Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
Ma ktoś Polski Podręcznik do WE w wersji PDF ??? jeżeli tak to proszę podać link albo napisać na privie < bardzo proszę >
pffff a windowsa ? Ja mam darmowy system więc jestem ten porządny. Brzydzę się wami kradzieje. ![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Edit- Czyżbyś miał Ubuntu? Ja mam karmelkowego koliberka.( bez skojarzeń)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Edit- Czyżbyś miał Ubuntu? Ja mam karmelkowego koliberka.( bez skojarzeń)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, o 21:00 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Army builder? A co to jest? Ja nie wiem nic o takim programier0m pisze:oj juz nie bądź taki strażnik teksasu, ciekawe czy zapłaciłeś za uzywanie army bulidera
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
No bez przesadyzmu, jak ktoś chcę zacząć zbierać czy coś WE to niech se kupi podręcznik... A potem widzimy rozpiski z bilionem błędów i jakimiś dziwnymi nazwami.
Oj Rom, ktoś musi tu marudzic, padlo na mnie
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Edit: Mikadorus'ie drogi, ja również nie mam windowsa
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Haha, ależ mistrzu próbujr0m pisze:co nie znaczy ze nie mozna cie troche pomeczyc i połapać za słowkaPiotras pisze:Oj Rom, ktoś musi tu marudzic, padlo na mnier0m pisze:oj juz nie bądź taki strażnik teksasu, ciekawe czy zapłaciłeś za uzywanie army bulidera
![]()
![]()
![]()
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Kupiłem ostatnio 20, więc mam nadzieję że takzielonatrawa pisze:ciekawe czy w 8 ed, eternali się uświadczy ;p
Czy bohater na jeleniu, który ma lekki pancerz dostaje premię +1 do pancerza od tego że jeździ na owym jeleniu? Tzn czy ma pancerz na 5+?
Wisła Kraków.
Tak, musi być WR, nie napisałem tego, ale myślałem o tymPiotras pisze:zeby jechać na jelonku musi być wr to raz, ale sejva ma 6+Jelonek nie daje +1 do asv.
Szkoda że jeleń nie daje +1
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Wisła Kraków.
To raczej smutne, ale nie wróże EG większej przyszłości, ponieważ w dobie strzelania z 2 szeregów GG są po prostu lepsi.
No i kosztują te 12 ptk. co np. przy spear elfach którzy kosztują 9 albo przy LSG, którzy z tarczami i łukami kosztują tyle co EG a są sporo lepsi, akurat tutaj bym nie szukał ratunku :<
No i kosztują te 12 ptk. co np. przy spear elfach którzy kosztują 9 albo przy LSG, którzy z tarczami i łukami kosztują tyle co EG a są sporo lepsi, akurat tutaj bym nie szukał ratunku :<
Paskudny uśmiech power gamera
+1 do AS dają mounty z 1W(chyba że mają napisane inaczej) – Great Stag jest jak Great Eagle czy smok – jest monsterem, można go osobno ubić więc nie daje sava.
I dzięki temu jest zupełnie nie grywalny….
A szkoda bo mam bardzo ładnie pomalowanego typa…
I dzięki temu jest zupełnie nie grywalny….
A szkoda bo mam bardzo ładnie pomalowanego typa…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Tak prostsze zasady ruchu
pamiętaj tylko że one obowiązują wszystkich, więc nie jest jakiś super boost dla EG. Znacznie gorsze to, to że jeżeli są modele to i tak odpowiadają nawet jak zetniesz pierwszy szereg.
Dla przykładu <zagrajmy na klocki 450 ptk.>:
Wbijasz się EG <masz ich 35 z FCG> w maruderów khorna <których jest 80 z FCG>
Ty atakujesz w sumie 40 ataków które trafiają na 3+ a ranią na 4+, on w tym samym momencie wywala tyle samo ataków tyle że trafia na 4+ a rani na 2+. Więc jak widać w pierwszej turze nie wiele zostanie z EG, no a w 2 turze to już jest po prostu masakra, a on dalej wywali te 40 ataków nawet jakbyś trafił wszystkim i zranił wszystkim
Podobnie rzecz ma się z gorami, szczurami i tak dalej i tak dalej... generalnie wszystko co kosztuje nie więcej niż 6 ptk.
@Laik- to prawda to zupełnie bez sensu, choć pamiętam jak grałem, że staag miał 1W, ponieważ nikt nie zauważył że ma 2W
ale to były radosne początki ![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Dla przykładu <zagrajmy na klocki 450 ptk.>:
Wbijasz się EG <masz ich 35 z FCG> w maruderów khorna <których jest 80 z FCG>
Ty atakujesz w sumie 40 ataków które trafiają na 3+ a ranią na 4+, on w tym samym momencie wywala tyle samo ataków tyle że trafia na 4+ a rani na 2+. Więc jak widać w pierwszej turze nie wiele zostanie z EG, no a w 2 turze to już jest po prostu masakra, a on dalej wywali te 40 ataków nawet jakbyś trafił wszystkim i zranił wszystkim
![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif)
Podobnie rzecz ma się z gorami, szczurami i tak dalej i tak dalej... generalnie wszystko co kosztuje nie więcej niż 6 ptk.
@Laik- to prawda to zupełnie bez sensu, choć pamiętam jak grałem, że staag miał 1W, ponieważ nikt nie zauważył że ma 2W
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Laughing :lol2:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Paskudny uśmiech power gamera