Tak jak napisałeś, załatw je matowym lakierem i będą OKFanatyk pisze:Opinie?
Ja bym jeszcze podstawki urozmaicił i pomalował boki na czarno.
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Tak jak napisałeś, załatw je matowym lakierem i będą OKFanatyk pisze:Opinie?
A dobrze je rozmieszałeś ? Tak od dna ?Stryju pisze:ale jakoś bejca nie chciała się modelu ze tak powiem trzymać, no to postanowiłem wykopać go w Mahoniu. Tu również jakoś słabo zabarwiło... Obydwie bejce nie były rozcieńczane, bo wydawały się dość wodniste.
W dippingu stusuje sie jasne barwy, dlatego biały podkład jest wskazany. Na czarnym masz ciemniejszy odcień kolorów, ale też można go uzywać. Ja osobiście uzywam białego.Hanabishi pisze:A czy jest roznica przy podkladach?
Tzn czy lepiej sie bejcuje na bialym podkladzie czy czarnym, czy wogole to nie ma roznicy?
Czyli jesli chce miec "mroczniejsza" armie, to stosowac raczej czarny podklad?Voodoo pisze:W dippingu stusuje sie jasne barwy, dlatego biały podkład jest wskazany. Na czarnym masz ciemniejszy odcień kolorów, ale też można go uzywać. Ja osobiście uzywam białego.Hanabishi pisze:A czy jest roznica przy podkladach?
Tzn czy lepiej sie bejcuje na bialym podkladzie czy czarnym, czy wogole to nie ma roznicy?
To raczej z "mrocznością" raczej nie ma nic wspólnego. Na białym i na czarnym możesz uzyskać takie same efekty ale używajać innych farbek. Np. Blood Red na białym ma jaśniejszy odcień niż na czarnym- co wcale nie oznacza że jest mniej "mroczny" po dippingu. Bejca sama przyciemnia i "brudzi" kolory. Prawda jest taka że po samym bejcowaniu lepiej wypadają jasne kolory- jest większy kontrast.Hanabishi pisze:Czyli jesli chce miec "mroczniejsza" armie, to stosowac raczej czarny podklad?