nieLaik pisze:czy można, przy użyciu MRoC, zmusić do szarży oddział scoutów w ich pierwszej turze?
(wystawionych jako scout, poza swoją strefą wystawiania, rozpoczynających bitwę)
w opise runy jest: "the unit must be able to charge [...]"
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
nieLaik pisze:czy można, przy użyciu MRoC, zmusić do szarży oddział scoutów w ich pierwszej turze?
(wystawionych jako scout, poza swoją strefą wystawiania, rozpoczynających bitwę)
przeca jest o generale, wiem czego dotyczy inspiring presense, ale słyszałem taką interpretację że analogicznie można ją wykorzystać do marszu dla undead'ów więc się poprostu pytamkudłaty pisze:To tak nie działa, rycerze na large targetach w bretce też nie zwiększają zasięgu swojej LD o ile nie są generałem (duże bitwy gdzie jest kilku lordów). Zasada ta dotyczy tylko LD i generała.misha pisze:widzisz, pytanie jest nieco bardziej złożone
AB Marching:FAQ tego w ogóle nie ruszyło.Undead Units cannot march move unless they are characters or are within 6" of a model with the Vampire rule (or 12" of the general) at the start of their Movement phase
W związku z tym moje pytanie czy korzystając z RB i zasady inspiring presence Generał VC na Large Targecie daje możliwość marszu w 18" bo Ld rozdaje i owszem.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Tak właśnie jest. Jako, że to temat dla noobówkrystian1wielki pisze:Bonus do CRa masz zawsze kiedy szarżujesz a bonus za flankę zawsze ale szeregi zdejmujesz chyba jak masz przynajmniej dwa szeregi (tego do końca pewien nie jestem bo zgubilem rb i nie mogę dokładnie sprawdzić)
Coma pisze:I po co czytasz komentarze sfrustrowanych miernot?
Niech się durnie trują jadem, oszczędź sobie złego.
Ach te uroki bycia ciągle głodnymMad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
Tylko jeśli jest to zwykły i bsb... inaczej masz +1 za dowolną liczbę regimentowych sztandarów.Infernal Puppet pisze: za sztandary jest kumulacja.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
1. Declare charge.
2. Resolve reaction.
3. Go back to step 1 for any other unit wishing to declare a charge.
4. Move charging units in any order you want.