Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: archeolog »

ok jestem nowy i potrzebuje pomocy 8)
mianowicie dołączam Doombulla do oddziału Gorów - jak jest on traktowany na potrzeby shooting? moze zostać namierzony przez łuki -kusze etc bez zadnych problemów ?
bo na cannon fodder lookouta niema (przynajmniej tak gram;P)

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Nie można w niego celować łukami ani bolcami jedyne z czego może cie potraktować to działa i katapy oraz wszelakie templatki... Łuki bolce walą po oddziale nie po nim...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

łeeee to dobrze myślałem ale thx za rozwianie wątpliwych ości.
w takim razie biore dooma na turniej 8)

a mozesz podac w sumie gdzie tak napisane ze nie moga? bo juz mam glosy przeciw tej teorii

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

jak doombull wejdzie do gorów to nie ma zasady " look out sir " która odpowiada za chowanie herosów w danym regimencie... chodzi o to że ich size nie są z sobą spójne

możesz mieć za to wtedy coś takiego jak proximity ( nie wiem jak dokładnie się to w tej ed. nazywa ) ale jeśli będzie gdzieś obok ( w odległości max 6" ) to może mieć tak jak by look out sir'a za 4+

mam nadzieje że zrozumiałeś :)

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

zrozumialem ale jest w tej edycji cos takiego jak proximity?? i czy doomek w oddziale gorów moze byc namierzany przez łuczników?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

przecie wszystko napisałem :wink:

więc nie zrozumiałeś :roll:

1. tak mogą łucznicy w niego walić

2. tak tylko nie wiem czy to dokładnie się nazywa proximity teraz

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

ok;p a jak postawie doomka obok gorów? to czy ma proximity? czy musi miec ten sam troop type

Awatar użytkownika
Infernal Puppet
Masakrator

Post autor: Infernal Puppet »

Look outa masz w na 4+ jak stoisz w 3" od odziału tego samego typu. Czyli w wypadku doomżula minosów.
Mad Mike pisze:
kwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezara
Ach te uroki bycia ciągle głodnym ;) .

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

no to niestety tak jak byo:P

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

A czy taki doomek w oddziale gorow daje -1 to hit jako pojedynczy model do strzelania ? :roll:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
archeolog
Chuck Norris

niema juz -1 do hita na singlach

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Nie jestem zorientowany w zasadach obecnych beastmenów i jest to pytanie dla mnie jedynie orientacyjne. Przeglądając jedynie armybuildera zdziwiło mnie, że nikt nie wystawia masowo 5tek łuczników ungorów. Taka 45'tka, czyli 9 unitów po 5 jest bardzo dobra. Czy ktoś mógłby rozwiać moje wątpliwości i wyjaśnić za i przeciw wystawianiu czegoś takiego ? :)

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

na euro można mieć 3 takie same oddziały sam obecnie wystawiam maksymalnie 4 plus 2x harpie i 2 razorgory tyle śmiecia wystarcza.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

I jest jeszcze jedna rzecz, paniki - oni mają tylko 6 Ld a LD generał nie obejmuje całego stołu :( . Przy za dużej ilości takich oddziałów, więcej z nich problemów niż pożytku, może sie zdarzyć że od jednej salwy spanikują ci 2-3 unity - słabo to wychodzi. Z podobnych względów razorgory wystawia sie pojedynczo.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

razorgory to dla bestii zamiennik fasta
pojedyncze mogą robić piwoty a 2 już nie takiej manewrowości

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Klops pisze:razorgory to dla bestii zamiennik fasta
pojedyncze mogą robić piwoty a 2 już nie takiej manewrowości
pojedyncze razory wystawiam tak często na ile pkt. starczą :D zawsze już rzadziej są umie harpie niż razorki 8)

niedługo zacznę testować pewien pomysł na bestie, tam są minoski i centigory zamiast ostatnio standardowych bestigorów, dodatkowo powrócił mi w rospisce minoski z 6S ... zobaczymy jak to się sprawdzi 8)

Awatar użytkownika
MlSlEK
Chuck Norris

Post autor: MlSlEK »

Klops pisze:na euro można mieć 3 takie same oddziały sam obecnie wystawiam maksymalnie 4 plus 2x harpie i 2 razorgory tyle śmiecia wystarcza.
Euro to jest strzał w swoją stopę. Pół roku nic się u nas w Łodzi nie działo, bo turnieje były zgłaszane do ligi. Odkąd zlano ligę i euro jest większy fun z gry i przekłada się on na frekfencję. Polecam innym :)
Dibo pisze:I jest jeszcze jedna rzecz, paniki - oni mają tylko 6 Ld a LD generał nie obejmuje całego stołu . Przy za dużej ilości takich oddziałów, więcej z nich problemów niż pożytku, może sie zdarzyć że od jednej salwy spanikują ci 2-3 unity
Można mierzyć odległości. Wystarczy pamiętać aby odległość 6 cali zachowywać. Nie jest to trudne.
Obrazek

Knopers
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Knopers »

Takie małe pytanie odnośnie armii beastmenów. Otóż, czy można tą armię łączyc teraz z demonami i wojownikami chaosu ? CZy są one teraz jako oddzielne armie? Czy są jakies plotki na temat nowosci ktore mają wyjść do tejze armii? Nowe zasady/ jednostki?
Czy grywalne jest wystawienie jednostek pod jedną ikoną boga chaosu? :P Np. czysty khorne lub tzeench?

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Teraz bestie to osobna armia. Nie ma możliwości mieszania armii chaosu. Co do marków chaosu - teraz kozy już nie mają takich rzeczy. Są po prostu kozy - nie mają przynależności do któregoś z Czwórki.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

Khorna tylko teraz są, hate pełną gębą od rogu do rogu :twisted:

to tylko ma fantazja 8)

ps.: a minoski wiadomo że są Khornowe :twisted: ktoś ma wątpliwości :P

ODPOWIEDZ