Co nam się urodziło? - nowe, cudowne Mroczne Maleństwa :>

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Chyba jednak nie.

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Post autor: Anearion »

max1 pisze:A ja dzisiaj grałem z helfami/imperium na 2000 i muszę powiedzieć, że najlepiej ze wszystkiego spisały mi się sorki i 12 egzeków z bannerem AP... Zdjęli 6 WL i wbili (w 2 tury :O ) 7 woundów tankowi...
Mam dwa pytania:
Co to są sorki?
Jak udało ci się wklepać WL (masz na myśli White Lionów?) jeśli oni mają ASF?

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Sorcererss i szarża od boku... Została mi jedna harpia więc ją poświęciłem szrżując od przodu, a od boku egzekami.

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

max1 pisze:Sorcererss i szarża od boku... Została mi jedna harpia więc ją poświęciłem szrżując od przodu, a od boku egzekami.
Nie bardzo rozumiem. A co ci dała szarża od boku? Przecież ASF WL dalej działa... a szarżując harpią z przodu tylko nabiłeś przeciwnikowi dodatkowego wounda, chyba, że trzech WL nie trafiło z ASF na 3+ i zraniło na 2+....

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

...a waleczna Harpia powaliła 2 Wysokie Elfy samym impetem szarży...

Awatar użytkownika
mika
Wałkarz
Kontakt:

Post autor: mika »

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Ja ostatnio grałam z Jankielem. Klepaliśmy się 10,5 tury. Zdjęłam Mu chyba wszystko ze stołu, ale nieograna nową rozpą zrobiłam tylko 14 na jego HE ( na magii obie rozpy).
@ White Lionów najpierw się kilku zestrzeliwuje, a później dobija COK od boku. pięknie giną. Jedna z pierwszych jednostek, które zwykle zdejmuję ze stołu.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Im wiecej ujec tym bardziej mi sie ta sorcka on foot podoba...Jeden z lepszych nowych modeli imo...

pozdrawiam

Awatar użytkownika
KreoL
Mudżahedin

Post autor: KreoL »

Celedor11 pisze:Teraz tez chyba nawet black dragon ma na 4+...? Tak mi sie cos zdaje... :wink:
Wydaje sie Tobie :P pytałem sie po Baltimore i odpowiedz była 3+

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Wydaje mi się że Nasz smok jest na dobrą sprawę najlepszym potworem w grze przewyższającym nawet star dragona dzięki hatowi z jeźdzca+jego specyficzny dech.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Anearion
Wałkarz

Murmandamus pisze:Wydaje mi się że Nasz smok jest na dobrą sprawę najlepszym potworem w grze przewyższającym nawet star dragona dzięki hatowi z jeźdzca+jego specyficzny dech.
Najlepszym potworem w grze jest pewnie Bloodthirster:

m8 ws10 bs0 s6 t6 w5 i9 a7 ld9

latanie, ward na 5+, magic resist (2). Nie ma frenzy

dokupujesz s10 (75) i pancerz na 3+ (15).

To wszystko za 540 punktów. Moim zdaniem nie dużo.

Ciekawe dlaczego Stardragon inicjątywę 2, a Bloodthirster 9. Nie wspominając że elficki lord ma 8...

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Z plotek które się pojawiły można wywnioskować, że Smok pozostanie raczej bez zmian, a dostanie tylko heta od jeźdźca, co do oddechu to zostaje S4, ponoć ma być -3 do Ld. przy teście na szarże po otrzymaniu ran.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Jankiel pisze:High sorceress, black dragon, pendant, hydras teeth,

High sorceress może siedzieć na smoku :shock: trzeba z niej teraz jakiegoś klepacza zrobić :D

Awatar użytkownika
Voodoo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Voodoo »

Anearion pisze:Najlepszym potworem w grze jest pewnie Bloodthirster.
A mozna go dosiadac tak jak smoka? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Mam wrażenenie że suma sumarum w 7 ed zobaczę dokładnie to samo co do tej pory (te same jednostki tyle że lepsze).
na 2250:
smok
2xmag - już nie caddy bo teraz się będzie opłacał levele dokupić
2xkuszole
2xDR
2xharpie - tu zmiana
5/6 COK
Shades
BG zamiast 2 rydwanów
4 RBT
Egzekutorzy, wiedżmy, kotły i inne hydry pojawią się na początku, a potem wszyscy gracze powoli wrócą do standardu z 6ed.
Tak to widzę okiem gracza bretońskiego.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ritchie
Wodzirej

Post autor: Ritchie »

Może tak, a moze nie.. . jednak nie zgodzę się w pełni. Zgadzam się z tym, że wiedźmy i egzecy pójdą w odstawkę, ale pojawią się prawdopodobnie jeszcze odkopane opcje partyzancko-magiczne i wariacje ofensywno-monsterowe, a co do starej dobrej rozpiski to myślę, że obok BG będą występowali jeszcze tani i dobrzy warriorzy. Imo wywalenie rydwanów i danie BG, dodanie harpii x2 i poważna magia to już bynajmniej nie to samo. Zresztą czy to źle ? Jeśli taki miałby być standard to fajnie, że jest to schemat gdzie jest smok, magia, strzelanie, kawaleria, piechota, skauci, latanie a nie np. samo strzelanie i magia albo kawaleria, herosi do bitki i caddy.
"weź ten miecz i odnieś go swemu panu, niech go uważa za znak zwycięstwa i niech przyśle cesarzowi, swemu przyjacielowi, by się dowiedział, że może wyśmiać zabitego nieprzyjaciela albo opłakiwać krewnego"

Widukind z Korwei, Kronika Saska

Awatar użytkownika
Jerzyn
Zły Dotyk
Kontakt:

Post autor: Jerzyn »

teraz jest multum grywalnych opcji, wczesniej tak nie bylo. a hydra bedzie wystawiana na pewno. ja bede gral na conajmniej jednej. jest wyjebana w kosmos :) a rydwany wcale nie znikna, bo sa duzo mocniejsze niz byly, bg tez nie beda na kazdym stole. na prawde jest bardzo duzo ciekawych i mocnych opcji w tej armii
RaptorJesus jest fajny, ale trochę za duży.

Awatar użytkownika
max1
Chuck Norris

Post autor: max1 »

Ja grałem na BG i (sądzę, że z mojej winy) wogólę mi się nie sprawdzili, ale egzekutorzy... taka 11 z fcg, bannerem AP i hag queen z hydra bannerem jest boska, a nawet bez tej hagi, a zamiast niej tylko 12. egzekutora...

Awatar użytkownika
Bison
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bison »

Dobra, przespałem się z wizją nowej armii prawie tydzień i stwierdzam:
DE RoX

1. Dużo zabawek magicznych i dużo magii (brak dobrej magii był dla mnie dużym rozczarowaniem, gdy zetknąłem się z tą armią).
2. Korsarze - wprawdzie nie tak ich sobie wyobrażałem, lecz podoba mi się to co zobaczyłem (taki obcinanie ucieczki przeciwnikowi może być wnerwiające :D).
3. Exe - nie stracili KB (!) i do tego dostali większą siłę, ta wiadomość najbardziej mnie cieszy.
4. CoKi - lepiej, ale jednak nie to, na co miałem wielkie nadzieje (poza tym nie wiem co wam się nie podoba w modelach jeźdzców)
5. Hydra - tak powinna wyglądać hydra :> (no może T6)
6. BG - ohh yeah :>

Co mnie rozczarowało?
1.Witchki ... niestety nie otrzymały jakiejś super-hiper-mega-extra-cool zasady, ale kocioł je wzmocni (częściej będę je wystawiał).
2. Brak BM - wbrew pozorom dość często grałem rospiski monsters&mounts.

Na nasze szczęście GW nie dopakowało save'ów więc armia nie będzie samograjem (patrz bretka - no offense).
Poza tym patrząc na rozpiski, które przedstawiacie mam wrażenie, że powielacie standard z kosmetyczną zmianą (więcej harpii, brak rydwanów - w zamian za CoK).
Obiecuje sobie, że pierwsze 5 bitew zagram na witchkach, exekach, hydrach, korsarzach, hag queenach i assach. :>
A to wszystko do ataku poprowadzi nobel na mantysi (o ile można go będzie tam wsadzić).

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Na nasze szczęście GW nie dopakowało save'ów więc armia nie będzie samograjem (patrz bretka - no offense).
No offense. Pewnie wygrałeś nią parę masterów, albo chociaż parę lokali bo inaczej skąd taki wniosek.
Obrazek
Obrazek

Zablokowany