Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tral
"Nie jestem powergamerem"

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Tral »

Ma ktoś Polski Podręcznik do WE w wersji PDF ??? jeżeli tak to proszę podać link albo napisać na privie < bardzo proszę >

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Takie rzeczy są karalne, może kolega jeszcze o tym nie wie... :roll: #-o

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

oj juz nie bądź taki strażnik teksasu, ciekawe czy zapłaciłeś za uzywanie army bulidera :wink:

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

pffff a windowsa ? Ja mam darmowy system więc jestem ten porządny. Brzydzę się wami kradzieje. :P

Edit- Czyżbyś miał Ubuntu? Ja mam karmelkowego koliberka.( bez skojarzeń)
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2010, o 21:00 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

r0m pisze:oj juz nie bądź taki strażnik teksasu, ciekawe czy zapłaciłeś za uzywanie army bulidera :wink:
Army builder? A co to jest? Ja nie wiem nic o takim programie ;) Rozpiski piszę przecież ręcznie... : ))))

No bez przesadyzmu, jak ktoś chcę zacząć zbierać czy coś WE to niech se kupi podręcznik... A potem widzimy rozpiski z bilionem błędów i jakimiś dziwnymi nazwami.

Oj Rom, ktoś musi tu marudzic, padlo na mnie :mrgreen:

Edit: Mikadorus'ie drogi, ja również nie mam windowsa :) Także nie trafiłeś ;)

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

Piotras pisze:
r0m pisze:oj juz nie bądź taki strażnik teksasu, ciekawe czy zapłaciłeś za uzywanie army bulidera :wink:
co nie znaczy ze nie mozna cie troche pomeczyc i połapać za słowka :twisted: :twisted: :twisted: :wink:

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

r0m pisze:
Piotras pisze:
co nie znaczy ze nie mozna cie troche pomeczyc i połapać za słowka :twisted: :twisted: :twisted: :wink:
Haha, ależ mistrzu próbuj ;) :D

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

ciekawe czy w 8 ed, eternali się uświadczy ;p

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Mam nadzieję że tak, bo mam kloc 25 typa :P Chętnie bym ich poużywał ... ehhh

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

zielonatrawa pisze:ciekawe czy w 8 ed, eternali się uświadczy ;p
Kupiłem ostatnio 20, więc mam nadzieję że tak ;)

Czy bohater na jeleniu, który ma lekki pancerz dostaje premię +1 do pancerza od tego że jeździ na owym jeleniu? Tzn czy ma pancerz na 5+?
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

zeby jechać na jelonku musi być wr to raz, ale sejva ma 6+ ;) Jelonek nie daje +1 do asv.
Nie jestem pewien na 100%, ale raczej tak. ;)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Piotras pisze:zeby jechać na jelonku musi być wr to raz, ale sejva ma 6+ ;) Jelonek nie daje +1 do asv.
Tak, musi być WR, nie napisałem tego, ale myślałem o tym ;)
Szkoda że jeleń nie daje +1 :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Po co miałby dawać nie? Jugger daje +3, barded +2, steed +1, ale już stag nie daje sejva żadnego... Ehh porażka kolejna GW :/
No ale kit z tym.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

To raczej smutne, ale nie wróże EG większej przyszłości, ponieważ w dobie strzelania z 2 szeregów GG są po prostu lepsi.
No i kosztują te 12 ptk. co np. przy spear elfach którzy kosztują 9 albo przy LSG, którzy z tarczami i łukami kosztują tyle co EG a są sporo lepsi, akurat tutaj bym nie szukał ratunku :<
Paskudny uśmiech power gamera

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

ale podobno mają wyjśc znacznie prostsze zasady dla klocków piechoty.
może to pomóc znaleźc się eternalon w rozpach.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

+1 do AS dają mounty z 1W(chyba że mają napisane inaczej) – Great Stag jest jak Great Eagle czy smok – jest monsterem, można go osobno ubić więc nie daje sava.

I dzięki temu jest zupełnie nie grywalny….
A szkoda bo mam bardzo ładnie pomalowanego typa…
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Jab
Kradziej

Post autor: Jab »

Tak prostsze zasady ruchu :wink: pamiętaj tylko że one obowiązują wszystkich, więc nie jest jakiś super boost dla EG. Znacznie gorsze to, to że jeżeli są modele to i tak odpowiadają nawet jak zetniesz pierwszy szereg.
Dla przykładu <zagrajmy na klocki 450 ptk.>:
Wbijasz się EG <masz ich 35 z FCG> w maruderów khorna <których jest 80 z FCG>
Ty atakujesz w sumie 40 ataków które trafiają na 3+ a ranią na 4+, on w tym samym momencie wywala tyle samo ataków tyle że trafia na 4+ a rani na 2+. Więc jak widać w pierwszej turze nie wiele zostanie z EG, no a w 2 turze to już jest po prostu masakra, a on dalej wywali te 40 ataków nawet jakbyś trafił wszystkim i zranił wszystkim :(
Podobnie rzecz ma się z gorami, szczurami i tak dalej i tak dalej... generalnie wszystko co kosztuje nie więcej niż 6 ptk.

@Laik- to prawda to zupełnie bez sensu, choć pamiętam jak grałem, że staag miał 1W, ponieważ nikt nie zauważył że ma 2W :wink: ale to były radosne początki :lol2:
Paskudny uśmiech power gamera

Ridam
Warzywo

Post autor: Ridam »

Mam takie małe pytanko - czy mógłby mi ktoś podać wymiary podstawki pod Great Eagle, bo zgubiłem oryginalną i musze znaleźć jakiś zamiennik

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

40 mm x 40 mm.
Pozdro

Ridam
Warzywo

Post autor: Ridam »

Jeszcze jedno pytanko dotyczące WR czy im oba wardy z Talismanic Tatoos 6+ i z Forest Spirt 5+ łączą sie w jednego warda na 4+? Czy po prostu uzywamy lepszego warda z Forest Spirt tylko ?

ODPOWIEDZ