Empire VII ed.
Moderator: #helion#
Re: Empire VII ed.
wilqu zrób z outriderów, wyśmienicie się nadają, tylko skrzydła trza skądś skombinować 

ad 1 to tak zdecydowanie maWilqu pisze:1. Czy nowy czołg ma w paczce rydwanowa podstawke?
2. W jakim sklepie mogę zamówić http://www.atomik.nl/eshop/uploaded_fil ... ionbox.gif

Tu się nie zgodzę LS dopuszcza obie podstawki:
Proszę przejrzeć ten wątek i moje pytanie
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 20#p386277
Proszę przejrzeć ten wątek i moje pytanie
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 20#p386277

Z tego co ja się orientuję to ST z 6edycji można wystawiać na 120x80 a ten plastikowy z 7edycji na podstawce rydwanowej (ten z 4/5 też pewnie na nią wchodzi ale tu gdybam bo nie widziałem takowego z bliska).
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
- morgan10005
- Falubaz
ciekawe jak dostawiasz regimenty- 50x100-nawet jej nie widać pod tą masą metalu (stertą plastiku)
6 i 7 edycyjne są wielkością podobne(ten z 5 edycji jest chyba troszkę mniejszy), w obu podstawka rydwanowa pasuje pod koła (tak na styk wchodzą), ale reszta wystaje. W Polsce obie podstawki (80x120 i 50x100) są dopuszczone

6 i 7 edycyjne są wielkością podobne(ten z 5 edycji jest chyba troszkę mniejszy), w obu podstawka rydwanowa pasuje pod koła (tak na styk wchodzą), ale reszta wystaje. W Polsce obie podstawki (80x120 i 50x100) są dopuszczone
Bez problemu... Zrobiłem podstawki rydwanowe pod moje metalowe czołgi i nie narzekam. Jedyny minus jest taki, że nie ma sensu nic fajnego na tych podstawkach umieszczać, bo i tak nie widać.morgan10005 pisze:ciekawe jak dostawiasz regimenty- 50x100-nawet jej nie widać pod tą masą metalu (stertą plastiku)![]()
A na sytuacje problemowe (czy to z dostawianiem, czy pivotowaniem) mam remedium w postaci pustej podstawki rydwanowej - wszystko można sprawdzić i zmierzyć "na sucho"...
- Grand Admiral Thrawn
- Falubaz
W 4/5 edycji Łucznicy i Kusznicy mogli mieć tarczę i light armour a Strzelcy light armour.
W Ravening Hordes (przejściówka między 5 a 6 edycją) wszyscy z w/w mogli mieć dokupioną i tarczę i light armour.
Czemu z tego zrezygnowano? Nie mam najmniejszego bladego pojęcia.
W Ravening Hordes (przejściówka między 5 a 6 edycją) wszyscy z w/w mogli mieć dokupioną i tarczę i light armour.
Remember, having fun and keeping to the spirit of the game is more important than winning at any cost.
Ja również...Grand Admiral Thrawn pisze:
Siedzę i marzę sobie przy moim regimencie strzelców i widzę pancerze napiersniki i innego typu pancerz na nich a chłopaki według zasad maja szmaty na sobie:/

wole, zeby byli tansi, a bez tego nedznego sejwa na 6+mati.pl pisze:fakt przydałyby się armorki naszym strzelającym (jak u krasi na ten przykład), tak samo milicja sv 6+, to chyba by nie było nic zdrożnego ....
"I fart in your general direction"