Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
chyba nie raczej
- Master of reality
- Oszukista
W poszukaniu alternatywy dla lorda puszki:
Heavy armuor, shield
Star lance, Amulet of fire, helm of fortune, amulet of light albo talisman of loec
Lord może przylożyć, od lekkiego strzelania jestem chroniony, ciężkiego unikam a od magii ma MR. Boli brak warda. Wiem że że nie powala ale gra na puszce jest nudna. Co sądzicie?
Heavy armuor, shield
Star lance, Amulet of fire, helm of fortune, amulet of light albo talisman of loec
Lord może przylożyć, od lekkiego strzelania jestem chroniony, ciężkiego unikam a od magii ma MR. Boli brak warda. Wiem że że nie powala ale gra na puszce jest nudna. Co sądzicie?
Zamiast HoF daj mu AoC. Daj mu talisman of loec albo GoC i wtedy starczy ci na ward 5+ na lordzie. Teraz jest szansa, że przeżyjesz jedną turę strzelania, żeby wbić się w coś dużego, a mr nie jest ci tak potrzebny. Ale i tak lord puszka jest lepszy
A co myślicie o arcy z Loremaster's Cloak, Folariath's Robe oraz Jewel of the Dusk?? Prawie nie do wyjęcia...
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
I love this game...
Też kiedyś próbowałem tej kombinacji. Bardzo fajna, zwłaszcza, że hity od miscastów prawdopodobnie nie będą magiczne(trwa głosowanie w tej sprawie) Jedyne co go może zabić, to demony i odziały z pernamentnymi magicznymi atakakm. Najlepsze jest to, że jak smok w to wleci, mówmy challange magiem i smok stoi i nic nie robi Co prawda mag nie poszaleje z czarami, ale przynajmniej nie zginie.
Chociaż i tak SD jest lepszy
Chociaż i tak SD jest lepszy
mag ma czarować tyle ode mnie w tej kwesti.
Witam
Mam pytanko: czy z tego zestawu(klik) da się złożyć również bsb na koniku bez żadnej męczarni z konwertowaniem i którego lepiej zrobić bsb na piechotę czy na koniu? Taki żeby w miarę uniwersalny był.
Pozdrawiam
Mam pytanko: czy z tego zestawu(klik) da się złożyć również bsb na koniku bez żadnej męczarni z konwertowaniem i którego lepiej zrobić bsb na piechotę czy na koniu? Taki żeby w miarę uniwersalny był.
Pozdrawiam
to plastiki wiec nie bedzie zadnego problemu z konwertowniemheat pisze:Witam
Pozdrawiam
te figurki sa na tyle wieloczesciowe ze mozna z nich złozyc całkiem sporo.
a co do pomysły by miec bsb na piechote i na koniu.. to proponuje przyczepic rekę ze sztandarem na magnes i w razie potrzeby przekladac jednemu lub drugiemu - widziałem juz takie rozwiazania, roboty nie ma az tak strasznie duzo, a jest to nadzwyczaj wytrzymałe- nie odpada podczas gdy i nie widac ze jest odczepiane
pozdrawiam
Być może głupie pytanie ale nasunęło mi się podczas przeglądania podforum Lizaków. Skoro Priest na Stegadonie może dołączyć do oddziału, to czy np. nasz Lord lub Arcy (Dragon Mage) na smoku też może?? Byłby to jakiś sposób ochrony np. DM lub Arcy przed strzałami i magią.
I love this game...
I love this game...
Ok nie było pytania, czasami pomroczność jasna mnie ogarnia faktycznie przeoczyłem...
I love this game...
I love this game...
Czy Star Dragon HE też ma zasadę ASF? Jeżeli nie to jak szarżuje na Odział/Postać/Potwora(Niepotrzebne skreślić) co ASF to Najpierw atakuje nasz Lord potem jednostka z ASF a dopiero na końcu Smok, i czy konie na rydwanach i kawalerii też atakują dopiero w tej kolejności kiedy szarżujemy na jednostkę z ASF :
-Impacty
-Jeździec/Obsługa Rydwanu
-Wrogi Oddział z ASF
-Nasze Wierzchowce
-Impacty
-Jeździec/Obsługa Rydwanu
-Wrogi Oddział z ASF
-Nasze Wierzchowce
Koszmarnie jest być kucharzem na służbie bogów chaosu:
- Nurgl je tylko ser pleśniowy i kiszoną kapustę
- Khorne uwielbia posiekane na plasterki, krwiste steki
- Slaanesh kocha babeczki przygotowywane w ogniu namiętności
- Tzeenth jest za zmianami więc ogłosił strajk głodowy
Jak 2 jednostki mają ASF to bije najpierw ta z większą inicjatywą. Cały zwierzyniec HE nie posiada zasady SoA, więc nie mają ASF.
I love this game...
I love this game...
Mam Prośbę do użytkowników forum - czy moglibyście w tym temacie napisać różnice między polskim a angielskim armybookiem.Proszę pisać po polsku ponieważ niezadobrze znam język Angielski.
POZDRAWIAM ZELGADIS!
POZDRAWIAM ZELGADIS!
proponuje douczyć się angielskiego.. co najmniej do poziomu zrozumienia angielskiego podręcznika do WFB, nie wszystkie są wydawane po polsku - inaczej nie ma co nawet grać na turniejach, bo większość ludzi gra w WFB tylko po angielsku.Zelgadis pisze:Mam Prośbę do użytkowników forum - czy moglibyście w tym temacie napisać różnice między polskim a angielskim armybookiem.Proszę pisać po polsku ponieważ niezadobrze znam język Angielski.
POZDRAWIAM ZELGADIS!
pozdrawiam
Ja bym to nazwał dyskryminacją części polaków w Polsce!
- Master of reality
- Oszukista
A ja głupotą. Nie znać angielskiego na poziomie kontaktowym tak żeby przeczytać Armybook (chociażby ze słownikiem) to po prostu głupota i godzenie w samego siebie. Poza tym na korzystanie z angielskich podręczników wpływa fakt że często są po prostu drobne rozbieżności spowodowane a)językiem, b) niedbałością tłumacza . Inna sprawa że niektóre nazwy brzmią dość kiepsko po polsku Nie to żebym czepiał się polskich AB, ja tam je lubięZelgadis pisze:Ja bym to nazwał dyskryminacją części polaków w Polsce!
A gdyby puszczali w Polsce same filmy po Chińsku i byś wysłał wiadomość o tym, że nic nie rozumiesz i chcesz by w Polsce były puszczane filmy po polsku a oni by ci odpowiedzieli, że głupotą jest nie znać języka Chińskiego na tyle dobrze by nie rozumieć przynajmniej fabuły.Zelgadis pisze:A ja głupotą. Nie znać angielskiego na poziomie kontaktowym tak żeby przeczytać Armybook (chociażby ze słownikiem) to po prostu głupota i godzenie w samego siebie.
jakby puszczali takie filmy to bym ich nie oglądał.. albo bym się nauczył chinskiego by to zrozumieć.Zelgadis pisze:A gdyby puszczali w Polsce same filmy po Chińsku i byś wysłał wiadomość o tym, że nic nie rozumiesz i chcesz by w Polsce były puszczane filmy po polsku a oni by ci odpowiedzieli, że głupotą jest nie znać języka Chińskiego na tyle dobrze by nie rozumieć przynajmniej fabuły.Zelgadis pisze:A ja głupotą. Nie znać angielskiego na poziomie kontaktowym tak żeby przeczytać Armybook (chociażby ze słownikiem) to po prostu głupota i godzenie w samego siebie.
o ile w przypadku filmów większość ludzi postąpiła by w sposób pierwszy (i filmy były by niedochodowe) to już w przypadku WFB występuję najczęściej druga opcja
po prostu to hobby ma w siebie wliczona znajomość języka angielskiego.
pozdrawiam