy CC to rydwan ? Chyba nie więc najpewniej ja miałem na myśli rydwany w innych armiach - może np latające Tzeensha ?znów docinka do VC. Na Corps Cart'cie tylko nekrus może jeździć i nie ma takiej opcji, żeby miał US5.
Może przemyślisz odpowiedź zanim ją wyślesz ? Jeszcze raz powtarzam - zmniejszona magia = zmniejszona szansa zabicia eterycznych - mają je tylko VC - zmniejszona szansa na metę na nie = konieczność bardzo surowego cięcia. 200 ptk max - i tak jest to całkiem szczodre.nieeee... zabrońmy w ogóle eteryków, bo w 200pt to się akurat 12W zmieści.
Wróć na 1 stronę i przeczytaj co ma ciąć CSA ja tak sobie czytam i się zastanawiam... wampiry są złe... CS ma ciąć wampiry... cały czas tego typu teksty się pojawiają.
Moim zdaniem CS jest słaby , oprócz tego zgodzę się w 100% że bardzo słabo ogranicza WE , VC i bardzo słabo Bretonie - Dwarfy też za słabo - właściwie dobrze ogranicza tylko empire bo np demony wogole wyłącza z rozgrywek ale to osobny temat.Ogólnie moim zdaniem ten Cs jest całkiem dobry, oprócz tego że za słabo ogranicza wampiry, wood elfy, i może troche bretonie( chociaż tutaj jest całkiem spoko), i może troche dwarfy( ograniczenie 3 slotów specjal nie wiem co ma ograniczać).