Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
ok jestem nowy i potrzebuje pomocy
mianowicie dołączam Doombulla do oddziału Gorów - jak jest on traktowany na potrzeby shooting? moze zostać namierzony przez łuki -kusze etc bez zadnych problemów ?
bo na cannon fodder lookouta niema (przynajmniej tak gram;P)
mianowicie dołączam Doombulla do oddziału Gorów - jak jest on traktowany na potrzeby shooting? moze zostać namierzony przez łuki -kusze etc bez zadnych problemów ?
bo na cannon fodder lookouta niema (przynajmniej tak gram;P)
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
jak doombull wejdzie do gorów to nie ma zasady " look out sir " która odpowiada za chowanie herosów w danym regimencie... chodzi o to że ich size nie są z sobą spójne
możesz mieć za to wtedy coś takiego jak proximity ( nie wiem jak dokładnie się to w tej ed. nazywa ) ale jeśli będzie gdzieś obok ( w odległości max 6" ) to może mieć tak jak by look out sir'a za 4+
mam nadzieje że zrozumiałeś
możesz mieć za to wtedy coś takiego jak proximity ( nie wiem jak dokładnie się to w tej ed. nazywa ) ale jeśli będzie gdzieś obok ( w odległości max 6" ) to może mieć tak jak by look out sir'a za 4+
mam nadzieje że zrozumiałeś
- Infernal Puppet
- Masakrator
Look outa masz w na 4+ jak stoisz w 3" od odziału tego samego typu. Czyli w wypadku doomżula minosów.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Nie jestem zorientowany w zasadach obecnych beastmenów i jest to pytanie dla mnie jedynie orientacyjne. Przeglądając jedynie armybuildera zdziwiło mnie, że nikt nie wystawia masowo 5tek łuczników ungorów. Taka 45'tka, czyli 9 unitów po 5 jest bardzo dobra. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości i wyjaśnić za i przeciw wystawianiu czegoś takiego ?
I jest jeszcze jedna rzecz, paniki - oni mają tylko 6 Ld a LD generał nie obejmuje całego stołu . Przy za dużej ilości takich oddziałów, więcej z nich problemów niż pożytku, może sie zdarzyć że od jednej salwy spanikują ci 2-3 unity - słabo to wychodzi. Z podobnych względów razorgory wystawia sie pojedynczo.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
pojedyncze razory wystawiam tak często na ile pkt. starczą zawsze już rzadziej są umie harpie niż razorkiKlops pisze:razorgory to dla bestii zamiennik fasta
pojedyncze mogą robić piwoty a 2 już nie takiej manewrowości
niedługo zacznę testować pewien pomysł na bestie, tam są minoski i centigory zamiast ostatnio standardowych bestigorów, dodatkowo powrócił mi w rospisce minoski z 6S ... zobaczymy jak to się sprawdzi
Euro to jest strzał w swoją stopę. Pół roku nic się u nas w Łodzi nie działo, bo turnieje były zgłaszane do ligi. Odkąd zlano ligę i euro jest większy fun z gry i przekłada się on na frekfencję. Polecam innymKlops pisze:na euro można mieć 3 takie same oddziały sam obecnie wystawiam maksymalnie 4 plus 2x harpie i 2 razorgory tyle śmiecia wystarcza.
Można mierzyć odległości. Wystarczy pamiętać aby odległość 6 cali zachowywać. Nie jest to trudne.Dibo pisze:I jest jeszcze jedna rzecz, paniki - oni mają tylko 6 Ld a LD generał nie obejmuje całego stołu . Przy za dużej ilości takich oddziałów, więcej z nich problemów niż pożytku, może sie zdarzyć że od jednej salwy spanikują ci 2-3 unity
Takie małe pytanie odnośnie armii beastmenów. Otóż, czy można tą armię łączyc teraz z demonami i wojownikami chaosu ? CZy są one teraz jako oddzielne armie? Czy są jakies plotki na temat nowosci ktore mają wyjść do tejze armii? Nowe zasady/ jednostki?
Czy grywalne jest wystawienie jednostek pod jedną ikoną boga chaosu? Np. czysty khorne lub tzeench?
Czy grywalne jest wystawienie jednostek pod jedną ikoną boga chaosu? Np. czysty khorne lub tzeench?